//

Ismét ellepik Szatymaz egét a különleges repülők + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szatymazi_repuloter02_gsSzeptember 7-én, szombaton tartja mára már hagyományosnak számító repülőnapját Szatymaz, az eseményt idén is pörköltfőző versennyel kötik egybe a szervezők.

Immáron hatodik alkalommal várja az érdeklődőket közös rendezvényével Szatymaz Községi Önkormányzata és az Alföldi Repülőklub. „Az idei esemény különlegessé elsődlegesen az, hogy egyáltalán meg tudtuk rendezni, hiszen sajnos elég feszes költségvetéssel kellett számolnunk. Ugyanakkor a főprogramok mellett ezúttal is lesz főzőverseny, illetve kifejezett gyermekfoglalkozásokkal is készülünk. A jövőre vonatkozóan akadnak olyan terveink, hogy akár többnaposra bővítjük a rendezvényt, ehhez azonban a szándékon túl szükséges lenne a pénzügyi lehetőségeink bővülése is” – nyilatkozta portálunknak Kormányos László szatymazi polgármester.

A község vezetője hozzátette, pár éve a szerencsésebb időjárási körülmények okán tették át a repülőnapot májusról szeptemberre, és bár jelenleg borult még az ég, a hétvégére kellemes időt jósolnak a meteorológusok. Bár a programkínálatot bővíteni nem állt módjukban a tavalyihoz képest, a délelőtti és kora délutáni programok sorában még mindig olyan érdekességeket találunk, mint az Európa- és világbajnok Veres Zoltán műrepülése, vagy a Forráskúti Sárkányrepülő Klub, az ejtőernyős célbaugrók, az autogiro – azaz repükopter -, vagy éppen a sugárhajtású vitorlázómodell bemutatója. A tavalyi repülőnapon nagy sikert aratott, Extra 300-asokkal repülő Román Sasok kötelék idén sajnos nem látogat Szatymazra.

szatymazi_repulonap_2013_meghivo

A délután folyamán már a látogatók vállalhatnak aktív szerepet akár utasként repülések során, akár – szeptember 6-ig bezárólag előzetes regisztrációt követően – tandemugrások keretében. A kisebb korosztályokat rajzverseny, játékkuckó, kézműves foglalkozások, illetve 10 órától a Csörgősipka Bábtársulat előadása várja.

A VI. Szatymazi Repülőnap szombat reggel 8 órakor kezdődik a Szatymazi Repülőtéren, látogatása minden érdeklődő számára ingyenes. A rendezvényről bővebb információt az alábbi plakáton találhatnak, a főzőversenyhez szükséges tudnivalók pedig az alábbi linkről érhetőek el.

no images were found

Előző sztori

Nem haraptak a halak a szegedi harcsafogó versenyen + FOTÓK

Következő sztori

Sportprogramokkal születésnapozik a Szegedi Kutya Klub