Közélet

Az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért

Az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért

2013. szeptember 22., vasárnap
Az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint ma az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért, az iskolák működtetéséért, a pedagógusok béremeléséért.

A KDNP vasárnap ezt annak kapcsán tudatta közleményben az MTI-vel, hogy a szocialista Hiller István szerint

Hoffmann Rózsa

köznevelésért felelős államtitkár ötödikes és nyolcadikos diákoknak írt levele tökéletesen példázza, miért kell leváltani a kormányt és a felfogást. Az MSZP humánpolitikai kabinetjének vezetője szerint a kormány központilag akar nevelni, és csak az történhet, amit a "mindenható állam" akar. A KDNP közleményében azt írták, a magyarok 2010-ben úgy döntöttek, nem kérnek többet a Hiller-féle oktatási rendszerből. Amikor a szocialisták kormányoztak, eltörölték a Nemzeti alaptantervet, kistelepülések százai zárták be az iskolákat, és hagyták, hogy liberális kísérleti tereppé legyen az oktatás, ahonnan minden ötödik gyerek funkcionális analfabétaként került ki - hangsúlyozták. Hozzátették, ma az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért, az iskolák működtetéséért, a pedagógusok béremeléséért, a rászoruló gyermekek ingyenes tankönyvellátásáért, étkeztetéséért és ösztöndíjban részesítéséért. Vajon miért rettegnek a szocialisták attól, hogy olyan generációk nőnek fel, akik a hazájukat szeretik, kiállnak érte? - teszik fel a kérdést. A KDNP szerint azért retteg az MSZP ettől, mert tudja, hogy a hazájáért kiálló új nemzedék a bukott baloldal végleges háttérbe szorulását jelentheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.