Szegedi városvédő elismerései a világtalálkozóért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szilagyi_arpad04_gsAz ausztrál-magyar barátság egyik emblematikus képviselője városunkban v. Szilágyi Árpád, aki a magyarok világtalálkozóján szervezett ausztrál-magyar napot.

A III. Magyarok Világtalálkozójának ópusztaszeri helyszínén fogadták az ausztrál magyarokat, majd egy kulturális műsort és koszorúzást követően Szegedre látogatott a különítmény, és Bolyai-emléktáblát helyeztek el a Bolyai utcában, este pedig gálaműsort rendeztek a vendégeknek az Agórában.

„A Panoráma Világklub elnökével és a világtalálkozó szülőatyjával, Tanka Lászlóval történt megismerkedésem után öltött szervezeti formát is a külhonban élő magyarok és Szegeden élő honfitársaik szorosabb kapcsolatának kiépítése, főként a közös kultúránk ölelésében. Ezért a Csongrád megyei társklub megalakítása után egyre több közös programot sikerült szerveznem, de 2005 és 2013 között a Közéleti Kávéház keretében is sok, főként 1956-ban elvándorolt külföldön élő magyart láttam vendégül. Ilyen volt például az ausztrál Magyar Élet főszerkesztője, a most 90 éves Csapó Endre is” – mondta el portálunknak v. Szilágyi Árpád, akit az Összefogás a magyarságért díjjal tüntetett ki a világtalálkozó szervezőbizottsága, majd a Magyar Nemzetőrség főparancsnoka, Dömötör Zoltán ezredessé nevezte ki.

„Bár a kitüntetést én kaptam, ez a díj annak a csapatnak szól, akik segítettek a szervezésben. Mintegy 100-150 Ausztráliában és határainkon belül élő magyar vett részt az eseményen. Jövőre május 20-án Ópusztaszeren tartjuk a világtalálkozó egyik napját, itt ismét komoly feladatunk lesz” – tette hozzá a városvédő polgár, aki megmutatta kitüntetését, Józsa Judit kerámiamunkáját és az oklevelet.

no images were found

Előző sztori

Van, aki eteti, mások védekeznek: a nagy szegedi galamb(piszok)körkép + FOTÓK

Következő sztori

Gárdonyi szegedi párbajai – 150 éve született az Egri csillagok szerzője + FOTÓK