Közélet

Kátyúzás elhalasztva?

Kátyúzás elhalasztva?

2013. szeptember 21., szombat
Kátyúzás elhalasztva?
katyu01_gs

Mint az áprilisban oldalunkon megjelent, a Civil Városi Unió közleményben tett megoldási javaslatot Szeged útjai kátyúmentesítésének finanszírozási problémáira. A civilek most újabb közleményt juttattak el a SZEGEDma.hu szerkesztőségébe, amelyben további aggodalmaiknak adtak hangot az üggyel kapcsolatban.

"Ez év áprilisában a SZEGEDma.hu portálon

megjelent

közleményünkben írtunk a szegedi útfelújításokkal kapcsolatos aggályainkról. A hétfői –

„Csúszik a szegedi útfelújítás”

című – cikket olvasva már meg sem lepődtünk, hogy áprilisi jóslatunk beigazolódott. Akkor, többek között, ezt írtuk: „…érthetetlen számunkra az, hogy miután a költségvetésben az összeg rendelkezésre áll, és a feladat adott, miért nem lehet akkor – mondjuk már februárban – a közbeszerzési eljárást lefolytatni? Így viszont most, június előtt a munkálatok nem fognak elkezdődni. Jobb helyeken ebben az időpontban az ilyen munkákat befejezni szokták, ellenben nálunk a kátyúzás főszezonja egybeesik a turista szezonnal!” Látható, hogy Szeged vezetése, beleértve a városházi apparátust és a közgyűlést egyaránt, képtelen egy előre látó, koncepciózus irányításra. Helyette kisszerű politikai csatározások, háttéralkuk, érdekérvényesítés köti le energiáikat. Sajnálatos, hogy ez a megállapítás nem csupán az útfelújításokra igaz, hanem szinte valamennyi, a város működtetésével kapcsolatos tevékenységükre is. Kérdés, hogy a kampány beindulásával marad-e egyáltalán energiájuk arra a feladatra, amelyre eredetileg vállalkoztak: dolgozni Szeged fejlődéséért, a szegedi lakosságért? Az eddig látottak alapján ne legyenek illúzióink" - olvasható a Civil Város Unió közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.