Sport

Simicskó: nyereséges lehet a hazai vizes vb

Simicskó: nyereséges lehet a hazai vizes vb

2013. augusztus 5., hétfő
Simicskó: nyereséges lehet a hazai vizes vb

A korábbi rendezvények alapján nyereségessé lehet tenni a 2021-es vizes világbajnokságot - nyilatkozott a hétfői Világgazdaságnak Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Több tízezres nézőszámra, 2500 versenyzőre, 1500 tudósítóra számítanak, és ez vendégéjszakákban is meg fog mutatkozni. A televíziós közvetítések során 3,5-4 milliárdan nézhetik meg a versenyeket.

Simicskó

kiemelte, hogy GDP-t növelő beruházások lesznek. Budapesten, a Dagály fürdő területén fog megépülni egy új sportkomplexum, a beruházás árát májusban 8-10 milliárd forintra becsülték. Az uszodakomplexumban vizes vb idején 17-19 ezer ember férne el, a verseny után azonban visszabontanák 4–5 ezer fős kapacitásúra, hogy gazdaságosan üzemeltethető és fenntartható lehessen. Simicskó István arról is beszélt a lapnak, hogy még finomíthatják a társaságiadó-rendszert. "Óriási igény érkezett a látvány csapatsportok támogatására a társaságiadó-kedvezmény révén az egyesületek, szövetségek részéről, amit érdemes megfelelő keretek között tartani" - mondta. A jogszabályt azonban még lehet alakítani, hogy megtalálják az egyensúlyt. Azt sem szeretnék ugyanis, ha a sportcélokra felajánlott tao-támogatások jelentősen csökkennének, miután a cégek 75 százalékkal kisebb kedvezményt érhetnek el. A tao-rendszerből kimaradt 16 kiemelt sportág 2020-ig mintegy 135 milliárd forintot kap az államtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.