Sena: Én Szegeden itthon vagyok + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZIN3-18Nem csak a SZIN miatt ismerős Szeged Sena számára, az Irie Maffia énekesnője sok hétvégét töltött a napfény városában. Szólókarrierjéről és zenei sokszínűségéről is kérdeztük az ifjúsági napokon fellépő zenekart.

Szólóelőadásban és az Irie Maffiában is fellépett a Szegedi Ifjúsági Napokon Sena, a Ghánában született énekesnő reggae-soul elemekkel fűszerezett koncertjére még annak ellenére is több százan látogattak ki, hogy egy időben volt a SZIN legnagyobb húzónevének tartott Ákos fellépésével. “Szeretjük a zenét, a zenei változásokat, én személy szerint a hangzás spirituális jellegét is, felötölt minket energiával, és ezt tovább tudjuk adni” – mondta a koncertet követően. Sokadszor tér vissza a Partfürdő nyárzáró fesztiváljára az Irie Maffia, az énekesnőnek azonban más kötődése is van a városhoz. Mikor tizennyolc évesen Magyarországra költözött, igazolványába Szeged városát jelölték meg tartózkodási helyként, egy itt élő családhoz volt ugyanis bejelentve. “Az iskola mellett minden hétvégét itt töltöttem Szegeden, ebben a városban tényleg itthon vagyok” – mondta Sena.

Nagyon jó lesz című nagylemezük idén mutatkozott be a közönség előtt, így a sűrű nyári turnékörút és a talán szellősebb őszi felvonás után ráfér majd a pihenés a zenekarra. Sena számára azonban izgalmas időszak indul év végétől: szóló-projektjében ápolt lemeze egy francia kiadó gondozásában jelenik majd meg hamarosan, melyet egy külföldi promóciós turnén mutatnak majd be, érintve Franciaországot, Svájcot, Belgiumot és Hollandiát is.

Legújabb, szuperhősös-képregényes stílusú klipjükről is faggattuk a zenekart, melyet a Badest című számuk köré fontak. “A zenekar DJ-je, Baranyai Ákos alias Dj Future hozta össze nekünk ezt a videót, még tavaly ősszel vettük fel hozzá a hangot. Nagyon erős egyébként ez a szám, a koncertek alatt jól összeforrt, és nagyon illik a hangulatához a dalnak – szeretjük a szuperhősös filmeket, comic book-okat, mi is szuperhősök vagyunk” – tette hozzá nevetve az énekesnő. Tervbe van véve továbbá a Feeling Great című dal megklipesítése is a közeljövőben.

Előző sztori

Gőzerővel készül a szeptemberi becsöngetésre a Szegedi Tankerület

Következő sztori

Fogathajtás: Európa-bajnoki 2. a szegedi Tabajdi Ábel + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek