Labdarúgás: újszegedi siker két góllal és kártyapartival + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_kistelek19_gsVégig az UTC uralta a játékot, de a Kistelek jól állta a sarat, a hazaik a meccs elején és a végén találtak be, győzelmük teljesen megérdemelt.

Az UTC végig kezében tartotta a mérkőzést, több akciót is kidolgoztak, és főként az első játékrészben akadtak lehetőségei. A befejezés azonban akadozott. A második felvonásban már az akciókat kevés hatékonysággal tudták végigvinni, sok volt a pontatlanság, gyakran az ívelgetésbe fulladt el az attak. Annak ellenére, hogy tetszetős produkcióval nem rukkoltak elő a hazaiak, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük, a Kisteleknek csak elvétve akadtak veszélyes támadásai, és igazi gólhelyzete egy sem. Azt azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az egy csapatnyi sárga lap nem tükre a mérkőzésnek, hiszen egyáltalán nem volt durva vagy sportszerűtlen a meccs, Bán Imre sporttárs néhány esetben roppant szigorúnak tűnt a kártyaosztással, igaz, a meccs háromnegyedéig teljesen következetes volt az ilyen jellegű megtorlásokkal.

Labdarúgó megyei I. osztály 2. forduló:

Ujszegedi TC – Kisteleki TE 2-0 (1-0). Szeged, SZVSE-stadion 200 néző, vezette: Bán Imre (ifj. Tóth II. Sándor, Gáleg Ferenc Lajos).
UTC: Tombácz – Tumbas, Kerepeczki, Mészáros Z., Végh, Mészáros T., Szentes-Bíró, Dürgő (Dobi 87′), Bernát (Balogh 87′), Gajdacsi (Erhardt 79′), Brinszky. Vezetőedző: Major László.
Kistelek: Szalkai – Tóth Á., Bosánszki, Farkas B., Fődi, Bárkányi (Zuh 61′), Rácz (Szél 61′), Zámbori, Lévai (Kiss 81′), Rostás (Mészáros F. 85′), Farkas Á. (Borsos 87′) Vezetőedző: Szabó Zsolt.
Gólszerző: Végh (6′ – tizenegyesből), Bernát (85′)
Sárga lap:Gajdacsi (19′), Szentes-Bíró (31′), Végh (43′), Tumbas (51′), Dürgő (53′), Bernát (65′), illetve Rácz (5′), Fődi (17′), Zámbori (43′), Farkas B. (67′), Farkas Á. (77′).

Major László: “Tizenöt perc kivételével sajnos gyengén játszottunk. Bízom benne, hogy két-három héten belül vissza látok majd valamit abból is, amit gyakorlunk, és visszatérhetnek majd a hiányzó játékosaink is.”

Szabó Zsolt: “Gratulálok az UTC-nek, alapvetően érvényesült a papírforma. Úgy érzem azonban, ha a második félidőben sikerült volna gólt szereznünk, akár még meglepetést is okozhattunk volna…”

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját Bernát Péter góljával, illetve Bernát és Szalkai Gábor nyilatkozatával!

Tekintse meg a meccs fotógalériáját!

no images were found

Online közvetítésünk

90′
Véget ért a találkozó. Megérdemelten nyert a hazai gárda, aki végig uralta a meccset. Kissé csalóka a sárgák száma, hiszen egyáltalán nem volt durva mérkőzés.
89′
Egy átlépett labdát Zuh lőtt meg a 16-os vonalán, Tombácz tolta fölé a léc alól.
87′
Mindkét csapat cserél. A hazaiaknál kettőt is. Dobi és Balogh mehet fel, Dürgő, Bernát le. A vendégeknél pedig Borsos érkezik Farkas Á. helyére.
85′
Brinszky szöglete balról átszállt a hosszúra, ahol Bernát hasba fejelte Szalkait, onnan pedig bepattant a labda. 2-0
84′
Mészáros érkezett Rostás jött le
84′
Végh lőtt 35-ről, Szalkai bravúrral védett.
81′
Lévai helyére Kiss jött.
80′
Végh tekerte kapura 16-os vonaláról Brinzky legurítását, Szalkai bravúrral véd.
79′
Erhardt érkezett Gajdacsi helyére az UTC-ben.
77′
Farkas Á ápolásból tért úgy vissza, hogy nem kért engedélyt a bírótól.

no images were found

73′
Egy lecsorgó labdát tekert kapura Brinszky 20 méterről – csúnyán fölé
72′
Egyre gyakrabban támad a Kistelek, az UTC hosszú labdákkal operál. Az első félidei fölényből jelentősen apadt.
67′
Farkas B. is megnézheti magának a lapot egy utánrúgásért villant a már megszokott sárga.
67′
Brinszky lő balról, 25 méterről, Szalkai vetődve hárít.
65′
Újabb sárga! Bernát kap sárgát, mert egy lefújt les miatt, hangosan kiabálta “dehogy is”.
61′
Kettős csere: Zuh és Szél jön fel, Bárkányi és Rácz megy le.
59′
Gajdacsi teszi be a védőfal mögé Bernátnak a labdát, a kapujából kifutó Szalkai húzza le a csatár elől.
56′
Brinszky tekert a 16-os bal sarkának környékéről kapura, de a rövidnél egy fehérmezesről pattant ki a labda.
53′
A félpályán Dürgő kapott sárgát visszarántásért.
51′
Tumbas kapott lapot egy csúnya szabálytalanságért.
50′
Szép ellentámadás: Tombácz kirúgását Bernát vette meg a félpályán, kitette azt a bal oldalon felfutó Véghnek, aki betekerte a bőrt épp Dürgő fejére, de a stukkolás fölé szállt.
49′
Fődi hatalmas bőrt adott a félpályán Szentes-Bírónak, igaz, gólveszélyes akció nem lett belőle…
46′
És útjára indult a labda.

no images were found

SZÜNET

45′
Vége a félidőnek, ami egy gólt és hat sárga lapot hozott, pedig nem egy durva mérkőzés.
43′
Először Zámbori kapott sárgát szövegelésért, miután Farkas felrúgta Véghet, majd a földről feltápászkodó Véghnek is villant a lap – valószínű, ő is szövegelt.
38′
Mészáros T. durrantott kapura egy egészségeset 20 méterről – alig fölé.
37′
Továbbra is jelentős mezőnyfölényben az UTC, sorra vezetik az akciókat, lassan már egy tucat szögletnél járnak. A Kistelek két-három alkalommal ment el a hazai kapuig.
31′
Szentes-Bíró kapott lapot, ő sem engedte elvégezni a szabadrúgás.
30′
Brinszky-szabadrúgás sokadszor, a 30 méterről kapura tekert labda kellemetlenül lepattan Szalkai előtt, aki szép védéssel szögletre ment.
27′
Kerepeczki nagybedobása után Brinszky lőtt félfordulattal 16-ról, egy védőről szögletre pattant a labda. A sarokrúgás veszélyesen suhant el a kifutó kapus, a védők és a támadók közt, de végül senki sem ért hozzá.
22′
Egy jobbról érkező labdát Gajdacsi húz kapura egy védő mellett 6 méterről, takarásból. Szalkai hatalmas bravúrral véd, a kipattanót Bernát sodorja be, de a támadó már lesen állt a partjelző szerint – nincs újabb gól.
19′
Gajdacsi kapott sárgát mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást.
19′
Nagy nyomás alatt a vendégkapu, legutóbb egy szögelt után a kapu elé leesett labdát igyekezett két földön fekvő védő is kirúgni Bernát elől, a “flipperezést” ezúttal a kékmezesek nyerték.

no images were found

17′
Fődi kapott lapot buktatásért.
15′
Két szögletet is lőttek a hazaiak. A második Végh-sarokrúgás jobbról szált be, Mészáros Z. ért bele a rövid kapufánál, Szalkainak kellett lábbal védenie.
9′
Brinszky 35 méteres, bal oldali szabadrúgása vágódik Szalkai melléhez, a kapus kiejti, de sikerül felszabadítania a védőknek.
6′
Végh nagy erővel passzolta a labdát a kapu jobb oldalába. 1-0
5′
Rácz lapot kapott a tettéért.
5′
Gajdacsi lépett ki a védőfalból egy elcsípett labda után, Rácz utána nyúlt és fellökte már a tizenhatoson belül.
3′
Brinszky jobb oldali szabadrúgása után alakul ki némi kavarodás a vendégek kapuja előtt, végül sikerül felszabadítani.
1′
Az UTC kezdte a meccset.

14.58: Felvonulnak kezdéshez a csapatok, a hazaiak fehér-fekete, a vendégek kék-fehér összeállításban játszanak majd.

14.50: Üdvözöljük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, ahol nemsokára összecsap az UTC és a Kistelek. A csapatok már a melegítés végén járnak, épp a kapusokat dolgoztatják.

Online közvetítésünk 15 órakor kezdődik Bán Imre játékvezető sípjelére.

A találkozó elé:

A 2013/14-es szezonban eddig mind az Ujszegedi TC, mind a Kisteleki TE százszázalékos, hiszen a sikeres bajnoki rajt után az első kupaakadályt is magabiztosan vették. A pontvadászatban mindkét gárda remek győzelemmel nyitott: az újszegediek Csanádpalotán nyertek, megtörve az előző kiírás bronzérmesének fantasztikus hazai sorozatát, a kistelekiek pedig közönségük előtt verték hátrányból fordítva a SZVSE-t. A diadal lendületet adott a csapatoknak, így a nagyszerűnek ígérkező mérkőzés kérdése az, ki robog tovább, ki építi tovább szériáját. A drukkerek arra is kíváncsiak, miként mutatkozik be a Major László vezette alakulat a SZVSE-stadionban, kimozdulva a Kertész utcai bázisról. Az UTC és a Kistelek legutóbbi egymás elleni bajnokiján tavasszal az algyői műfüvön nem láttunk gólt, ám meg mernénk rá esküdni, hogy ezúttal zörögni fognak majd a hálók!

Részletes beharangozónk a vezetőedzők nyilatkozatával és a várható kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Default thumbnail
Előző sztori

Szörényi: Alföldi feláldozta a zenei minőséget az István, a királyban

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények

Legutóbbi hasonló cikkek