Kultúra

Több száz fellépő az idei SZIN-en

Több száz fellépő az idei SZIN-en

2013. augusztus 2., péntek
Több száz fellépő az idei SZIN-en
SZIN_koncert

Pörög a visszaszámlálás: már csak néhány hét, és megkezdődik Szeged egyik legnagyobb fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. Több mint 100 hazai fellépő, neves külföldi DJ, színházi- és zöld programok várják a szórakozni vágyókat augusztus 21. és 24. között, az újszegedi Partfürdőben.

A több mint 100 hazai fellépő zenekar között idén először a Tankcsapda és

Ákos

is a színpadra lép. Az olyan újdonságokról sem feledkeztek meg a szervezők mint a mostanság felkapott Punnany Massif, vagy a Paddy and the Rats, de több neves külföldi DJ neve is feltűnik, mint a brit a Stereo MC hip-hop zenekar, vagy az amerikai Jungle Brothers. Utóbbi két formáció tagjai ideiglenesen összeállnak egy különleges DJ-szett erejéig, melyben az electro house, a break és a dubstep stílusok keverednek. Az előbbiek mellé, a fesztivál utolsó napján a funky és a soul stílusokat keverő

Andy Smith

, a brit Portishead egykori tour DJ-je áll be a pult mögé. A minél színesebb SZIN jegyében teret kap továbbá a rock, az elektronikus zene és a népzene is. Akárcsak az eddigi években, a nagy nevek mellett idén is számos kiegészítő programmal várják a fesztiválozókat. A szervezők öt színpadon és hét helyszínen kínálnak változatosabbnál változatosabb kikapcsolódási lehetőségeket: az Extrém Sport Parkban bemutatkoznak az akrobatikus ugrók és triál kerékpárosok, valamint a Coca-Cola strandpartyval készül lehűteni a résztvevőket a nyár utolsó napjaiban. Aki éhezik a kultúrára, a Novecento, a NYUGATpontHÚ és az Egy lemur vallomásai elevenednek meg a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában a SZIN Színház pódiumán. A zöld szemlélethez híven augusztusban is nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos programokra és a társadalmi felelősségvállalásra: az érdeklődők a Civil Faluban tájékozódhatnak a szervezetek munkájáról, de bejárható lesz a Paksi Atomerőmű Tájékoztató Kamionja is, ahol az atomerőmű működését lehet közelebbről megismerni. A tavaly nagy sikert aratott Silent Disco is visszatér, aminek bizonyára a környékbeli lakók is örülnek. A különleges hangulatot az adja, hogy a táncolók maguk válogathatnak a fejükre erősített fülhallgató zenei kínálata közül. A rekeszizmokat a Dumaszínház humoristái dolgoztatják meg:

Felméri Péter, Janklovics Péter

és

Mogács Dániel

gondoskodnak a jó hangulatról. A

honlapon ITT

bárki tájékozódhat a részletes koncertnaptárról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.