Bulvár

A segélyhívót hívták kétszer is, mondván, bomba van az iskolájukban

A segélyhívót hívták kétszer is, mondván, bomba van az iskolájukban

2013. szeptember 20., péntek
A segélyhívót hívták kétszer is, mondván, bomba van az iskolájukban

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletét hívta a 112-es segélyhívószámon keresztül egy akkor ismeretlen személy csütörtök délelőtt. Bejelentette, hogy bomba van a pusztaszeri általános iskolában, majd néhány perccel később újabb „segélyhívás” érkezett, amelyben már az ópusztaszeri iskolát jelölték meg célpontként - írja közleményében a police.hu.

A rendőrök az érintett oktatási intézményeket kiürítették és átkutatták, de bombát nem találtak. Ennek okán a Kisteleki Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, és már aznap a nyomozók látókörébe került egy gyermek-, illetve egy fiatalkorú fiú. A gyermek – mivel tudta, hogy nem büntethető – mindent magára vállalt, a nyomozás során azonban sikerült bizonyítani, hogy az ötletadó a fiatalkorú fiú volt, illetve ő hívta másodjára a segélyhívót. Vele szemben a Kisteleki Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.