Közélet

Új diákszervezet segíti a külföldön tanulókat

Új diákszervezet segíti a külföldön tanulókat

2013. szeptember 10., kedd
Új diákszervezet segíti a külföldön tanulókat

Mentorprogrammal segíti a külföldre készülő és már ott tanuló fiatalokat a Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Szövetsége (Küma), amelynek legfőbb célja, hogy elősegítse a tapasztalatszerzés után hazatérők visszailleszkedését a munkaerőpiacra - írta a Magyar Nemzet kedden.

A diákszervezet fontosnak tartja felhívni a hazai cégek figyelmét arra, megéri megfizetniük és itthon tartaniuk a jól képzett, nyelveket beszélő, külföldi kapcsolati hálóval rendelkező és szakmai gyakorlattal bíró szakembereket.

Gacsályi Boglárka

, a Küma alelnöke a lapnak elmondta, hogy a szervezet indulásához a Krétakör tavaly meghirdetett pályázata adta a kezdőlökést, amelyen nemzeti identitást erősítő programokkal és rendezvényekkel lehetett indulni. A verseny berlini döntőjében a Küma ötletét találta a legjobbnak a zsűri, s így ötezer eurót nyertek terveik megvalósításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.