Labdarúgás: Ács Sándor triplája Szent Mihály napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentmihaly-bakto_mj 037Fordulatos, remek mérkőzésen győzte le a Baktó-Petőfi telepet a St. Mihály FC a megye III-ben, úgy, hogy a szerencsével sem állt hadilábon.


SZVSE-pálya, 50 néző
2013.06.29., 16:00
Baktó-Petőfitelep
St. Mihály FC
Vége a meccsnek.
játékvezető: Halász László • asszisztens: Botlik Róbert, Kozák Tibor
2
3

A megyei III. osztály Szegedi csoport 6. fordulójában:

Baktó-Petőfitelep – St. Mihály FC 2-3 (1-1). Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző, vezette: Halász László (Botlik Róbert, Kozák Tibor).
Baktó-Petőfitelep: Skrionya – Kiss Sz., Czomba, Kratochwill, Busa (Tranger M. 46′), Kiss M., Kis B. (Szatmári 46′), Pálinkó, Szécsi, ifj. Major, Tranger Zs. (Szekeres 67′). Játékos-edző: Pálinkó Attila.
St. Mihály FC: Halász – Rovó, Sándor, Burzon, Somogyi (Tóth Z. 67′), Hágelmann, Szalma, Mangó, Nagypál, Baján, Ács. Vezetőedző: Hímer István.
Gólszerzők: Pálinkó A. (21′), Kratochwill R. (51′), illetve Ács S. (7′, 58′, 73′)

Pálinkó Attila: “Ahogy jósoltuk a mérkőzés előtt, remek csatát vívott egymással a két jól felkészített csapat. A döntetlen igazságosabb lett volna, de így sem bánkódunk, mert jól szórakoztatta a szépszámú közönséget a két gárda.”

Hímer István: “Nagyon izgalmas, színvonalas találkozót láthattunk, mely messze meghaladta az osztály színvonalát. Gratulálok a meccs minden résztvevőjének!”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

93′
Vége a mérkőzésnek. A megye III-hoz képest roppant magas színvonalú, helyzetekben gazdag, fordulatos, drámai összecsapáson győzött a St. Mihály FC. A játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna. A Baktó nagyon balszerencsés, hiszen két hete az UTC II.-től 6-5-re kapott ki, s most ismét egy góllal maradt alul olyan találkozón, melyet akár meg is nyerhetett volna. A fontos három pont azonban ezúttal az Ács Sándor vezette szentmihályiaké lett.
92′
Tartja a labdát a Szentmihály a baktói térfélen, ügyesen őrzi előnyét.
90′
Három perc hosszabbítást jelez a spori, miközben egy kontra végén Tóth Zoltán lökete vágódik szögletre.
89′
Életveszélyes pontrúgások sorozatban hazai részről, ám eddig megúszta a Szentmihály.
87′
Hatalmas a csata a pályán, ahogyan azt előzetesen reméltük is! Jön előre a Baktó, stabilan védekezik most a Szentmihály. Pálinkó Attila zseniálisan irányítja övéinek játékát, nem dőlt még el a derbi!
84′
Pálinkó Attila 28 méterről lőhetett szabadrúgást, ez az esemény is jelzi a hazai nyomást. Magas ívben játszotta a sorfal mögé a bogyót, több társa is berobbant, de Halász kapus is résen volt, közbevetődött, hárított.
81′
Nagypál Zoltán kiváló indításával Baján lépett ki, az ötösről a kifutó kapusba lőtt. Odaát ennél is nagyobb ziccert jegyezhettünk föl: ifj. Major László átfűzte a teljes védelmet, majd 5 méterről vette célba a vendégek ketrecét, Halász elképesztő védést mutatott be, s mentett szögletre.
77′
Visszahúzódott a Szentmihály, óriási nyomás alá helyezi ellenfelét a Baktó. A vendégek abban gondolkodnak, hogy egy-egy kontrával lepik meg ismét a hazaiakat. Pálinkóék ugyanakkor igencsak gólveszélyesnek tűnnek, így a fekete mezesek drukkerei arról beszélgetnek, hogy a három pont bebiztosításához minden bizonnyal egyszer még be kellene találniuk övéiknek.
73′
GÓÓÓL 2-3! Hazai rohamok után szentmihályi ellencsapás, és máris Ács harmadik találata érkezett el. Baján Zoltán vezette keresztbe a bogyót a baktói térfélen, majd önzetlenül a túloldalon érkező Ács Sándorhoz játszott, a csatár pedig 2 méterről pofozta a hálóba a vendégek vezető találatát.

szentmihaly-bakto_mj 016

71′
Halász Krisztián óriási bravúrja mentette meg a góltól a vendégek kapuját. Az ötösön belülről többször lőhettek a hazaiak, akik nem tudtak túljárni a portás eszén. Fölényben a Baktó, Pálinkóék nem elégszenek meg az iksszel, ha lehet, döntésre vinnék a dolgot.
67′
Csere mindkét oldalon. A hazaiaknál Tranger Zsoltot Szekeres, míg a vendégeknél Somogyit Tóth Zoltán váltotta.
66′
18 méterről, kissé jobbról Kiss Márió végezte el a szabadrúgást, megrettentek a szentmihályi fanatikusok, aztán meg is nyugodhattak, a sorfalról szögletre pattant a laszti.
65′
Hazai akció végén Tranger Milán került helyzetbe, de rosszul passzolt, ám nem múlt el a veszély: Somogyi sok ütemet késve szabálytalankodott Szatmárival szemben.
62′
A gól után a Baktó lendült előre, aztán visszatámadtak a vendégek. Ács lépett ki újra, háromszor is próbálkozhatott, harmadik kísérlete a tűzijáték végén a földön fekvő kapusból pattant szögletre.
58′
GÓÓÓL 2-2! Ács visszatért, s rögtön be is talált. Egy 28 méteres szabadrúgást vágott a jobb felsőbe, ismét egyenlő az állás!
56′
Sérülés miatt áll a játék. Ács Sándor robbant egy hosszú indításra, Skrionya kapus kedvezőbb helyzetből indult, elrúgta a bogyót, majd ütköztek. A vendégek csatára a fejét fogja, le kellett támogatni a gyepről.
52′
Máris megkaphatná a következőt a Szentmihály! A csereként beállt Tranger Milán egyedül tört ki, ám túlságosan sokat várt, Halász Krisztián kapus némiképp jóvátéve előbbi hibáját a tizenhatos vonalán lábbal védett.
51′
GÓÓÓL 2-1! Kratochwill Róbert révén vezetést szerzett a Baktó. Egy pontrúgás után csúsztatott a labdába, ami a határozatlanul kimozduló Halász mellett a kapu közepébe hullott.
49′
Változatos küzdelemmel indult a játék, helyzetet még nem láttunk.
46′
A szünetben a hazaiak kettős cserével frissítettek. Busa Dávid és Kis Bence helyére Tranger Milán és Szatmári Tamás érkezett.
46′
A baktóiak indították útjára a labdát a második felvonásban.

szentmihaly-bakto_mj 008

SZÜNET!

45+1′
Igazságos iksszel zárult a félidő. Több lehetőséget alakított ki a Szentmihály, ugyanakkor taktikailag talán inkább a Baktó akarata érvényesült.
45′
A felvonás utolsó percében a vendégek végezhettek el szabadrúgást Kiss Szabolcs hosszú cipőfűzése után. Lesz is egy perc ráadás. Felszabadítottak a hazaiak.
42′
Meddő fölényt alakított ki a Baktó, támadásaiba hibák csúsztak. Majd Ács ugrott ki ziccerben, ám mikor át akarta emelni a labdát a kapuson, kísérletébe bele tudtak lépni, így a bogyó a jobb sarok mellé hullott. A szöglet ezúttal nem jelentett gondot a hazai védelemnek.
39′
Helyzet itt, helyzet ott! Pálinkó Attila a félpályáról indulva dinamikusan cselezte át magát több emberek, majd kényszerítőzött, 14 méterről megküldte, ezúttal Halász mutatott be bravúrt, s óvta meg ketrecét a góltól.
35′
Mangó Ferenc kétszer tette naggyá a hazai kapust. Egymás után kétszer tört előre a középpályáról, 8-9 méterről lőtt, a portás hárított. Ezután egy szöglet után Ács fejelt mellé komoly ziccerből 4 méterről. Magához tért a Szentmihály!

szentmihaly-bakto_mj 019

32′
Átvette a kezdeményezést a Baktó: több pontrúgással is próbálkozhattak, magas embereiket keresték. Halász Krisztiánnak minden tudására szükség volt, hogy az íveléseket el tudja öklözni a hazai futballisták elől.
28′
Kiss Márió egészen az alapvonalig tört előre a bal szárnyon, be is adott, a gólra éhes belsők elől Somogyi Tamás tisztázott kornerre. A szöglet is veszélyt rejtett, Halász Krisztiánnak kapujából kilépve kellett elpaskolnia a játékszert, több magas fehér mezes próbált meg fejelni az ötös környékén ólálkodva.
25′
25 méterről a kaputól jutottak szabadrúgáshoz a vendégek. Ács futott neki, nem sokkal durrantott a bal sarok mellé.
21′
Váratlanul kiegyenlítettek a hazaiak! Tranger Zsolt ügyes cselekkel játszotta tisztára magát, majd buktatták. A 17 méteres szabadrúgást Pálinkó Attila zseniálisan csavarta a jobb felsőbe.
20′
Ismét egy komoly védés Skrionya részéről. Mangó húzott befelé balról, Ácshoz továbbított, a szentmihályi gólszerző 14 méterről zúzta rá, a hazai portás vetődve mentett.
17′
Stabil védekezésből kontrákra aspirál a Baktó, többet birtokolja a labdát, s támad a Szentmihály. Balról, 15 méterről Ács ívelt be szabadrúgást, kisebb kavarodást követően fel tudtak szabadítani a védők, ifjabb Major Lászlóhoz rúgva előre a bőrt.
13′
Mangó egy bal oldali akció végén tudott tüzelni 14 méterről, nagy bravúrral védett a hazai portás. Fölényben futballoznak a látogatók, technikásabbnak tűnnek, mint a baktóiak, így a csúszós talajhoz jobban alkalmazkodva be is tudják szorítani a pályaválasztót. Meg kell jegyeznünk, az iram nem túlságosan magas, kocogósra veszik a srácok a tempót.
9′
Megpróbál visszajönni a Baktó, támadásokat indítanak, hátha gyorsan sikerül egyenlíteni.
7′
GÓÓÓL 0-1! Lapos passzokkal építkezett a vendégcsapat saját térfeléről az ellenfél tizenhatosáig. Ács Sándorhoz jutott a labda, aki lőtt, megpattant a kísérlet, éppen a jobb alsóba. A hazai portás nem tudott elrugaszkodni a csúszós talajon, így csak bekísérte a bogyót a sarokba.
4′
Hazai támadások után egy szentmihályi lövés: az eddiginél előretoltabb szerepkörben futballozó Mangó Ferenc 20 méterről tüzelt, Skrionya kapus ujjheggyel ért bele, s nagyot védett, mert a laszti centikkel surrant el így a bal kapufa mellett.
1′
A Szentmihály kezdte a találkozót.

szentmihaly-bakto_mj 007

15.45: Szitáló esőben köszöntjük Önöket a SZVSE-stadionból! Szélcsend van, a körülmények kiválóak, a pályát még puhította is a ma leesett csapadék, de az állapotát nem rontotta. Megállapítható, hogy mindkét gárda roppant motivált és jókedvű. Izgalmas, jó meccset vár a baráti viszonyban lévő két együttes: emlékezhetünk, mikor a szentmihályiak újjáalakultak, első edzőmérkőzésüket épp a Baktó ellen vívták. Azóta is rendre találkoznak a felkészülési időszakokban, most pedig bajnokin is.

A vendégek fekete ünnepi mezükben, piros és sárga díszítéssel, Szent Mihály-nap tiszteletére, míg a hazaiak a megszokott fehér felsőben, szürke nadrágban, fehér sportszárban futottak ki. Híreink szerint utoljára viselik ezt a régi szerelést, s mostantól kékben vagy pirosban, hivatalos színeikben fognak játszani.

16 órakor Halász László sporttárs sípjelére indul a derbi és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Elképesztő harc folyik a dobogós helyekért a megye harmadik vonalának Szegedi csoportjában, mely egyértelműen a legerősebb, legkiegyensúlyozottabb ennek az osztálynak a pontvadászatai közül. Számos együttes tör az első helyre, a feljutásra, még többen álmodoznak éremről. A szombati mérkőzések után a Pázsit 13 ponttal vezeti a tabellát az egyaránt 12 pontos Újszentiván és UTC II. előtt, majd 10 ponttal következik a St. Mihály FC és az Algyő II., 9 ponttal az FK 1899 Szeged II. és a Baktó-Petőfitelep. Ez a hetes bármilyen párosításban izgalmas és nagyszerű mérkőzésekkel szórakoztatja a közönséget, de a többiek is igyekeznek felzárkózni hozzájuk.

A vasárnapi rangadón a Baktó-Petőfitelep a St. Mihály FC-t látja vendégül a SZVSE-stadionban. Hazai siker esetén helyet cserélhetnek a tabellán, ám a vendégeknek is roppant fontos a győzelem, ha nem akarnak leszakadni.

Előző sztori

Az eső sem állhatta útját a Pick-futóknak + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + VIDEÓ, TABELLÁK