Labdarúgás: tíz gól és dorozsmai öröm a Móraváros ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

moravarosi_kinizsi_kiskundorozsma21_gsA Kiskundorozsma a négy gólig jutó, születésnapos Olajos Tamás vezetésével ütötte ki a kupából a Kinizsit, a helyi derbi a második félidő első tizenöt percében dőlt el.

A SZEGEDma.hu CSMMK 2. fordulójában:

Móravárosi Kinizsi – Kiskundorozsmai ESK 3-7 (2-2). Gyálarét, 50 néző, vezeti: Barta Norbert István (Gáleg Norbert Krisztián, Boros Máté Dávid).
Móraváros: Varga G. – Varga P. (Valkai Z. 46′), Kovács P., Sövényházi (Turzó 46′), Vidákovics (Valkai J. 68′), Petrusán, Lukovics, Laczi N., Laczi Z., Magyar (Szeri 46′), Jenei. Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Kiskundorozsma: Varga Zs. – Mészáros, Kiss, Kálmán, Köles, Olajos, Marjanucz, Farkas (Molnár 22′), Gyuris, Füleki (Szabó A. 60′), Barna. Vezetőedző: Fazekas István.
Gólszerzők: Laczi Z. (10′), Laczi N. (45+1′), Szeri L. (80′), illetve Olajos T. (4 – 32′, 40′, 57′, 88′), Kiss A. (49′), Barna G. (51′), Szabó A. (81′)

Gerecz Péter, a Móravárosi Kinizsi szakmai vezetője: “A barátságos jellegű mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő Kiskundorozsma megérdemelt győzelmet aratott. Az ellenfél sikeréhez nagyban hozzájárult a második félidő első perceiben bekövetkezett rövidzárlatunk, mikor gyorsan több gólt is kaptunk. Alapvetően többet és gyorsabban kellene futnunk, agresszívebben kellene játszanunk, illetve a figyelmetlenségeket is el kell kerülnünk, hogy partiban legyünk a magasabb osztályú csapatokkal. Felfelé vágyó együttesként azonban nagyon jól jönnek az ilyen megmérettetések, csak tanulni tudunk ezekből a meccsekből.”

Fazekas István: “Nagyon nehezen lendültünk bele a mérkőzésen, azt mondhatom, hogy az első harminc percig az öltözőben maradtunk, nem véletlen, hogy hátrányba kerültünk. Ezt követően szerencsére fokozatosan sikerült átvennünk az irányítást, majd fordítottunk, végül magabiztos győzelmet arattunk. Sikerünket a ma 21 esztendős, négy gólt termelő Olajos Tamásnak ajánljuk.”

Nézze meg a SZEGEDma TV videóját a második félidő hat góljával, Varga Gábor (Móraváros) és Olajos Tamás (Kiskundorozsma) nyilatkozatával!

no images were found

Online közvetítésünk:

90′
Vége az összecsapásnak, a Kiskundorozsmai ESK érvényesítette a papírformát, s második félidei remek teljesítményének köszönhetően magabiztosan jutott a legjobb tizenhat közé a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában.
88′
GÓÓÓL 3-7! Molnár ragyogó indításával Olajos lépett ki a leshatárról, s biztos lábbal lőtt a hálóba. Négy gól a dorozsmai játékostól, parádés egyéni teljesítmény!
85′
Egy taktikai fault miatt Molnár kapott sárgát a vendégektől. Nem sokkal ezután Valkai János lesről talált a hálóba, majd vitatta a játékvezetői ítéletet, így ő is megkapta a maga kártyáját.
81′
GÓÓÓl 3-6! Szélsebes a válasz. Marjanucz volt ismét a főszereplő, Szabó Attilát szolgálta ki, aki 10 méterről lőtte szét a rövid felsőt.
80′
GÓÓÓL 3-5! Szépített a Kinizsi: Jenei Csaba beadását Szeri László 7 méterről tudta értékesíteni.

no images were found

78′
Marjanucz tálalt ragyogóan Olajos elé, aki 14 méterről fölé lőtt.
76′
Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődik az utolsó negyedóra. A nagy kérdések már eldőltek, ám a Kinizsi motiváltan küzd hátránya ellenére is, a Dorozsma pedig szervezetten és kényelmesen focizik.
73′
Petrusán Balázs és Lukovics Dániel formás kombinációja után utóbbi lőtt, alig-alig a dorozsmai kapu mellé.
71′
Két sárga lap színesítette az egyébként sportszerű derbit. Hazai részről Kovács Péter dulakodásért kapott kártyát, odaát Szabó Attilát kellett ily módon figyelmeztetni.
68′
Valkai János a móravárosiak következő csereembere, Vidákovics Istvánt váltotta fel.
66′
Kétszer is szépíthetett volna a Móraváros, megúszta a Dorozsma. Előbb Szeri beadását Petrusán vágta fölé, majd rögtön ezután Laczi Zoltán 20 méteres ágyúzása kerülte el alig-alig a kaput.

no images were found

60′
Cserélt a Dorozsma, Füleki Gábort Szabó Attila váltotta.
57′
GÓÓÓL 2-5! Beleszaladt a késbe a Móravárosi Kinizsi, a hazaiak ketrecében ismét a bogyó, s bár nem szeretnénk leírni őket, alighanem eldőlt a továbbjutás kérdése. Barna remek ütemben indította a tarthatatlan Olajost, aki 16 méterről lőtt, a hosszú kapufát találta el, ahonnan befelé vágódott a laszti.
55′
Magához tért a felvonás eleji sokkból a Kinizsi, és nagy erőkkel rohamoz a szépítésért. Több szabadrúgást végezhettek el a piros mezesek, majd egy szöglet is érkezett, a kavarodás végén tisztáztak a vendégek.
51′
GÓÓÓL 2-4! Gyuris sarokrúgásaival képtelenek mit kezdeni a móravárosiak. Ezúttal is ugyanonnan tekerte be a dorozsmai focista, csak most Barna Gábor érkezett, ő továbbította a hálóba a játékszert. Immár kétgólos az előny.
49′
GÓÓÓL 2-3! Ismét vezetnek a dorozsmaiak. Gyuris Milán sokadik szép szögletét Kiss Attila bólintotta a hálóba.

no images were found

47′
Pompás dorozsmai építkezés végén érkezett a centerezés, Füleki ugrott és fejelt, de mellé.
46′
Hármat is cserélt a félidőben a Móraváros. Magyar, Sövényházi és Varga P. hagyta el a játékteret, Szeri László, Turzó Balázs, Valkai Zoltán az új fiúk a gyepen.
46′
Elindult a második negyvenöt perc, ahol döntésre kell vinniük a dolgot a feleknek, ha nem akarnak büntetőpárbajba bocsátkozni.

SZÜNET.

45+1′
Rögtön itt a félidő vége, nincs is idő már középkezdésre.
45+1′
GÓÓÓL 2-2! Teljesen váratlanul a hosszabbítás percében egyenlített a Móraváros. Magyar Béla beadását Varga Zsolt kapus kiütötte, érkezett Laczi Norbert, aki a hálóba lőtt.
45+1′
Egy perc lesz a ráadás.
44′
Szorongat a Dorozsma, Molnár passza után Olajos szerezhette volna meg harmadik gólját, lökete azonban most célt tévesztett, az oldalhálóban landolt.

no images were found

40′
GÓÓÓL 1-2! Hazai kapufára találat a vendégektől! Megélénkültek az események a hajrára: Laczi Zoltán pontos visszagurítását Petrusán Balázs zúdította kapura, a kapufa mentette meg a dorozsmaiakat, akik azonnal indították is az ellentámadást. Gyuris Milán tört az alapvonalig, onnan nagyszerűen centerezett, Olajos pedig kilőtte a rövid felsőt, saját maga és csapata második találatát elérve.
36′
Némiképp megnyugodtak a kedélyek, visszarendeződni látszik mindkét együttes, méregetik a másikat, igyekeznek kicsalogatni az ellent, megnyitni a területeket, majd gyors kontrákkal meglepetést okozni.
32′
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített a Dorozsma, a játék képe alapján megérdemelten. Olajos Tamást szöktették, aki felnézett, majd gyönyörűen gurított a hálóba Varga Gábor portás mellett.
30′
Reklamálásért Mészáros Attila sárgult be a látogatóktól.
29′
Gyuris remek sarokrúgása csapattársait is meglepte, alig-alig suhant el a móravárosi gólvonal előtt, nem érte el senki.
27′
Olajos Tamás lőtt most fölé ígéretes helyzetből egy tizenhatoson belüli kiugratást követően, egyre inkább nyom a Dorozsma.
26′
A vékonydongájú Füleki révén kétszer is veszélyeztettek a vendégek, másodjára Varga Gábor Kinizsi-kapusnak komoly bravúrt kellett bemutatnia.

no images were found

22′
Farkas Tamás meghúzódott, cserére kényszerültek a látogatók, Molnár Ferenc szállt be.
21′
Komoly egyenlítési lehetőséget puskázott el a Dorozsma. Gyuris Milán pompás labdával szöktette Füleki Gábort, ő már csak a kapussal állt szemben, ám sokáig várt, a védők visszaértek, tisztáztak.
18′
Szép móravárosi támadás futott végig a pályán, Jenei Csaba beadását Laczi Norbert 16 méterről kapásból vágta fölé.
16′
A középpályára koncentrálódik a most a harc, rengeteg a párharc, igyekeznek meg-, illetve feltörni egymás hátsó alakzatát a csapatok. A Dorozsma megpróbál fölényt kialakítani, ám egy ellencsapás ismét a Kinizsinek hozott esélyt: Magyar Béla 10 méterről pörkölt az oldalhálóba.
11′
GÓÓÓL 1-0! Enyhe dorozsmai fölény után móravárosi találat. Előbb Olajos vezethette egyedül a hazaiak kapujára a lasztit, ám egy rossz passzon megakadt az akció, majd érkezett a válaszcsapás, melynek végén Laczi Zoltán 20 méterről szenzációs lövéssel vette be Varga Zsolt kapuját. Itt a meglepetés, előnyben a megye III-as alakulat, kapaszkodhatnak a megye II-esek.
6′
Egy előreívelt dorozsmai szabadrúgást Marjanucz Ionel tudott kapura lőni, az oldalhálóban kötött ki a labda.

no images were found

4′
Tapogatózó játékkal telnek az első percek a szép őszi napsütésben. A vendégek előtt adódott az első lehetőség: Olajos Tamás a tizenhatos vonalának környékén lövőhelyzetbe került, Vidákovics István, a Móraváros védője szögletre tisztázott előle.
1′
Megkezdődött az összecsapás. A vendégek hozták játékba a labdát, egyelőre hátul passzolgatnak, megkezdhetik az építkezést.

16.50: Köszöntjük Önöket Gyálarétről, ahol már javában melegítenek a csapatok. Tiszta pirosban, fehér díszítéssel a hazai Kinizsi, míg fehér felsőben, zöld alsószerelésben a vendég Dorozsma.

17 órakor Barta Norbert István sporttárs sípjelére indul a mérkőzés és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában a nyolcaddöntőbe jutás a tét. A Móravárosi Kinizsi és a Kiskundorozsmai ESK mérkőzését nagy érdeklődés övezi, hiszen igazi presztízscsatát láthatunk majd Gyálaréten. A pályaválasztó Kinizsi az első fordulóban idegenbeli 4-1-gyel búcsúztatta a megye III-as Pázsitot, míg a Dorozsma szintén idegenben nyert 5-2-re a hozzá hasonlóan megye II-es Üllés ellen. A papírforma a vendégek sikerét ígéri ugyan, ám a kupában mindig minden megtörténhet, ezért lesz érdemes követni közvetítésünket.

Előző sztori

Labdarúgás: paprikás végjáték, Volán-győzelem a kupában + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: tápéi búcsú a SZEGEDma.hu-kupaszerdán – eredmények