Sport

Női futball: nagy lépést tennének a 6. helyért a Boszorkányok + VIDEÓ

Női futball: nagy lépést tennének a 6. helyért a Boszorkányok + VIDEÓ

2013. augusztus 30., péntek
Női futball: nagy lépést tennének a 6. helyért a Boszorkányok + VIDEÓ
sziltunde_szak_ute_12_mj

A legutóbbi, MTK elleni súlyos vereség után hazai környezetben javíthat a Szegedi AK, szombaton az Újpest lesz az ellenfél.

Az első három forduló igencsak rapszodikusra sikeredett a Szegedi AK-Boszorkányok számára: a nyitányon Szombathelyen szaladtak bele egy hetesbe, majd a Budapesti Honvéddá átvedlett Hegyvidék ellen javítottak nagyot negatív mérlegükön (9-2), hogy aztán legutóbb a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája főtáblás MTK mérjen rájuk súlyos csapást (0-11). Szombaton 17 órától az Etelka sori stadion Fű2-es pályáján ismét lehet javítani, hiszen a korántsem élcsapatnak számító UTE lesz Zimányi Kovács Anikóék vendége. "Sikerült kihevernünk az MTK-tól elszenvedett súlyos vereséget, amely sajnos benne volt a pakliban. Hétfőn frissítettünk, kedden pihenőnap volt, majd a regenerálódás, feltöltődés után szerdán már technikai edzést tartottunk, ahol nyomát nem láttam a vereség hatásainak. Mivel szombaton hasonló kvalitású csapat ellen lépünk pályára, ezért elsősorban a támadásokra összepontosítunk a tréningeken, s döntő lesz, hogy a támadószekció milyen teljesítményt tud nyújtani" - számolt be a heti munkáról

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző. Bízunk benne, szebbik orcánkat mutatjuk szombaton. "Mellettünk szól, hogy az utóbbi időkben le tudtuk győzni az újpestieket, de az biztos, hogy foggal-körömmel meg kell küzdenünk a győzelemért. Ha sikerül győznünk, nagy lépést tehetünk a biztos bennmaradó pozíciót jelentő 6. helyért" - emelte ki az összecsapás jelentőségét a tréner, aki hozzátette, a keretben mindenki egészséges, sérülés, vagy egyéb okok miatt nem kell hiányzóval számolnia. http://www.youtube.com/watch?v=ddjbf4Y_ouY A két gárda az elmúlt szezonban kétszer találkozott, idegenben a lilák, Szegeden a Boszorkányok diadalmaskodtak 2-0-ra. Az idei szezonban egyébként a vendégek jól kezdtek, szoros meccsen gyűrték le a Honvédot, aztán két másik fővárosi rivális már alaposan helyben hagyta

Oroszi Sándor

tanítványait: az MTK 6-0-ra, az újonc FTC 8-0-ra győzött ellenük. A Szegedi AK - Ujpesti TE találkozót szombaton 17 órakor rendezik a Felső Tisza parti stadionban.

A két csapat legutóbbi mérkőzése (2013. március 16.):

Női labdarúgó NB I 15. forduló: Szegedi AK - UTE Profisport 2-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Csöngető (Lászlai, Gáleg)

SZAK:

Földesi - Miklós, Kardos, Boros, Harcel, Szalai, Szil, Lévai (Nagy Dzs. 83'), Zimányi Kovács, Lipták (Vékes 62'), Papp.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

UTE:

Bíró - Nagy Sz., Rudán, Szabó I. (Kakuk 51'), Barsi, Nagy B., Olasz, Dohány (Kiss F. 57'), Mogyorósi, Külüs, Bura (Kiss K. 57').

Vezetőedző:

Oroszi Sándor.

Gól:

Zimányi Kovács (12'), Szil (55').

Sárga lap:

Szalai (75').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.