Közélet

Az ősszel tárgyalják az új Ptk.-hoz a jogszabályokat

Az ősszel tárgyalják az új Ptk.-hoz a jogszabályokat

2013. szeptember 9., hétfő
Az ősszel tárgyalják az új Ptk.-hoz a jogszabályokat
parlament01_gs

Minden, az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatályba lépéséhez szükséges törvénymódosítást és törvényt benyújt a kormány az Országgyűlésnek az ősz folyamán - mondta Czepek Gábor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium magánjogi és igazságügyi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.

A szeptember 1-jével kinevezett helyettes államtitkár a lap hétfői számában megjelent interjúban elmondta, hogy szeptember elején az átmeneti törvényt és a különtörvények közül hármat, az átalakulási, a szomszédjogi, valamint a gondnokoltak és előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról szóló törvényt elfogadta a kormány. A maradék, így a bizalmi vagyonkezelésről, a hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló és a támogatott döntéshozatalra vonatkozó jogszabályok az ősz hátralévő részében kerülhetnek az Országgyűlés elé, ahogy az átvezetéseket tartalmazó salátatörvény is.

Czepek Gábor

a cégeket érintő változásokkal kapcsolatban kiemelte: arra törekedtek, hogy a jogalanyoknak a legkedvezőbb megoldásokat válasszák, ezért olyan átmeneti időszakokat határoztak meg, amelyeknek mindenki könnyedén meg tud felelni, ráadásul a módosításokat ingyen végezhetik el. Megjegyezte, hogy a társaságok jelentős része már most megfelel az új törvénynek is, tehát nem lesz egy kötelező, minden bejegyzett cégre kiterjedő regisztrációs kötelezettség az új Ptk.-nak való megfelelés érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.