A legbiztonságosabb halászlevet főzte a szegedi biztonságvédelmi klaszter + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

halfesztival_20113_03_gsHatala József korábbi országos rendőrfőkapitány mellett több város vagyonvédelmi cége és a tudományos, gazdasági élet prominens képviselői is kilátogattak az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter sátrához a Partfürdőn. A főzés mellett a tagok egy konferencián is megvitatták a klaszterre váró feladatokat.

A tavalyi év után ismét kitelepült a szegedi halfesztiválra az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter. A rendezvényen nem csak a halászlé iránti szenvedélyüknek hódoltak a résztvevők: egy konferencia keretén belül a klaszter aktuális kérdéseit és a rájuk váró feladatokat is megvitatták. “A konferencián vendégül láttuk szerb partnereinket, jelen volt még a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületének képviselői, valamint számos nagyobb cég képviselője azok közül, akik már csatlakoztak, vagy csatlakozni kívánnak a klaszterhez. Idén Hatala József tábornok urat is köszönthettük a bűnmegelőzési bizottságtól” – árulta el portálunknak Füzesy István, a klaszter elnöke. A biztonságtechnikai cégek mellett ezúttal olyan partnerek is megjelentek, akik a tudományos és gazdasági élet egy-egy szegmensét képviselték.

Fontos mérföldkő a klaszter életében, hogy külföld felé is nyithattak. “A Duna-stratégiában szeretnénk országos szinten is képviseltetni magunkat, melynek az első lépcsőfokait léphetjük meg, osztrák és szerb partnerekkel együttműködve” – emelte ki Füzesy István. Emellett a bűnmegelőzési folyamatokba is szorosabban bekapcsolódnának, több aktív, sikeres programmal és tapasztalattal a hátuk mögött, melynek kapcsán a korábbi országos rendőrfőkapitánnyal is egyeztettek.

A konferencia után kötetlen, szakmai témaköröket is érintő beszélgetés mellett fogyasztották el halászlevüket a vendégek, melynek nem csak köreikben lett sikere: a negyven kiló pontyból főtt levesért a “legbiztonságosabb halászlé” különdíjat érdemelték ki.

no images were found

Előző sztori

„Nem vagyunk egyedül” – bűnmegelőzésről másképp a halfesztiválon + FOTÓK

Következő sztori

Kevesebb helyen drágábban lehet majd nyelvet tanulni