Szórakozás

SZIN-line: Újra SZIN-eznek Mező Misiék + FOTÓK

SZIN-line: Újra SZIN-eznek Mező Misiék + FOTÓK

2013. augusztus 23., péntek
SZIN-line: Újra SZIN-eznek Mező Misiék + FOTÓK
SZIN2-134

A SZIN-himnuszt szerző Magna Cum Laude zenekar lépett fel péntek este a Nagyszínpadon - az újszegedi fesztiválon emellett koncertezett a Variola, a Žagar, a The Carbonfools és az Anima Sound System is. Élő bejelentkezés a SZIN harmadik napjáról!

A tegnapi napnál némileg nyugodtabb, csendesebb délutáni hangulat van a Partfürdőn, a port jelenleg az Irie Maffia koncertjének otthont adó Nagyszínpad előtt verik fel. A SZIN harmadik napja is neves fellépőket tartogat: fellép többek között a SZIN "himnuszát" is szerző Magna Cum Laude, a gazdagon hangszerelt Maszkura és a Tücsökraj, az ethno punkot játszó Gypo Circus és az ír kocsmazenész Firkin. Az este két nagy fellépője az Anima Sound System és a Magna Cum Laude lesz - ismét egy időben...

23.00 Dr. Rock és mindenki más is bulizik

Dr. Rock, alias Pleskonics András a SZEGEDma.hu standjánál járt, koncertélményeiről kérdeztük. "Kellőképpen kifáradtam, szinte lihegek. A Gypo Circus nevű szegedi zenekara játszott az összművészeti színpadon. Egy éve a zenekar tagjaival ötletelem, mi legyen a nevük. Én most láttam kifejlett formában a bandát, a SZIN eddigi legfergetegesebb buliján ráztam a hátsóm, bombázó fiatal lányok között, hogyne lihegnék..." - mondta portálunknak mosolyogva a rocker.

22.00 Pálinka szerelmem, légy az enyém!

Táncpartner nélkül senki sem maradhatott a Nagyszínpad és a Tisza Színpad előtt, ahol a SZIN harmadik napjának legnagyobb húzónevei adtak koncertet: a Magna Cum Laude és az Anima Sound System több száz embert csalt a színpad elé. Böngésszetek fotógalériánkban!

20.30 Az Irie Maffia-val és az Anima Sound Systemmel beszélgettünk A mai nap sem maradtunk zenekar-interjúk nélkül, az Irie Maffia és az Anima Sound System volt a mai "áldozatunk". Velük készült beszélgetésünket hamarosan portálunkon olvashatjátok! 20.00 Tűzvédelmi ellenőrzés a SZIN-en Ezen a héten is több ezer fiatal keresi fel a SZIN-t, azaz a Szegedi Ifjúsági Napokat. A helyszínen, az újszegedi partfürdőn pénteken a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályvezetőjének, Rókus Imre tű. alezredes vezetésével a Szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági munkatársai tartottak tűzvédelmi ellenőrzést.
0823szin07
A fesztivál területét végigjárva ellenőrizték a tűzoltó készülékek meglétét úgy a vendéglátó egységekben, mint a színpad környékén is, és ellenőrizék azok érvényességét, valamint a bennük lévő nyomás megfelelőségét is. Az ilyen mértékű tömegrendezvények esetében fontos, hogy a menekülési útvonalak megfelelő módon legyenek jelölve, a SZIN esetében az erre szolgáló szabványos méretű táblákat világítással látták el, így akár este is jól látható, merre hagyhatják el a területet szükség esetén a programok résztvevői. Az ellenőrzést végzők megvizsgálták a vészkijáratok megfelelőségét, a személyzet oktatásának dokumentációit, továbbá a villamos berendezések minősítő iratait is. A biztonsági szolgálat felkészültségét is vizsgálták abból a szempontból, hogy egy esetleges veszélhelyzetben el tudják látni feladatukat, illetve a veszélyhezet esetén megfelelő módon tájékoztatni tudják a programok résztvevőit. Az ellenőrzés hiányosságot nem tárt fel, a rendezvény biztonsági tervében foglalt előírásokat minden esetben megtartják - állapították meg a katasztrófavédelem szakemberei. 19.00: Tavaly egy tucat, idén még egy alkoholmérgezés sem volt A fesztivál biztonsági szolgálatának, a Tigers Securitynak az ügyvezetőjét, Német Ferencet kérdeztük az eltelt napok tapasztalatairól. "Sok fesztivált biztosítottunk már országszerte, de az idei SZIN az egyik legnyugodtabb buli. Néhány gramm drog akadt fenn az ellenőrzésen, és a drogkereső kutyák is izgalom nélkül járják végig a sátrakat. Ami jellemző, a hajnali órákban több okosra és erősre ivott fiatallal kellett verbális csatát vívnia a biztonságiaknak, de ezek minden esetben megmaradtak a szóváltás szintjén. Egy-két pofozkodás is előfordult néhány koncerten, de itt is elég volt a biztonsági szolgálat fellépése, senkit sem kellett kivezetni. Belefutottunk hamis belépőkkel próbálkozókba, de másnapra már minden eset fel lett derítve. Tavaly ilyenkor egy tucat alkoholmérgezést regisztráltunk, idén még egyet sem. A helyszínen a katasztrófavédelem, a munkavédelem, a rendőrség és számos szakhatóság dolgozik mellettünk. Mi több, olyan kérdéseben is segítünk, ha valaki a pénztárcáját veszítette el, nem találja a sátrát, hol lehet óvszert venni, merre talál gyógyszertárat, dohányboltot stb. Több ismerősöm kérdezte, hogy elengedheti-e ide a gyerekét, erre azt felelem, hogy az enyém is kint bulizik" - nyilatkozta portálunknak a biztonsági szakember.

Ákos tarolt a SZIN-en: 13.000 fős közönség tombolta végig a koncertet

A Szegedi Ifjúsági Napok 2. napján közel 17.000 fesztiválozó látogatott el az Újszegedi Partfürdőre, hogy idén is átélhesse a felejthetetlen SZIN élményt. Az este legjobban várt fellépője kétség kívül Ákos volt, aki hat év után kápráztatta el újra a SZIN közönségét nemcsak hangjával, de látványos színpadi produkciójával egyaránt, mely 13.000 látogatót vonzott a Nagyszínpad elé. A rendezvény második napján számos fergeteges hangulatú koncertet tombolhatott végig a közönség, a fellépők között többek között olyan neveket említhetünk, mint a Punnany Massif, a Brains, az Ocho Macho, Péterfy Bori & Love Band vagy a Belga. A Szegedi Ifjúsági Napok második napján is kígyózó sorok álltak a pénztáraknál, hogy időben bejussanak a kora délutántól kezdődő koncertekre. A Nagyszínpadon fellépő Punnany Massif alapozta meg a fesztivál hangulatot, akikkel együtt skandálta a tömeg az olyan slágereket, mint az „Élvezd!” vagy a „Szabadon”. A banda másfél órás koncertje után a Brains következett, akik az elektronikus zene nagyágyúiként robbantak be a színpadra és hozták lázba a közönséget. A 21:30-kor kezdődő Ákos koncert óriási tömeget vonzott a SZIN Nagyszínpadhoz, ahol 13.000 fős közönség gyűlt össze, hogy meghallgassa hazánk egyik legnagyobb zenei ikonjának produkcióját, mely a különleges zenei effektek mellett káprázatos fénytechnikával is elbűvölte a nagyérdeműt. Ákos egyszerűen tökéleteset alkotott. A Jate Klub Stage-n ezzel egy időben az Ocho Macho lépett színpadra, akik „Jó nekem” című számát óriási hangerővel énekelte a közönség, túlharsogva a hangosítást. Kiváló hangulatot teremtettek a Tisza Színpadon Péterfy Boriék, és a Kiscsillag, míg az Összművészeti téren Palya Bea és Sena különleges hangját élvezhette a közönség. Tegnap este debütált a The Bosky, akik a Volvox hajnalig tartó bulija előtt léptek fel. A Medence Színpadon ismét nagy sikere volt a Silent Disconak, ahol alig fértek el a fülhallgatós, táncoló fesztiválozók. A harmadik nap további nagy fellépőket tartogat, a Nagyszínpadon többek között a The Carbonfools és a Magna Cum Laude lépnek majd fel, a Jate Klub Stage-n pedig a brit hip-hop banda, a Stereo MCs fergeteges hangulatú dj set-je hallható majd, Bam-el, a Jungle Brothers-ből kiegészülve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.