Közélet

Műrepülők és ejtőernyősök Szatymaz egén + FOTÓK

Műrepülők és ejtőernyősök Szatymaz egén + FOTÓK

2013. szeptember 7., szombat
Műrepülők és ejtőernyősök Szatymaz egén + FOTÓK
repulonap_szatymaz26_gs

Kétfedelű és sugárhajtású repülőgépek szelték Szatymaz egét szombaton, a VI. Szatymazi Repülőnapon, a település már hagyománnyá vált rendezvényét idén is pörköltfőző versennyel kötötték össze. A kilátogatókat az Európa- és világbajnok Veres Zoltán kápráztatta el égi balettjével.

Szatymaz Községi Önkormányzata és az Alföldi Repülőklub már hetedik alkalommal rendezte meg hagyományos repülőnapját szombaton: a település egét különleges gépcsodák - mint a sugárhajtású repülőmodellek vagy épp az autogiro "repükopter" - mellett hagyományos vitorlázók, és kétfedelű repülőgépek lepték el idén is. A dugóhúzót és számos nyaktörő mutatványt is teljesítő légi alkalmatosságok mellett a programban szerepelt a Forráskúti Sárkányrepülő Klub bemutatója, lehetett sétarepülni és az ejtőernyősök célba ugrása sem maradhatott el. A repnap sztárvendége,

Veres Zoltán

Európa- és világbajnok műrepülő pedig káprázatos légi mutatványaival szédítette el a közönséget. Akit nem a repülőgépek, azt az íncsiklandozó illatok csalták a rendezvény helyszínére, ahol párhuzamosan pörköltfőző versenyt is tartottak. A kicsiket rajzverseny, játékkuckó, kézműves foglalkozások, illetve a Csörgősipka Bábtársulat előadása is várta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.