Gazdaság

A jövőben is segíti a kormány a fiatal gazdákat

A jövőben is segíti a kormány a fiatal gazdákat

2013. szeptember 12., csütörtök
A jövőben is segíti a kormány a fiatal gazdákat

A gazdatársadalom korszerkezet-váltásának elősegítése prioritásként jelent meg 2007 és 2013 között, ezt a következő uniós költségvetési időszakban is folytatni kívánja a kormány.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezt hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége és a Központi Statisztikai Hivatal közös, több mint egy évtizedes kutatását bemutató sajtótájékoztatón. Már három alkalommal pályázhattak a gazdálkodók uniós társfinanszírozással elérhető forrásra, amelyből csaknem 36 milliárd forintot nyertek el. A közvetlen támogatások mellett számos egyéb előnyhöz jutottak a fiatal agrárszakemberek, akik kertészetkorszerűsítésre, mezőgazdasági termékek értéknövelésére, illetve állattartó telepek korszerűsítésére 10 százalékkal magasabb támogatáshoz juthattak. Kifejezetten a fiatal gazdák helyzetének erősítésére a VM tematikus alprogramot indít 2014-től. Az államtitkár szerint a hatékony megvalósítás érdekében is nélkülözhetetlen a kutatás, hogy a fiatal gazdák körülményeire szabott támogatásokat és finanszírozási lehetőségeket dolgozhassanak ki. A felmérésről A fiatal gazdák helyzete Magyarországon címmel kiadvány jelent meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.