Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: kétgólos hátrányból nyert a Móraváros

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

ambrozfalva_moravaros_001A több megye I-es csanádpalotai játékossal megerősített Ambrózfalva ellen hatalmasat küzdve diadalmaskodott idegenben a Kinizsi.

Ambrózfalva, 50 néző
2013. 09. 22., 16.00
Ambrózfalva-Csanádpalota II.
Móravárosi Kinizsi
Vége a meccsnek.

játékvezető: Somodi Imre • asszisztens: Kozák Tibor, Cseh Gábor

3
4

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza Maros csoport 5. forduló:

Ambrózfalva-Csanádpalota II. – Móravárosi Kinizsi 3-4 (3-1).
Ambózfalva, 50 néző. Vezette: Somodi Imre (Kozák Tibor, Cseh Gábor)
Ambrózfalva: Gabor – Veréb, Siclovan, Trényi, Csókás (Sirovicza 46′), Sepsik, Bársony, Merlák, Garán, Nagy, Zsigovics. Edző: Bóna Zsolt.
Móraváros: Kertész – Varga P. (Túri 46′), Laczi N., Lukovics, Magyar, Petrusán, Gerebicz, Laczi Z. (Kovács P. 91′), Balog, Jenei, Szeri. Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Gól: Zsigovics G. (8′, 42′ – tizenegyesből), C. Siclovan (10′), illetve Szeri L. (39′, 82′), Laczi Z. (62′), Jenei Cs. (72′)
Sárga lap: Bársony L. (20′), Sepsik I. (43′), Garán F. (57′), Zsigovics G. (65′), illetve Varga P. (41′), Balog T. (77′)

Bóna Zsolt: “Úgy érzem, egy pontot megérdemeltünk volna. A kontráink igen veszélyesek voltak, ezekből lett volna még esélyünk gólt szerezni, s így meglehetett volna legalább a döntetlen. A játékvezetői hármas mindkét fél kárára sokat tévedett…”

Gerebicz Attila: “Az első félidőben saját magunknak tettük nehézzé a meccset, hiszen két védelmi hibából juttattuk előnyhöz a hazaiakat. A szünetben rendeztük a sorokat, majd a második felvonásban fordítani tudtunk. Annak köszönhetően győztünk, hogy ekkor már mindenki száztíz százalékot nyújtott. Gratulálok az ellenfélnek is, igen küzdelmes találkozót vívtunk.”

Online közvetítésünk:

VÉGE.

92′
Itt a hármas sípszó, kétgólos hátrányból fordítva tudott győzni a Móraváros.
91′
Laczi Zoltán helyett Kovács Péter a pályán a látogatóknál.
90′
Két perc hosszabbítást jelez a spori.
89′
Hősiesen védekezik a Móraváros, nincs erre jobb kifejezés.
86′
Változott a játék képe, amiben nincs is semmi meglepő. Az Ambrózfalva most nagy erőkkel rohamoz, visszaállt a Móraváros. Mindkét gárda eléggé fáradtnak tűnik, meglátszanak a srácokon a hatalmas küzdelem nyomai. Rengeteg a pontatlanság, a rossz passz, így nehéz építkezni.
83′
Üröm az örömben: Szeri levette a mezét, túlzott gólörömért villant az újabb sárga cetli.
82′
GÓÓÓL 3-4! Teljesen átvette az irányítást a Móraváros, s immár a vezetést is megszerezték a vendégek. Magyar Béla indult előre a bal oldalon, átívelt a jobb szárnyra, az érkező Szeri László pedig a kilépő Gabor kapus mellett bólintott a hálóba.
78′
Továbbra is a Móraváros rohamoz. Balog száguldozott, remekül cselezgetett, még a kapust is elfektette, mikor egy védő végül szerelte. A szegedi támadó hevesen reklamált, a bírót nemhogy nem hatotta meg, de még egy sárgát is begyűjtött.
75′
Roppant izgalmas utolsó negyedóra elé nézünk…
72′
GÓÓÓL 3-3! Ahogy megjósoltuk, be is talált a Móraváros! Történt, hogy előbb Zsigovics forgatta meg a szegedi védőket, ám a lövés előtt elfogyott az ereje, majd kontrát indítottak a piros mezesek. Szerinek vágták előre a labdát, ő visszatálalt Jenei Csaba elé, aki 6 méterről lőtt a hálóba.
69′
Teljesen beszorítja ellenfelét a Móraváros. Előbb egy bal oldali beívelést Jenei alig lőtt a hosszú sarok fülé, majd Petrusán húzódott középre, s tüzelt, ez a kísérlet már jócskán elkerülte a ketrecet. Újítania kellene a hazai együttesnek, mert most nagyon érik az egyenlítés.
65′
Utánrúgásért Zsigovics kapott sárgát.
62′
GÓÓÓL 3-2! Újra szoros a meccs, már csak egy a hazai előny. Ambrózfalvi fault után Gerebicz villámgyorsan végezte el a szabadrúgást, indította Laczi Zoltánt, aki 25 méterről ballal tekert a hosszú a mélázó védők gyűrűjében.
60′
A befelé húzódó Trényi Tamást szabálytalanul szerelték a szegediek, Siclovan 24 méteres szabadrúgása alig-alig ment mellé.
59′
Nagy erőket mozgósít a Móraváros, továbbra is eredménytelenül. Lukovics 25 méteres próbálkozása pattogott mellé. Ezután Petrusán húzta meg a bal szárnyat, Garán rántotta le egy sárgáért. Magyar Béla beívelésére Lukovics érkezett, de 1 méterről is fölé tudta fejelni.
54′
Érezhetően visszaállt az Ambrózfalva, a védekezésre összpontosítva igyekszik őrizni előnyét. A vendégek meddő fölényt alakítanak ki a középpályán, ám nem tudják átgyűrni magukat a védőfalon, támadásaik a tizenhatosnál megakadnak.
50′
Beszorította ellenfelét a Kinizsi, érzi, nincs vesztegetni való ideje. Középen adogatnak a pirosak, keresik a lövőhelyzetet, nagyobb ziccert nem tudnak kidolgozni.
46′
Jenei Csaba 22 méteres szabadrúgása a sorfalról alig pattant fölé. A kornert Laczi Zoltán végezte el, Szerit találta meg a hosszún, ő mintegy fél méterrel bólintott a bal kapufa mellé. Bekezdett a Móraváros, de nincs meg a szépítő találat.
46′
A szünetben mindkét egység cserélt: a hazai oldalon Csókást Sirovicza váltotta, míg odaát a sárga lapos Varga P. helyére Túri érkezett.
46′
Az Ambrózfalva hozta játékba a labdát a második felvonás kezdetén.

SZÜNET!

45′
Vége az első félidőnek.
43′
Sepsik csúszott oda Laczi Zoltán lábára, amiért sárga lapot kapott. Magyar Béla 22 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, szép ívben hullott befelé, Gabor kapus elképesztő bravúrral tolta ki a léc alól.
42′
GÓÓÓL 3-1! Zsigovics Gábor nyugodt maradt, magabiztosan helyezett a kapu közepébe, ezzel ismét kétgólos a hazai fór.
41′
Egy gyors ambrózfalvi akciót Varga Pál állított meg szabálytalanul a tizenhatoson belül, a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A vétkes meg is kapta a sárgát.
40′
Gerebicz 25 méteres szabadrúgását fogta biztos kézzel Gabor.
39′
GÓÓÓL 2-1! Szépítettek a szegediek. Gerebicz szerzett labdát középen, Laczi Zoltán elé tálalt, kinek lövése lepattant egy védőről, éppen Szeri Lászlóhoz, aki higgadtan lőtt a hálóba.
38′
Ezúttal egy hazai lehetőségről számolhatunk be pár perc mezőnyjáték után. Balról, mintegy 30 méterről löbböltek be a kapu elé egy szabadrúgást a kékek, Zsigovics nagyszerűen mozdult be, Kertész viszont ismét remekül együtt élve a játékkal ki, a portásnak sikerült tisztáznia.
33′
Újra a látogatók veszélyeztettek: Gerebicz 23 méteres átlövését csípte el Viorel-Liviu Gabor kapus, aki egyébként a Csanádpalota megye I-es gárdájában a mezőnyben szerepel, igaz, tavasszal a Szentesi Kinizsi elleni kupameccsen már a kapuban is láthattuk őt vitézkedni.
32′
Megélénkült a játék, mindkét ketrec előtt adódtak helyzetek. Előbb a móravárosi Laczi Zoltán szép cselsorozat végén 16 méterről találta telibe a felső lécet, majd válaszul Veréb Tamás szelídített meg egy előreívelt labdát, a tizenhatos előterében megvárta, míg Kertész kapus eldől, de rossz megoldást választott, a portást találta telibe.
28′
Teljesen beszorult most a Kinizsi. Zsinórban négy szögletet végezhetett el a hazai csapat, igaz, eredmény nélkül. Ezt követően jött egy kontra, melynek végén kezezés miatt Laczi Norbert 17 méterről lőhetett szabadrúgást, a kísérlet mintegy három méterrel ment mellé.
25′
Gurigáztak a vendégek, majd rosszul adták hátra a bogyót, amire az első gól szerzője, Zsigovics csapott le, kilépett, de a kapujából remek ütemben kimozduló Kertész menteni tudott.
24′
Kisebb szabálytalanságokkal tördeli a játékot az Ambrózfalva, taktikusan és szervezetten fociznak Merlákék. A Móravárosnak kellene egy gól ahhoz, hogy igazából visszajöjjön a meccsbe. A szabadrúgásokkal azonban egyelőre nem tudnak mit kezdeni a vendégek.
20′
A kiugorni készülő Szeri Lászlót utolsó emberként Bársony László lökte föl, villant a sárga a hazai hátvédnek. A szabadrúgás aztán elhalt a sorfalban.
18′
Éledezik a Móraváros, amit Gerebicz Attila játékos-edző 25 méteres bombája is jelzett, alig ment kapu fölé a laszti.
17′
Továbbra is kezdeményezőbb a hazai gárda, ám kétgólos előnyének birtokában azért nem sietteti már a dolgot. Főként a középpályán bontakozik ki kemény küzdelem.
13′
Próbál kapaszkodni a Kinizsi, ám nagyon komoly bajban a látogatók.
10′
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a hazai gárda. Az előzmény, hogy Petrusán és Balog összefutott a móravárosiak közül, utóbbi megsérült, ápolni is kell. Az emberelőnyt gyorsan találatra váltotta az Ambrózfalva, az egymásra váró védők között a megye I-es Csanádpalota erőssége, Calin Siclovan lőtte ki a hosszú sarkot.
8′
GÓÓÓL 1-0! Vezet az Ambrózfalva. Zsigovics Gábor kapott egy visszapasszt a tizenhatos vonalánál, s ügyesen belsőzött a szegediek hálójába.
7′
Főként a középpályán folyik a játék. Nem sokkal ezelőtt 25 méterről végezhetett el szabadrúgást Laczi Zoltán, sikerült végül tisztázniuk a hazai védőknek.
3′
Mozgalmasan indult a mérkőzés. Előbb két móravárosi akciót jegyezhettünk föl, majd akcióba lendültek a hazaiak. A móravárosi tizenhatoson belül mintha egy védő kezén csattant volna a labda, bőszen reklamáltak is a kék-fehérek, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt.
1′
A Móraváros kezdte a játékot.

15.30: Köszöntjük Önöket Ambrózfalváról! A vendégek voltak frissebbek, a Móraváros kezdőcsapata már ismert. A hazaiak még csak most készülődnek. Az ambrózfalvi gárda egyébiránt kék-fehér szerelésben veszi majd fel a harcot, míg a Kinizsi tiszta pirosban.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik, Somodi Imre játékvezető sípjelére!

Tovább olvasom

Sport

Márton Anita édesanyaként indulna az olimpián

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Interjú.

Tovább olvasom

Sport

Anyai örömök elé néz Márton Anita súlylökő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Februárra várják férjével első gyermeküket.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is pont nélkül az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A hétközi fordulóban 3-1-re kikaptak a vasutasok.

Tovább olvasom

Aktuál