Sport

Salakmotor: villanyfényben száguldoztak Mórahalmon + FOTÓK

Salakmotor: villanyfényben száguldoztak Mórahalmon + FOTÓK

2013. szeptember 25., szerda
Salakmotor: villanyfényben száguldoztak Mórahalmon + FOTÓK
salakmotor_28_il

Szombaton a mórahalmi Béróhögyi Sportközpont ezúttal különleges salakmotorversenynek adott otthont, amelyen hét ország vaspapucsosai mérték össze tudásukat a villanyfényben.

A kora este, 18 órakor kezdődő motoros viadalt sportági bemutató előzte meg a délután folyamán, amelyen a technikai sport szerelmesei közelebbről is megismerkedhettek a cross-, a quad-, a triál- és a salakmotorsport szépségeivel, a bátrabb jelentkezők pedig - némi szakavatott segítséggel - testközelből is megízlelhették a zártpályás száguldás érzését. A különleges motorokon túl azok négykerekű társai is szerephez jutottak, és salakra futott egy Trabantra emlékeztető, legalább háromhengeres rally-fenevad is. A délután folyamán többször pályára került két száz köbcentis gokart is, amelyeknek bemutatója is demonstrálta, hogy ha a technikai lehetőségek párosulnak némi ügyességgel, a versenyzés öröme sem marad el. Végül este hat órától kezdetét vette várva várt páros salakmotorverseny is. A viadal igazán pörgős ritmusban zajlott, melynek során hetven perc alatt tizennégy futamot bonyolítottak le, miközben megmutatkozott a rendezők profi hozzáállása is. Sajnos, a több mint egy órás zökkenőmentes időszak elteltével a versenyen felállított mobil világítás működése nem várt technikai nehézségekbe ütközött, s végül a versenybíróság - a versenyzőkkel történő egyeztetés után - a riderek biztonsága érdekében szükségesnek látta a futam kétharmadánál kihirdetni a verseny végeredményét. Ennek nyomán az első helyen 18 ponttal a PK Plzen csapata végzett, őket követte a második helyen az AMTK Ljubljana egysége 17 ponttal, a harmadik helyen pedig szintén 17 ponttal a Big’s MSC Mórahalom vaspapucsosai végeztek, akik a kevesebb jobb helyezés okán szorultak a dobogó harmadik fokára. A további négy helyen sorrendben az ST Lendava, az SK Unia Gorican, a ZV Wiener Neustadt és az AMD Krsko csapatai osztoztak. A sajnálatos technikai problémáért a szervezők kérik a salakmotor szerelmeseinek megértését, a történtek kapcsán leszűrték a tanulságokat, és a későbbiek során mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a versenyeket szerető közönségnek minél teljesebb élményben lehessen része. Az eredményhirdetést követően egyébként a kilátogatók ovációjának kíséretében felköszöntötték a hazaiak nemzetközi hírű salakmotor-versenyzőjét, Nagy Róbertet, aki épp aznap töltötte be 46. életévét.

Fotók a sportági bemutatóról (Mórocz Sándor):

A salakmotorverseny izgalmas pillanatai (Irimiás László):

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.