Csúszik a szegedi útfelújítás – csak jövőre költhetik el a 150 milliós keretet

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

katyu01_gsEredménytelen volt az önkormányzat kezelésében lévő utcák felújítására kiírt közbeszerzési eljárás. Emiatt várhatóan csak jövőre tudják elkölteni az idei e célra elkülönített 150 millió forintos keretet.

Május másodikán huszonegy önkormányzati kezelésben lévő utca felújításáról döntött a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság. Ahogy megírtuk, a város eredetileg 107 millió forintot szánt volna az utak rekonstrukciójára, a Fidesz-KDNP módosító javaslata révén lett végül 150 millió elkülönítve erre a célra. A májusi bizottsági után felmérték az utcák állapotát, megtörtént a tervezés, s csak ezt követően írhatták ki a közbeszerzési eljárást az önkormányzati utcák rekonstrukciójára.

A SZEGEDma.hu információi szerint a jogi bizottság múlt csütörtöki ülésén eredménytelenné nyilvánította a közbeszerzést. Egyetlen ajánlattevő volt, aki belefért a keretösszegbe, ám formai hibákat követett el, s a hiányosságok miatt nem volt lehetősége a hiánypótlásra. Molnár László, a Városüzemeltetési Iroda vezetője megerősítette ezt, hozzátéve, a jogi bizottság arról is határozott, hogy újból kiírják a közbeszerzési eljárást. „Az a cél, hogy még ebben az évben lefolytassunk egy újabb eljárást, és akkor szerződést tudunk kötni. Ha lekötjük a 150 millió forintot, akkor úgy szerepeltethetjük a büdzsében, mint kötelezettségvállalást” – részletezte.

Az irodavezető emlékeztetett, körülbelül három hónap alatt bonyolítható le egy közbeszerzés, így karácsonyra várható eredmény. Ha az sikeres lesz, akkor jövő év márciusában, vagyis a jó idő beköszöntével kezdődhetnek az útjavítások. Kérdésünkre elmondta, az útkeret felhasználása kapcsán még nem volt erre példa, de más városi beruházásoknál előfordult már, hogy azok átcsúsztak a következő évre.

A májusban jóváhagyott javaslat szerint 25 millió forintot költenek a Móra utca útburkolatának rekonstrukciójára, 20 milliót a Mokrinire és 9-et a Kácsa és Réz utcákra. A Balatoni és Barátság utcák felújítására egyenként 7,5 millió forintot szánnak, és 7 millióból újulna meg a Szivárvány utca 1. szám és a Boldogasszony sugárút közötti szakasza, továbbá ugyanennyit irányoztak elő a Medikémia melletti útra, a Szigeti, a Tigér és a Kisfaludy utcákra egyaránt. A Gyalu utcára 6,5 milliót költenek, a Fűtőház közre 6-ot, a Fülemüle utca Hargitai és a Fő fasor közötti szakaszára 5 milliót javasolt a városüzemeltetési bizottság, a Halas utca elejét pedig 4,3 millióból hoznák rendbe. 3-3 millió jut a Bodzafa, valamint a Csonka utcák egy részére, míg 2,9 millió forintból a Francia utcában végeznek majd rekonstrukciókat. 1,8 milliót irányoztak elő a Honfoglalás, másfelet a Csatár utcára, a Régész tér templombejáróval szembeni útra pedig 800 ezer forintot.

Előző sztori

Béremelést kaphatnak az SZKT dolgozói

Következő sztori

Októberig látogatható Tersánszky Jenő emlékkiállítása