Közélet

Ősszel újra nyit az Irinyi bisztró Szegeden + FOTÓK

Ősszel újra nyit az Irinyi bisztró Szegeden + FOTÓK

2013. augusztus 7., szerda
Ősszel újra nyit az Irinyi bisztró Szegeden + FOTÓK
SZS20130805_irinyi_bisztro_004

Melegkonyha, amatőr együttesek és bulik helyszíne lesz az ősszel nyitó Irinyi bisztró. Házhoz rendeléssel, valamint alacsony árakkal próbálják felvenni a versenyt a többi kifőzdével. Portálunk bekukkantott az építkezésre.

Festett falak, sörcsapok és kávéautomaták. Látszólag már az utolsó simításokat végzik a Tisza Lajos körúti bisztróban. A falakat grafitiminták díszítik, a számos színes, fémvázas szék és asztal pedig arra enged következtetni, hogy sokaknak nyújt majd kikapcsolódási, valamint étkezési lehetőséget. Az Irinyi épület alagsorában éppen a csaptelepeket szerelték, mikor portálunk a helyszínen járt. „Hiányoznak még a székek a boxos kialakításból” – így

Sebő Sára

üzletvezető a hely hiányosságairól. Portálunk számára betekintést engedett a várhatóan ősszel nyíló bisztró sajátosságaiba. „Napi menüztetés lesz futárszolgálattal, de heti bontású rendelést is le lehet majd adni. Elsősorban a diákok a célközönség, őket akarjuk megnyerni árainkkal” – fogalmazott. Napközben étteremként üzemel, este viszont pubhangulatba öltözik: helyi amatőr együtteseknek és zenekaroknak szeretnének fellépési lehetőséget biztosítani. Szeszes ital kiszolgálására külön bárpultot építenek, mely délelőtt zárva tart majd, s csak a késő délutáni, esti órákban lehet alkoholt venni. Teraszt is terveznek a Boldogasszony sugárúti egyetemi épület parkolójába, azonban a kivitelezésről és a parkolóhelyek várható megszűnéséről Sebő Sára nem tudott biztosat mondani. Az Irinyi bisztró üzemeltetője egyébként a Boci Szeged Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Közel a Ságvári, mégis lesz alkohol

Mivel az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola a Boldogasszony sugárút túloldalán helyezkedik el, szemben a vendéglátóhely másik, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar parkolója felőli bejáratától, portálunk utánajárt, az érvényes rendelet alapján árulhatnak-e alkoholt az Irinyi bisztróban: a 210/2009. (IX. 29) kormányrendelet 21. paragrafusa szerint a melegkonyhás vendéglátó üzletek árulhatnak szeszesitalt nevelési-oktatási, egészségügyi, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmények bejáratától számított 200 méteres körzetén belül. Viszont azokon a helyeken, melyekben nem működik melegkonyha, tilos a szeszesital kimérése ezen a határon belül, kivéve, ha az intézmények napi működési idején túl a jegyző engedélyt ad rá.

Van, aki még nem is hallott róla

Peti már negyedik éve jár a Szegedi Tudományegyetemre, de eddig csak hírből hallott az Irinyi bisztrójáról. Azt is tőlünk tudta meg, hogy ősszel melegkonyhával egybekötött szórakozóhelyként ismét üzemképes lesz. „Egyébként örülök a nyitásnak, lehet, kipróbálom majd” – mondta. István két éve végzett az iskolával, Szegeden telepedett le a lehetőségek miatt. Munkahelye közel esik az Irinyihez, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy betér néhány alkalommal. Szerinte nem felesleges egy újabb kifőzdét nyitni, a több lehetőségből ugyanis egyszerűbb választani.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.