Bulvár

Tűzoltók a makói iskolában

Tűzoltók a makói iskolában

2013. szeptember 19., csütörtök
Tűzoltók a makói iskolában

A Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet Almási Tagintézményében tartottak helyismereti gyakorlatot a hagymaváros tűzoltói, amelyen egy gépjármű fecskendő és a műszaki mentő összesen hét fővel vett részt - adta hírül Arany-Tóth Attila szóvivő.

A több épületből álló intézmény környezetében lévő mindkét tűcsapot ellenőrizték az egység tagjai, akik a földalatti tűzcsapokat megnyitva a víz „ugrómagasságát” megfigyelve állapították meg, hogy megfelelő-e a víznyomás a rendszerben. Az épületből két ajtón keresztül is az utcára tudnak menekülni a diákok, amelyet rendszeresen tűzriadó keretében gyakorolnak is az iskolában. Külön figyelmet fordítottak a tűzoltók a könyvtárra, a kémia szertárra, továbbá a karbantartó műhelyre is. Ellenőrizték a padlásra vezető utat is, amely a tetőszerkezetet érintő beavatkozás során nagy jelentőséggel bír. A sportcsarnokot és a többi különálló épületet külön fűtési rendszerrel szerelték fel, azonban a rendszer a fogadóponton a főelzáróval leválasztható a hálózatról, így az esetleges beavatkozások alkalmával a beavatkozókat a gáz nem veszélyezteti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.