Digitális átállás: a 31-es csatornán a VTV Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vtv_atallas12_gsDigitális minőségben sugároz a Városi Televízió Szeged, az átállás rendben lezajlott. A társaság életében a két éve megvalósított videós hírportál, valamint az online televízióadás elindítása mellett ez a mostani az egyik legnagyobb fejlesztés.

„Több mint 5 és fél millió forintot nyert a Városi Televízió Szeged, ebből az összegből, illetve saját forrásokból valósítottuk meg a digitális átállást szeptember 10-én. Amennyiben ezt nem lépi meg a társaságunk, akkor megszűnt volt az adás” – nyilatkozta portálunknak Zelena András. A Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, az átállás rendben megtörtént, a digitális 31-es csatornán továbbra is ingyenes nézhető a televízió műsora.

A főszerkesztő kiemelte Fischer Gábor műszaki vezető munkáját is, hiszen a digitális átálláshoz új sugárzó antennát kellett telepíteni, kábelezni, s mindenhez a szükséges engedélyeket is be kellett szerezni. Zelena a videós hírportál és az online televíziós adás mellett a mostani digitális átállást nevezte a Városi Televízió Szeged legnagyobb léptékű fejlesztésének.

Azok, akik eddig szobaantenna segítségével nézték a VTV adását, szeptember 10-étől az analóg sugárzás megszüntetésével a digitális 31-es csatornáján tehetik ezt meg. Akik kábeltelevízió előfizetéssel rendelkeznek, azoknak nincs tennivalójuk, a megszokott helyen találják a VTV Szegedet. Akik még nem készültek fel a digitális átállásra, azoknak egy jelátalakító készüléket, úgynevezett set-top-boxot kell vásárolniuk, amelyet a televízióhoz csatlakoztatnak, vagy olyan új tévékészüléket vásárolniuk, amelybe eleve bele van építve a jelátalakító.

Amennyiben kérdésük van a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. digitális átállásával kapcsolatban, a 62/55 89 89-es telefonszámon kérhetnek bővebb felvilágosítást.

no images were found

Digitális átállás

A digitális átállás folyamata 2012. október végén indult el hazánkban, az analóg sugárzást több ütemben kapcsolják le, a második október 31-én zárul. A lekapcsolását követően a hagyományos szoba- vagy tetőantennával és televíziókészülékekkel csak akkor lesz mód előfizetési díj nélkül tévézni, ha egy set-top-boxot, vagy egy olyan új tévékészüléket vásárolnak, amibe már bele van építve a jelátalakító egység.

Augusztus végén a magyar háztartások 3%-a rendelkezett kizárólag analóg földi vétellel, ez 122 háztartást jelent. A Nielsen felméréséből kiderült, hogy mindössze ötödannyian fogták analóg módon a három földfelszíni tévécsatornát, mint egy évvel korábban. Az MTI arról számolt be, hogy az előfizetéses digitális földi vétel aránya 3%-ra bővült, míg az előfizetés nélküli digitális földi vételi módé 9%-ra. A családok 35%-ának analóg kábel, 24-nek előfizetéses digitális műhold, további 25%-nak digitális kábel vagy IPTV jelenti a legjobb vételi lehetőséget.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: hibátlanok harca a Volán és a Tápé szombati csörtéje

Következő sztori

Labdarúgás: javítana az Algyő, veretlen maradna az UTC