Rammschwein és Sonic Temple a Rongyban + VIDEÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rammschwein_MG_2313Zúzós estét ígér szombatra a Rongy Kocsma, a terítéken hard rock és ipari metál. A Rammschwein és a Sonic Temple lép fel, vagyis a Rammstein és a The Cult elevenedik meg két szegedi banda tolmácsolásában.

Egy év szünet után, új tagokkal kiegészülve a Rongy Kocsmában debütál a szegedi Rammschwein, a hard rockot és az ipari metált elektronikus zenével ötvöző Rammstein Cover Band. Mind kinézetben, mind színpadi megjelenésben igyekeznek visszaadni a német zenekar koncerthangulatát. Az ország számos klubjában és fesztiválokon is megfordultak már, most egy év szünet után láthatjuk őket a Rongy színpadán. Mészáros Gézától megtudtuk, egy amerikai koncert album alapján állt össze a repertoárjuk, amit természetesen variálnak is. Az énekes mellett Lantos Lajos, Nyers Dániel, Kiss Zalán és Révész Zsolt alkotja a megújult Rammschwein-t. A banda négy hónapja próbál aktívan, és visszakanyarodnak a Rammstein őskorához is, de a legutóbbi albumról is játszanak. Komoly terveik is vannak a jövőre nézve, saját számokon gondolkoznak, amelyek még a Rammsteinnél is keményebben szólna, méghozzá magyar szöveggel.

Aki kíváncsi, miként is készült a Rammschwein debütáló koncertjére, itt megtekintheti:

http://www.youtube.com/watch?v=V3YScEm7jF8

Az este másik fellépője a Sonic Temple, akikkel számos koncerten és buliban találkozhatott már a közönség az elmúlt években. Gajda Ferenc, vagyis Finca szerint igaz a dalok szerkezetébe nem illik belenyúlni, de egy tribute zenekar esetében is érdemes kicsit saját arculatot is kialakítani. S hogy miért választotta a Sonic Temple a Cultot? A válasz egyszerű: mert The Cultot játszani jó, s a banda tagjai magukénak érzik. „Hobbiból játszunk, azért mert szeretjük. Szerencsére van miből válogatni, rengeteg Cult-sláger van” – tette hozzá. A Sonic Temple 2009. április elsején állt össze először, s azóta már kétórás koncertprogramot állítottak össze, ami 20 örökbecsű The Cult szerzeményt foglal magában, de ezt folyamatosan bővítik. Finca mellett Himer István (Fraser), Bobály György és Patarcsity Ádám alkotja a szegedi The Cult tribute zenekart.

sonictemple

Az alábbi videóból kiderül, hogy a tagok miért is választották a The Cultot, és mi mindent jelent nekik a közös zenélés:

A két szegedi banda koncertje a Rongy Kocsmában augusztus 3-án, szombaton 21 órakor kezdődik. A buli ingyenes, minden Rammstein és Cult rajongót várnak.

Előző sztori

Módosultak az állami földek bérbeadási szabályai

Következő sztori

Sakk: egy győzelem, egy vereség, egy döntetlen