Gazdaság

Nő az egészségügyi turizmus jelentősége Magyarországon

Nő az egészségügyi turizmus jelentősége Magyarországon

2013. szeptember 1., vasárnap
Nő az egészségügyi turizmus jelentősége Magyarországon

Egyre inkább növekszik az egészségügyi turizmus jelentősége Magyarországon - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. regionális marketing igazgatója.

Katona Ilona a Fehérgyarmaton megvalósuló, több mint 200 millió forint értékű turisztikai szolgáltatásfejlesztés kapcsán elmondta, ez a turisztikai ágazat komoly jövő előtt áll, és érdemes ebbe befektetni. Úgy tűnik, a turizmus kezd talpra állni a válság után, a korábbi negatív folyamatok helyett már pozitív eredményeket lehet felmutatni - mondta Katona Ilona, utalva arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatai szerint 4,9 százalékkal növekedett a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma idén január és június között Magyarországon. Katona Ilona az Észak-alföldi régió három megyéjére (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok) vonatkozóan elmondta, a térségben az eltöltött vendégéjszakák számát tekintve másfél százalékos bővülés volt tapasztalható januártól júniusig, a vendégforgalom pedig mintegy három százalékkal növekedett. A Szatmár-Beregi Élményliget fejlesztése című program keretében a projektgazda Saliens Egészségügyi Zrt. két ütemben hajt végre egészségügyi-gyógyászati beruházásokat uniós támogatással. Az első ütemben 65 milliós fejlesztés valósult meg, amelynek keretében kialakítottak egy wellness- és pálinkagasztronómiai szolgáltatásokat nyújtó épületegyüttest, bowling-, squash- és teniszpályákat, valamint egy többfunkciós játékvárat. A projekt második ütemében, 2014 végéig, csaknem 135 millió forintból megépül egy egészségügyi- és szálláshely-szolgáltatásokat nyújtó komplexum. A fejlesztés keretében kialakítanak egy természetgyógyászati rendelőt, illetve egyebek mellett egy sóbarlang és gyógynövények szakszerű termesztésére szolgáló fóliasátor is létesül. A fejlesztésekhez összesen 139 millió forintos uniós támogatást nyert el a Saliens Zrt. A nyilvános cégadatok szerint az általános járóbeteg-ellátással foglalkozó társaság nettó árbevétele tavaly 22,1 millió forint, vesztesége 42 ezer forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.