NFÜ: nincs még döntés a napelemes pályázatokról

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még nem döntöttek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) meghirdetett napelemes pályázatok támogatásáról – közölte az NFÜ sajtóosztálya kedden az MTI érdeklődésére.

Az atlatszo.hu internetes újság hétfőn írt arról, hogy olyan cégek részesültek 100 millió forint feletti támogatásban, amelyeknek “túlnyomó többségük frissen alapított, korábban más tevékenységet nem végző vállalkozás, néhány pedig a pályáztató szervezethez is köthető”. Az NFÜ tájékoztatása szerint a fejlesztési ügynökség honlapján téves adatok szerepelnek, ugyanis a július 25-én meghozott támogatói döntéseket felfüggesztette Lázár János államtitkár – aki az NFÜ-t augusztus 1-jétől felügyeli kormánybiztosként -, és erről az érintetteket hivatalosan tájékoztatták.

Az ügynökség szerint a forrásvesztés elkerülése érdekében a fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiemelt prioritásként kezeli, hogy a KEOP-os pályázatok esetében minél hamarabb döntés szülessen. “Az alternatív energetikai projektek az ország hosszú távú és fenntartható növekedése szempontjából is fontosak, éppen ezért különös gondossággal kell eljárni a kedvezményezettek kiválasztásánál” – közölte az NFÜ sajtóosztálya, hozzátéve, hogy heteken belül várhatóak a végleges döntések.

Azt is jelezték, hogy az NFÜ honlapján szereplő információk tájékoztató jellegűek, a hivatalos kommunikáció a pályázókkal és kedvezményezettekkel más módon történik. “Ezzel együtt nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy nem vettük észre a téves adatokat, de ezt a hibát még a mai nap folyamán kijavítjuk” – közölte az NFÜ sajtóosztálya.

Előző sztori

Módosította az Országgyűlés az idei költségvetést

Következő sztori

Magyar kupa: Papot vertek a szegedi lányok + FOTÓK