Romák számára hirdet ösztöndíjprogramot a katasztrófavédelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tűzoltó szakképzésben részt vevő roma fiatalok számára indít ösztöndíjprogramot az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) – közölte kedden a honlapján a katasztrófavédelem.

Az OKF a tervek szerint tizenöt, a pályázati kritériumoknak megfelelő, hátrányos helyzetű fiatalnak nyújt támogatást az esélyegyenlőség biztosítása érdekében.

A tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a roma fiatalok minél szélesebb köre ismerje meg a hivatásos állományba történő felvétel módját és menetét. Ezért az Országos Roma Önkormányzattal és a megyei roma önkormányzatokkal együttműködve kívánja felkelteni a roma fiatalok érdeklődését a katasztrófavédelmi pálya iránt, illetve arra kívánják ösztönözni őket, hogy az új rendszerű, úgynevezett moduláris tűzoltó szakképzést válasszák.

A projekt keretében a főigazgatóság a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában meghatározottak alapján, harmadik alkalommal hirdeti meg a tűzoltó szakképzésben részt vevő roma fiatalok támogatását célzó pályázatát – közölte a katasztrófavédelem.

Default thumbnail
Előző sztori

Pozitívan vélekednek a magyar fiatalok az Európai Unióról

Default thumbnail
Következő sztori

Élőben közvetít az M1 és a Kossuth Rádió a a kajak-kenu vb-ről

Legutóbbi hasonló cikkek