Sport

Labdarúgás: Dombai-duplával mattolt a Szeged 2011

Labdarúgás: Dombai-duplával mattolt a Szeged 2011

2013. szeptember 8., vasárnap
Labdarúgás: Dombai-duplával mattolt a Szeged 2011
szeged2011_bolcske04_gs

Még a 94. percben is "ütött" a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Honvéd ellen, pedig egy Dombai-duplával behúzta már a találkozót a végig magabiztosan játszó kék-fekete gárda.

Az eredmény ellenére nem volt azért ennyire sima ez a győzelem, hiszen az ifjú kispestiek végig veszélyesek voltak a jó napot kifogó

Molnár

kapujára, de ma a

Dombai

vezette támadósor mellett a védelem is helyén volt, magabiztosan hárított, igaz az első játékrészben akár még több gólt is szerezhettek volna Geigerék a két Dombai-találat mellé. Ezzel a győzelmével a Szeged 2011-Grosics Akadémia tovább őrzi vezető pozícióját az NB III. Középső csoportjában.

Budapest, Bozsik-stadion, 150 néző
2013.09.08., 16:30
Budapest Honvéd-MFA
Szeged 2011-Grosics Akadémia
A mérkőzés befejeződött.
játékvezető: Szvorda Melinda • asszisztens: Pirkó Péter, Szabó Péter
0
-
3

Labdarúgó NB III Közép csoport 4. forduló:

Budapest Honvéd-MFA - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-1)

Budapest, Bozsik-stadion, 150 néző. Vezette: Szvorda Melinda (Pirkó Péter, Szabó Péter)

Honvéd:

Szemerédi - Csábi, Remes, Tandia, Moga, Nagy G. (Mikse 46'), Lőrinczy, Vernes (Mensah 71'), Prosser, Koszta M., Kozma R. (Daru 58') Vezetőedző: Simon Miklós.

Szeged-Grosics:

Molnár F. T. – Kalapács (Kéri 93'), Szabó Cs., Gadó, Zabari – Markovic, Dombai – Ács (Kovács 90'), Kalmár, Kis (Pászka 87') – Geiger. Vezetőedző: Nyilas Elek

Gól:

Dombai (39', 85'), Pászka (94'). Nyilas Elek:

"Csak a második félidő első negyedórájában akadtak gondjaink, az első felvonásban fölényesen játszottunk, akár háromgólos előnyünk is lehetett volna. Kiélezett harc alakult ki a második félidőre, de egy jó meccset vívtunk, és összességében azt kell mondani, hogy elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Ezt a mentalitást, küzdőszellemet és ezeket a technikai megoldásokat kell átmenteni a következő fordulókra. Jövő héten a Soroksár jön hozzánk, aztán megyünk Szekszárdra. A Honvéddal kezdődő etap elején azt mondtuk, hogy e három forduló alatt dől el, kik tartoznak az élmezőnyhöz, kik küzdenek a dobogós helyeken. Mi oda tartunk!"

Online közvetítésünk:

90+4'
Vége a meccsnek
90+4'
Pászka ballal a jobb felsőbe tekerte be a kezezésért megítélt, 18 méteres szabadrúgást. 0-3
90+3
Markovic szabadrúgás Daru kezétől hal el, ezért lap járt és újabb szabi.
90+3'
Kéri Kalapács helyén.
90+2'
Csábi besárgult.
90+2
Három perc hosszabbítás. Közben Csábi lerántja Pászkát...
90'
Ács helyére Kovács érkezik.
89'
Dulakodás miatt Prosser és Zabari is besárgul.
87'
Pászka jön Kis helyére
85'
Most Dombai is villantott egyet. A szegediek legjobbja 20 méterről ereszt meg egy pazar lövést a bal sarokba. 0-2
81'
Kalapács csap oda durván, csakhogy ezt a bíró látta csak így, az asszisztens jelzi neki, hogy az igazi vétkes Dombai, villan is neki a kártya.
79'
A Honvéd nagyon pörög, több akciója is elakad szabálytalanság és hosszú labdák miatt. Egy szögelt után Daru fejelt alig mellé 7 méterről.
74'
Mensah robog el a szegediek között, de "elkapálja" a labdát, helyzet nem lesz a próbálkozásból.
71'
Vernest váltja Mensah.
67'
Hatalmas szegedi helyzet marad ki. Zabari nagyszerű centerezése után Dombai 16 méteres lövését Szemerédi nagy vetődéssel a kapu fölé ütötte.
64'
Nyom a Honvéd. Egy jobb oldali kispesti támadás után Kalapács önfeláldozó módon, gólhelyzetben mentett.
59'
Lerántásért Markovic kap lapot.
58'
A kapussal történő ütközésnél Kozma megsérült így most kényszerű csere: Daru áll be.
55'
Vernes labdájára startolt Kozma, de ugyan úgy Molnár kapus, és utóbbié lett a bőr.
53'
Geiger a balösszekötő helyén a kapu felé fordult, biztató helyről, 10 méterről próbálkozott, de eltörte a labdát, amely így a kapu mellett szállt ki.
50'
Hasonlóan, ahogy az első játékrész elején , a középpályán folyik a passzolgatás, nem alakulnak ki helyzetek, a Szeged gyakran szerez labdát, de a védőfalban hal el a támadásépítés.
46'
A szünetben Nagy helyére Miskei állt be.
46'
Ismét pörög a labda.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek!
44'
Molnárnak kellett fognia Tandia lövését, majd 25 méteres szabadrúgáshoz jutnak a hazaiak, de veszélytelen.
39'
Markovic hosszú indítását Dombai a balösszekötő helyén lekezelte, majd váratlan lövéssel a jobb alsó sarokba lőtte a labdát 17 méterről. 0-1
36'
Geiger sárgult be,
35'
Előbb Prosser, majd Vernes lőtt nem sokkal fölé.
33'
Kalmár egyedül törhetett kapura a balösszekötő helyén, de rosszul döntött, lövés helyett a beadást választotta, amit a Honvéd védői blokkoltak.
32'
Dombai szép átadással hozta ziccerbe Ács Leventét, utóbbi azonban rosszul vette át a labdát, így oda lett a helyzet.
30'
Egy hosszú bedobás(!)után Vernes került helyzetbe, 10 méterről leadott lövését azonban Molnár éber vetődéssel hárította.
26'
Vernes lőhet szabadrúgást 23 méterről, de a sorfalba tüzel (szerencsére most senkit sem kell ápolni).
25'
Ács maradt le egy erősebb passzról, így nem tudott helyzetbe kerülni.
23'
Kozma labdavesztéséből indult a kontra, melynek végén Geiger visszagurított labdáját Kalmár 15 méterről a kapu fölé zúdította.
20'
Kis Róbert 28 méteres szabadrúgása találja fejbe a sorfalban Nagy Gergőt, akit ápolni kell.
15'
Újabb szegedi lehetőség. Kis remek ütemű átadásával Geiger a balösszekötő helyéről törhetett kapura, de 10 méterről a ketrec mellé nyeste a labdát.
14'
Dombai kerül helyzetbe, lövése nem sokkal kerüli el a szegedi kaput.
10'
Geiger szemfüles labdájával lépett ki két védő közül középen Kalmár, a 16-oson belül érve a kifutó Szemerédi mellett a bal lába felé húzta el a labdát, de kissé sok volt a lendület, így az alapvonalon túl robogott, kapura már nem tudta passzolni a csatár.
8'
Vermes 20 méteres lövését kellett Molnárnak nagyot tornázva védenie.
5'
Egyik oldalon sem alakult ki eddig veszélyes szituáció, mezőnyjáték folyik. Mindkét fél harcosan vetette bele magát a meccsbe, jellemző a csapatoknál az agresszív visszatámadás labdavesztéseknél.
1'
A Honvéd kezdte a játékot.

16.28:

Kezdéshez készülődnek a csapatok. A két csapatkapitány, Nagy Gergő és Ács Levente a Fair Play napjának alkalmából felolvassák a FIFA nyilatkozatát a sportszerű jártékról.

16.15:

Az idő kellemes, késő nyári, a pálya minősége pedig - mondanunk sem kell - NB I-es. A hazaiak tiszta feketében játszanak, piros sportszárban, a Szeged 2011 pedig hófehér szerelést ölt majd - a színek ne tévesszenek meg senkit, nem sakkparti kezdődik hamarosan, hanem egy vérbeli futballcsata.

16.00:

Üdvözöljük olvasóinkat a Honvéd - Szeged meccsről, a mérkőzés a Bozsik-stadion centerpályáján lesz, a két brigád már javában melegít. A Szeged keretében a megszokotthoz képest egy változás van, a fegyelmi okok miatt kényszerpihenőjét töltő Kis "sérüléséből" megjavult és helyet is kapott a kezdőben - egy jó formában játszó, motivált Kis Robira szükség is van a támadásszervezésekben, hátha látunk ismét egy-két lövőcselt a repertoárjából.

Beharangozó írásunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.