Szórakozás

Majd megszokjuk a Bëlga új lemezét is

Majd megszokjuk a Bëlga új lemezét is

2013. augusztus 24., szombat
Majd megszokjuk a Bëlga új lemezét is
SZIN2-113

"Szórakoztató nagylemezt" készít tizenötödik születésnapja alkalmából a Bëlga zenekar. Az egyedi stílusú banda már visszatérő vendég a Szegedi Ifjúsági Napokon, Bauxitot és Még5lövést egy villáminterjúra is elkaptuk a koncert után.

A nagyobb hazai fesztiválokról általában nem hiányozhat a Bëlga zenekar, a Sziget azonban idén kimaradt a bandának, bevett szokásuk lett ugyanis, hogy csak ötévente látogatnak el a Budapesten tartott rendezvényre. Szegeddel kapcsolatban szerencsére nincs ilyen megkötésük, az alternatív stílusáról jól ismert, sapkás-napszemüveges csapat csütörtök délután a Szegedi Ifjúsági Napok színpadán is fellépett. "Általában augusztusban nem koncertezünk, így különleges mindig ez a szegedi fellépés. Egy hónapnyi pihenő után a SZIN az első szereplésünk, kipihentek vagyunk - tavaly annyira jó volt a buli, hogy még reggel is itt ittunk az egyik pincészetben" - árulta el Még5lövés. Ha italfogyasztásról van szó, ők inkább sörösek mint borosak, Bauxit szerint ráadásul sörforradalom zajlik az országban, hisz egyre több helyen lehet kapni az általa igencsak kedvelt kézműves italból. Országos ismertségre még 2002-ben, a Majd megszokod című album kiadásával tehettek szert, azt azonban nem lehet mondani, hogy a zenekar a biztonságos, kitaposott ösvényen haladna. Készült már a Bëlga háza táján gyerekeknek szóló lemez (Zsolti a béka), legutóbbi számukat (Fuck you) pedig "nemzetközi nyelven" szabadították a világra, igaz nem túl bonyolult módon - a címe gyakorlatilag a teljes dalszöveget lefedi egyben. "Elsősorban magunknak csináljuk a számainkat, ha megtetszik egy ötlet, akkor aköré építjük fel a koncepciót is. Ezek jó kihívások: eldöntjük, hogy legyen jópár számötletünk oktatási segédanyagként, vagy az ünnepekre, nekiülünk és elkezdünk agyalni, hogy mit szeretnénk belőle kihozni" - mondta Bauxit. Az új korongot - amely egyben a zenekar tizenötödik születésnapját is ünnepli - szórakoztató nagylemezként mutatták be, mellyel a Majd megszokod című album stílusához térnének vissza. Várhatóan egy klipet is forgatnak hozzá még a megjelenés előtt, részleteket azonban nem árultak el erről, csak annyit ígértek, hogy "jó Bëlgás" lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.