Tankcsapda a SZIN első napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tankcsapda11_gsA rock és az ír kocsmazene egyik legismertebb hazai képviselője lép fel a Szegedi Ifjúsági Napok első fizetős napján. Az Allin PartyRadio és a SZEGEDma kedden is a Partfürdőről tudósított.

23.50 Lukács Laci és zenekara, a Tankcsapda (a velük készült interjúnkat hamarosan portálunkon olvashatják) több év kihagyás után tért vissza a Szegedi Ifjúsági Napokra, és alaposan bepótolták a mulasztást: a jól ismert dalok mellett az újabb számaik is felcsendültek, a Nagyszínpad előtt több száz ember üvöltötte együtt számaikat.

Az ír kocsmazene fenegyerekei, a Paddy and the Rats már megszokott nótáik mellett néhány különlegességet (például a nagy népszerűséggel futó Trónok Harca című sorozat főcímzenéjét) is tartogatott a közönségének, őket a JATE Klub színpadán a Hősök és Akkezdet Phiai követték, az éjjel egy óráig kitartók számára pedig Pély Barna és zenekara volt a hangulatfelelős.

Böngészd végig az első napról készült fotóinkat!

17.50 Programfüzet az okostelefonodra!

A SZEGEDma és az iSzeged közös mobilalkalmazása (ami mintegy 1200 telefonon van aktív használatban) idén is használható SZIN programfüzetként!

iszegedma-qrcode

Töltsd le az iszegedma alkalmazást, mert:

– a teljes SZIN programfüzet elérhető, első használat után offline is használható.

– a programot (a hivatalos szövegen kívül) 1-1 youtube videóval is kiegészítettük, hogy könnyebb legyen a választás

– a programok csillaggal megjelölhetőek, így bekerülnek a saját programfüzetbe is bekerülhet.

– a térképen mutatja a koncertek helyszíneit, és ha be van kapcsolva a GPS-e, akkor az illető saját helyzetét is

– a “SZIN 2013 most!” menüpont kifejezetten buli-kompatibilis: mutatja az éppen folyó programokat, és a 3 órán belül kezdődőeket, mindegyik mellé kiírva milyen messze van tőle – így talán könnyebb kitalálni, ha csak bolyong, hogy hol is van, mit is hall, illetve hova érdemes most mennie.

QR-kódért fotózz!

Szerdai programkínálat és Allin-online

Magashegyi Underground, Ganxsta Zolee és a Kartel, Paddy and the Rats, Belmondo, Tankcsapda – rövid ízelítő a SZIN szerdai napjának felhozatalából. Az újszegedi Partfürdőn délután négy órakor már éledeznek a tegnapi éjszakát végigtáncoló fesztiválozók is – fátyolfelhők közül előkandikáló napsütés és kellemes, késő nyári idő a rendezvény első napján.

Ahogy a tegnapi, ingyenes nulladik napon, úgy ma is élőben jelentkezik portálunk a SZIN-ről interjúkkal és beszámolókkal. Szomszédságunkban az All In PartyRadio webkamerával élőben követi az Összművészeti téren történteket, és zenét is kérhettek tőlük, ha erre jártok. Kövessétek velünk a nyárzáró fesztivál minden izgalmas mozzanatát!

Közel 20 ezren voltak a Szegedi Ifjúsági Napok ingyenes 0. napján

Augusztus 20-án, ingyenes 0. nappal startolt a SZIN. Soha ennyiféle korosztály még nem képviseltette magát a fesztiválon, hiszen a programstruktúra úgy lett összeállítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A nap csúcspontja az Edda volt, de óriásit zenéltek Marót Vikiék és a JATE Klub Stage Dj-i, melynek köszönhetően hajnali 4-ig tartott az önfeledt szórakozás. A Szegedi Ifjúsági Napok 0. napján közel 20 ezren voltak. A lendület pedig nem áll meg, hiszen ma folytatódik a fesztivál az 1. nappal. Jön többek között a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hősök, a Road, illetve a Paddy and the Rats is.

Elstartolt a SZIN augusztus 20-án. Az ingyenes 0. napra nem csak a fesztivál rajongókat, hanem minden szegedit és városba érkezőt vártak a szervezők. A kis gyermekektől a nagyszülőkig mindenki kíváncsi volt, milyen is az igazi SZIN élmény. A gyerekeket ugrálóvár, a Szegedi Vadaspark jóvoltából állatsimogató, kézműves foglalkozás, valamint bábszínház szórakoztatta. A tudomány iránt érdeklődők a Jövő Hídja rendezvénysorozat keretében érdekes bemutatókkal találkozhattak, a nap folyamán pedig filmvetítés, színházi előadások és számos koncert szórakoztatta a közönséget. A nap csúcspontja az Edda koncertje volt, akik bebizonyították ismételten, mitől tud egy csapat ennyi éven át sikeres lenni. Az Edda koncert után jöttek Marót Vikiék, akik a fesztiválozók egyöntetű véleménye alapján óriásit zenéltek. A buli természetesen itt nem állt meg, hiszen jöttek a hajnali hangulatért felelős zenekarok és Dj-k. A JATE Klub Stage Dj-i olyan hangulatot varázsoltak, hogy úgy tűnt, a bulinak soha nem lesz vége. A Szegedi Ifjúsági Napok ingyenes 0. napja hajnali 4-kor zárt, amelyen közel 20 ezren voltak jelen. Az augusztus 20-i nap problémamentesen lezajlott, köszönhetően a kiemelt biztonsági intézkedéseknek és a fesztiválozók maximálisan korrekt, fegyelmezett hozzáállásának.

A lendület természetesen nem áll meg, hiszen ma folytatódik a fesztivál az 1. nappal. Jön többek között a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hősök, a Road, a Magashegyi Underground, a Pál Utcai Fiúk, illetve a Paddy and the Rats is.

A részletes koncertnaptár a www.szin.org oldalon érhető el, további aktuális információkról pedig a SZIN hivatalos Facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők.

A hangulatról pedig meséljenek a tegnap este készült fotóink!

Default thumbnail
Előző sztori

Emmi: országossá bővül az időseket segítő mintaprogram

Default thumbnail
Következő sztori

A tűzoltók több mint ezerszer vonultak ki a hosszú hétvégén

Legutóbbi hasonló cikkek