Sport

Labdarúgás: kétgólos hátrányból nyert a Móraváros

Labdarúgás: kétgólos hátrányból nyert a Móraváros

2013. szeptember 22., vasárnap
Labdarúgás: kétgólos hátrányból nyert a Móraváros
ambrozfalva_moravaros_001

A több megye I-es csanádpalotai játékossal megerősített Ambrózfalva ellen hatalmasat küzdve diadalmaskodott idegenben a Kinizsi.

Ambrózfalva, 50 néző
2013. 09. 22., 16.00
Ambrózfalva-Csanádpalota II.
Móravárosi Kinizsi
Vége a meccsnek.
játékvezető: Somodi Imre • asszisztens: Kozák Tibor, Cseh Gábor
3
-
4

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza Maros csoport 5. forduló:

Ambrózfalva-Csanádpalota II. - Móravárosi Kinizsi 3-4 (3-1).

Ambózfalva, 50 néző. Vezette: Somodi Imre (Kozák Tibor, Cseh Gábor)

Ambrózfalva:

Gabor - Veréb, Siclovan, Trényi, Csókás (Sirovicza 46'), Sepsik, Bársony, Merlák, Garán, Nagy, Zsigovics. Edző: Bóna Zsolt.

Móraváros:

Kertész - Varga P. (Túri 46'), Laczi N., Lukovics, Magyar, Petrusán, Gerebicz, Laczi Z. (Kovács P. 91'), Balog, Jenei, Szeri. Játékos-edző: Gerebicz Attila.

Gól:

Zsigovics G. (8', 42' - tizenegyesből), C. Siclovan (10'), illetve Szeri L. (39', 82'), Laczi Z. (62'), Jenei Cs. (72')

Sárga lap:

Bársony L. (20'), Sepsik I. (43'), Garán F. (57'), Zsigovics G. (65'), illetve Varga P. (41'), Balog T. (77') Bóna Zsolt:

"Úgy érzem, egy pontot megérdemeltünk volna. A kontráink igen veszélyesek voltak, ezekből lett volna még esélyünk gólt szerezni, s így meglehetett volna legalább a döntetlen. A játékvezetői hármas mindkét fél kárára sokat tévedett..."

Gerebicz Attila:

"Az első félidőben saját magunknak tettük nehézzé a meccset, hiszen két védelmi hibából juttattuk előnyhöz a hazaiakat. A szünetben rendeztük a sorokat, majd a második felvonásban fordítani tudtunk. Annak köszönhetően győztünk, hogy ekkor már mindenki száztíz százalékot nyújtott. Gratulálok az ellenfélnek is, igen küzdelmes találkozót vívtunk."

Online közvetítésünk:

VÉGE.
92'
Itt a hármas sípszó, kétgólos hátrányból fordítva tudott győzni a Móraváros.
91'
Laczi Zoltán helyett Kovács Péter a pályán a látogatóknál.
90'
Két perc hosszabbítást jelez a spori.
89'
Hősiesen védekezik a Móraváros, nincs erre jobb kifejezés.
86'
Változott a játék képe, amiben nincs is semmi meglepő. Az Ambrózfalva most nagy erőkkel rohamoz, visszaállt a Móraváros. Mindkét gárda eléggé fáradtnak tűnik, meglátszanak a srácokon a hatalmas küzdelem nyomai. Rengeteg a pontatlanság, a rossz passz, így nehéz építkezni.
83'
Üröm az örömben: Szeri levette a mezét, túlzott gólörömért villant az újabb sárga cetli.
82'
GÓÓÓL 3-4! Teljesen átvette az irányítást a Móraváros, s immár a vezetést is megszerezték a vendégek. Magyar Béla indult előre a bal oldalon, átívelt a jobb szárnyra, az érkező Szeri László pedig a kilépő Gabor kapus mellett bólintott a hálóba.
78'
Továbbra is a Móraváros rohamoz. Balog száguldozott, remekül cselezgetett, még a kapust is elfektette, mikor egy védő végül szerelte. A szegedi támadó hevesen reklamált, a bírót nemhogy nem hatotta meg, de még egy sárgát is begyűjtött.
75'
Roppant izgalmas utolsó negyedóra elé nézünk...
72'
GÓÓÓL 3-3! Ahogy megjósoltuk, be is talált a Móraváros! Történt, hogy előbb Zsigovics forgatta meg a szegedi védőket, ám a lövés előtt elfogyott az ereje, majd kontrát indítottak a piros mezesek. Szerinek vágták előre a labdát, ő visszatálalt Jenei Csaba elé, aki 6 méterről lőtt a hálóba.
69'
Teljesen beszorítja ellenfelét a Móraváros. Előbb egy bal oldali beívelést Jenei alig lőtt a hosszú sarok fülé, majd Petrusán húzódott középre, s tüzelt, ez a kísérlet már jócskán elkerülte a ketrecet. Újítania kellene a hazai együttesnek, mert most nagyon érik az egyenlítés.
65'
Utánrúgásért Zsigovics kapott sárgát.
62'
GÓÓÓL 3-2! Újra szoros a meccs, már csak egy a hazai előny. Ambrózfalvi fault után Gerebicz villámgyorsan végezte el a szabadrúgást, indította Laczi Zoltánt, aki 25 méterről ballal tekert a hosszú a mélázó védők gyűrűjében.
60'
A befelé húzódó Trényi Tamást szabálytalanul szerelték a szegediek, Siclovan 24 méteres szabadrúgása alig-alig ment mellé.
59'
Nagy erőket mozgósít a Móraváros, továbbra is eredménytelenül. Lukovics 25 méteres próbálkozása pattogott mellé. Ezután Petrusán húzta meg a bal szárnyat, Garán rántotta le egy sárgáért. Magyar Béla beívelésére Lukovics érkezett, de 1 méterről is fölé tudta fejelni.
54'
Érezhetően visszaállt az Ambrózfalva, a védekezésre összpontosítva igyekszik őrizni előnyét. A vendégek meddő fölényt alakítanak ki a középpályán, ám nem tudják átgyűrni magukat a védőfalon, támadásaik a tizenhatosnál megakadnak.
50'
Beszorította ellenfelét a Kinizsi, érzi, nincs vesztegetni való ideje. Középen adogatnak a pirosak, keresik a lövőhelyzetet, nagyobb ziccert nem tudnak kidolgozni.
46'
Jenei Csaba 22 méteres szabadrúgása a sorfalról alig pattant fölé. A kornert Laczi Zoltán végezte el, Szerit találta meg a hosszún, ő mintegy fél méterrel bólintott a bal kapufa mellé. Bekezdett a Móraváros, de nincs meg a szépítő találat.
46'
A szünetben mindkét egység cserélt: a hazai oldalon Csókást Sirovicza váltotta, míg odaát a sárga lapos Varga P. helyére Túri érkezett.
46'
Az Ambrózfalva hozta játékba a labdát a második felvonás kezdetén.
SZÜNET!
45'
Vége az első félidőnek.
43'
Sepsik csúszott oda Laczi Zoltán lábára, amiért sárga lapot kapott. Magyar Béla 22 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, szép ívben hullott befelé, Gabor kapus elképesztő bravúrral tolta ki a léc alól.
42'
GÓÓÓL 3-1! Zsigovics Gábor nyugodt maradt, magabiztosan helyezett a kapu közepébe, ezzel ismét kétgólos a hazai fór.
41'
Egy gyors ambrózfalvi akciót Varga Pál állított meg szabálytalanul a tizenhatoson belül, a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A vétkes meg is kapta a sárgát.
40'
Gerebicz 25 méteres szabadrúgását fogta biztos kézzel Gabor.
39'
GÓÓÓL 2-1! Szépítettek a szegediek. Gerebicz szerzett labdát középen, Laczi Zoltán elé tálalt, kinek lövése lepattant egy védőről, éppen Szeri Lászlóhoz, aki higgadtan lőtt a hálóba.
38'
Ezúttal egy hazai lehetőségről számolhatunk be pár perc mezőnyjáték után. Balról, mintegy 30 méterről löbböltek be a kapu elé egy szabadrúgást a kékek, Zsigovics nagyszerűen mozdult be, Kertész viszont ismét remekül együtt élve a játékkal ki, a portásnak sikerült tisztáznia.
33'
Újra a látogatók veszélyeztettek: Gerebicz 23 méteres átlövését csípte el Viorel-Liviu Gabor kapus, aki egyébként a Csanádpalota megye I-es gárdájában a mezőnyben szerepel, igaz, tavasszal a Szentesi Kinizsi elleni kupameccsen már a kapuban is láthattuk őt vitézkedni.
32'
Megélénkült a játék, mindkét ketrec előtt adódtak helyzetek. Előbb a móravárosi Laczi Zoltán szép cselsorozat végén 16 méterről találta telibe a felső lécet, majd válaszul Veréb Tamás szelídített meg egy előreívelt labdát, a tizenhatos előterében megvárta, míg Kertész kapus eldől, de rossz megoldást választott, a portást találta telibe.
28'
Teljesen beszorult most a Kinizsi. Zsinórban négy szögletet végezhetett el a hazai csapat, igaz, eredmény nélkül. Ezt követően jött egy kontra, melynek végén kezezés miatt Laczi Norbert 17 méterről lőhetett szabadrúgást, a kísérlet mintegy három méterrel ment mellé.
25'
Gurigáztak a vendégek, majd rosszul adták hátra a bogyót, amire az első gól szerzője, Zsigovics csapott le, kilépett, de a kapujából remek ütemben kimozduló Kertész menteni tudott.
24'
Kisebb szabálytalanságokkal tördeli a játékot az Ambrózfalva, taktikusan és szervezetten fociznak Merlákék. A Móravárosnak kellene egy gól ahhoz, hogy igazából visszajöjjön a meccsbe. A szabadrúgásokkal azonban egyelőre nem tudnak mit kezdeni a vendégek.
20'
A kiugorni készülő Szeri Lászlót utolsó emberként Bársony László lökte föl, villant a sárga a hazai hátvédnek. A szabadrúgás aztán elhalt a sorfalban.
18'
Éledezik a Móraváros, amit Gerebicz Attila játékos-edző 25 méteres bombája is jelzett, alig ment kapu fölé a laszti.
17'
Továbbra is kezdeményezőbb a hazai gárda, ám kétgólos előnyének birtokában azért nem sietteti már a dolgot. Főként a középpályán bontakozik ki kemény küzdelem.
13'
Próbál kapaszkodni a Kinizsi, ám nagyon komoly bajban a látogatók.
10'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a hazai gárda. Az előzmény, hogy Petrusán és Balog összefutott a móravárosiak közül, utóbbi megsérült, ápolni is kell. Az emberelőnyt gyorsan találatra váltotta az Ambrózfalva, az egymásra váró védők között a megye I-es Csanádpalota erőssége, Calin Siclovan lőtte ki a hosszú sarkot.
8'
GÓÓÓL 1-0! Vezet az Ambrózfalva. Zsigovics Gábor kapott egy visszapasszt a tizenhatos vonalánál, s ügyesen belsőzött a szegediek hálójába.
7'
Főként a középpályán folyik a játék. Nem sokkal ezelőtt 25 méterről végezhetett el szabadrúgást Laczi Zoltán, sikerült végül tisztázniuk a hazai védőknek.
3'
Mozgalmasan indult a mérkőzés. Előbb két móravárosi akciót jegyezhettünk föl, majd akcióba lendültek a hazaiak. A móravárosi tizenhatoson belül mintha egy védő kezén csattant volna a labda, bőszen reklamáltak is a kék-fehérek, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt.
1'
A Móraváros kezdte a játékot.
15.30: Köszöntjük Önöket Ambrózfalváról! A vendégek voltak frissebbek, a Móraváros kezdőcsapata már ismert. A hazaiak még csak most készülődnek. Az ambrózfalvi gárda egyébiránt kék-fehér szerelésben veszi majd fel a harcot, míg a Kinizsi tiszta pirosban. A mérkőzés 16 órakor kezdődik, Somodi Imre játékvezető sípjelére!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.