Közélet

Fuldoklót mentett és kígyót fogott a katasztrófavédelem a vadasparkban + FOTÓK

Fuldoklót mentett és kígyót fogott a katasztrófavédelem a vadasparkban + FOTÓK

2013. szeptember 21., szombat
Fuldoklót mentett és kígyót fogott a katasztrófavédelem a vadasparkban + FOTÓK
katallatkert_05_il

A lelkes közönség kérésére kétszer is kimentette a Sancer-tóban fuldokló férfit a Maros Mentőcsoport, emellett családi vetélkedőkkel és játékos foglalkozásokkal készültek a vadasparkban a katasztrófavédelem munkatársai.

Vadállatok szomszédságában mutattak be látványos mentőakciókat a tűzoltók és speciálisan képzett alakulatok szombaton. A Szegedi Vadasparkban egész nap színes programokkal készült a katasztrófavédelem, a baleseti szimulációk és látványos mentési gyakorlatokat mellett az érdeklődők kipróbálhatták, mekkora erővel tör elő a fecskendőből a vízsugár, vetélkedőkön mérhették össze ügyességüket és tájékozottságukat. "Szerettük volna a családokkal, fiatalokkal is megismertetni a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársainak mindennapos munkáját, melyhez kiváló terepet biztosított számunkra a vadaspark. Örömmel láttuk, hogy népszerű volt a kitelepülésünk, főként a mentési gyakorlatokat övezte nagy siker" - árulta el portálunknak

Ördög István

alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. A parkban a tűzoltóság speciális eszközeit is közszemlére tették, a védelmet biztosító ruházattól a mentést segítő kiegészítő felszereléseken át addig a turbóreaktív oltógépjárműig, melyre egy MIG vadászgép hajtóműve van szerelve. A park két pontján kijelölt állomásokon vetélkedők és különleges feladatok várták a családokat, a legügyesebben teljesített feladatokért pedig ajándékcsomag volt a jutalom.

Az érdeklődésre való tekintettel visszadobták a "fuldoklót"

Délelőtt egy közlekedési baleset, délután pedig egy speciális vízi mentés szimulációját is megtekinthették a kilátogatók. Előbbi során a helyzetet a helyszínhez igazították: a forgatókönyv szerint a balesetet szenvedett jármű csomagtartójából egy kígyó szökött ki, amelyet először a katasztrófavédelem munkatársai, majd pedig a bátrabb önként jelentkezők is befoghattak. A vízi mentés a park szomszédságában lévő Sancer-tavon zajlott, ahol a Maros Mentőcsoport és a DKMT Rescue Team csapatmunkában segített egy fuldoklón. Nem sokáig örülhetett azonban a kimentett statiszta, a gyakorlatot ugyanis visszatapsolta a közönség, így hamarosan ismét a vízben találta magát, hogy másodszor is megmenthessék az életét a szakemberek. A program a Szegedi Kutya Klub tagjainak bemutatójával és előadásával zárult. A katasztrófavédelem munkatársai ezen a napon kedvezményes jegyárral látogathattak ki a rendezvényre, így sokan családjukkal érkeztek ki a bemutatók - és persze a park állatainak - megtekintésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.