Közélet

Örökös aranypéntek és ajándék sör a szegedi iskolakezdésre

Örökös aranypéntek és ajándék sör a szegedi iskolakezdésre

2013. szeptember 18., szerda
Örökös aranypéntek és ajándék sör a szegedi iskolakezdésre
pocike_bisztro01_gs

Akciókkal és vendégcsalogató árakkal készültek a szegedi kocsmák és vendéglátóhelyek az őszi szemeszterre. Az egyetemisták körében népszerű belvárosi krimók némelyikében pohár árán csapolják a korsó ászokat, van ahol ingyen sör jár egy bizonyos fogyasztás után. Szegedi sörkörkép!

Tetszik vagy sem, a szegedi vendéglátóhelyek bevételének nagy arányát az egyetemisták fogyasztása adja, így nem is csoda, ha a fiatalok által népszerű kocsmák és szórakozóhelyek nagy része valamilyen akcióval köszöntötte az őszi szemeszterre városunkba érkezett hallgatókat. Az Arany Ászok a nagy népszerűségre való tekintettel meghosszabbította "Aranypéntek" akcióját, így sokhelyütt október közepéig csapolnak kedvezményesen. A teljesség igénye nélkül jártuk körbe a város leglátogatottabb poharazóit, hogy kiderítsük: hol tudják az egyetemisták szűkös anyagi kereteiket leghatékonyabban kimeríteni?

- Egri Borozó (Jókai utca 6.)

A jogi viták miatt sokáig Nem Egri borozóként számon tartott krimó sikeresen adoptálta az Arany Ászok Aranypéntek akcióját: itt a korsó Borsodit mérik poháráron, 215 forintért. Sajnos csak péntekenként.

- Mátyás söröző (Szent Ferenc utca 23.)

A MÁV koleszosok és vasútállomásra/ról igyekvők által népszerű alsóvárosi hörpintő egyedi akcióval várja szomjas vendégeit: három csapolás mellé egy ajándék gyümölcsös sört kaphatunk. Itallapjukon egész baráti árak szerepelnek még, kocsmatúrához ideális helyszín.

- Kaméleon Pizzéria (Bécsi körút 16.)

Határozatlan időre örökös Aranypénteket hirdetett a Bécsi körút és a Szentháromság utca sarkán található söröző, azaz minden nap pohár áron mérik a korsó Arany Ászokot, 240 forintot kell érte fizetnünk. A baráti sörár mellett 2-őt fizet, 3-at kap akciót is kínálnak egy hetente meghirdetett töményre, cikkünk írásakor éppen a whisky volt kedvezményes.

kameleon_gs

- Millenniumi Kávéház (Dugonics tér 12.)

Minden nap Aranypéntek van a Milkában is: a Dugonics téri szökőkút szomszédságában nagy terasszal kitelepült vendéglátóhelyen 230 forintot kérnek egy korsó Arany Ászokért.

- Zero Art Cafe (Mikszáth Kálmán utca 20.)

Kiállításon

és

irodalmi esten

is jártunk már a Zeroban, de sörözni sem rossz itt. Főként szeptemberben, amikoris Aranyból van minden nap, egy korsó sörért mindössze 210 forintot kell kicsengetnünk. Mindezt a belső udvar csendes kis teraszán is elfogyaszthatjuk, amíg az idő engedi.

- Pöcike Bisztró (Tisza Lajos körút 41.)

Év eleje óta új néven működik a Postapalota aljában található Golden Bull pub: az arany bikát Pöcike, a macska váltotta. A néhány asztalos becsületsüllyesztő "Szeptem-beer" akciójának köszönhetően egész hónapban poháráron, 225 forintért ihatjuk az ászokat. Kicsit fapados, iskolás szertárból vételezett bútorokkal lett berendezve, de a falakra festett ábrákból megismerkedhetünk Pöcike macska szürreális élettörténetével. A drága belvárosi kocsmák mellett kellemes, pénztárcabarát hely!

- Mignon Pub (Kossuth Lajos sugárút 6.)

A mediterrán hangulatú bár inkább a töményitalok terén akciózik, a feles Ballantines 290, a Bols vodka pedig 280 forint. Másfél hónapja koktélok is megjelentek az itallapon, a csodaszép mosolyú pultos lányok a Mosoly fantázianevű koktélt (vodka, szóda, citrom, szirup) ajánlották 310 forintért. Van szörp, így van macifröccs is (300 Ft.), a legolcsóbb sör pedig a Karpackie 280 forintos áron.

mignon_gs

- Nyugi kávézó és sörkert (Vitéz u. 28.)

- A BTK és a TIK szomszédságában lévő söröző megszámlálhatatlan, órára igyekvő bölcsészhallgatót nyelt már el az évek során. A nemrég felújított, zenés estekkel és kiállításokkal jelentkező helyen 250 forintos korsóárért mérik az ászokat.

- Caffe Cuba (Ady tér 2.)

Az egykori szépemlékű Regős helyén álló kocsma kétszáz forintos Löwenbräuval csalogatta vendégeit a nyáron. Az akciónak sajnos vége, viszont a hely alsó kategóriás sörökkel nyomul szeptembertől: a Rákóczi sör 220, míg a Riesenbrau csak 190 forint. Nagyfröccsöt sem rossz itt inni, csak 190 forintot kérnek érte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.