Közélet

Jobb biciklis utakért tekert ezer bringás Szegeden + FOTÓK

Jobb biciklis utakért tekert ezer bringás Szegeden + FOTÓK

2013. szeptember 22., vasárnap
Jobb biciklis utakért tekert ezer bringás Szegeden + FOTÓK
critical_mass_szeged80_gs

A szegedi Szent István tértől startoltak vasárnap a biciklisták, majd az újszegedi ligettől egészen a forgalmas körutakon át körbejárták a város kevésbé bringabarát csomópontjait.

Szeptember 22-én, vagyis az országos Autómentes Napon négy kereket két kerékre cserélt Szeged apraja nagyja. A Critical Mass idén rendhagyó módon az Öreg hölgy tövéből indult, hogy felhívja a figyelmet a kopott és használhatatlan kerékpárutakra. Mottójuk: használható kerékpársávokat az Oskola utcára és a Stefániára! További újdonság, hogy ez alkalommal a legalább ezer fős biciklista tömeg kisebb hézagokat hagyott a konvojban, hogy a tömegközlekedési eszközöket elengedje. A villamospályák közelében a rendőrök is forgalomirányító segítséget nyújtottak. A 12,5 kilométeres vonalon összesen kétszer, a Bertalan hídon és a Széchenyi téren volt emelés, mely helyszín egyúttal a figyelemkeltő megmozdulás célállomása is volt. A szervezők úgy vélik, Szeged legforgalmasabb kerékpáros útvonalai, s forgalmi rendje már elavult, ráadásul belógó tárgyak teszik balesetveszélyessé. Kritikus pontként említették a Belvárosi hidat, ahol lámpák már nem tudják ellátni feladatukat a kereszteződésben, ezért nem lehet biztonságosan haladni, vagy ráfordulni a szomszédos utcákra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.