Sport

Labdarúgás: újszegedi siker két góllal és kártyapartival + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: újszegedi siker két góllal és kártyapartival + FOTÓK, VIDEÓ

2013. augusztus 24., szombat
Labdarúgás: újszegedi siker két góllal és kártyapartival + FOTÓK, VIDEÓ
utc_kistelek19_gs

Végig az UTC uralta a játékot, de a Kistelek jól állta a sarat, a hazaik a meccs elején és a végén találtak be, győzelmük teljesen megérdemelt.

Az UTC végig kezében tartotta a mérkőzést, több akciót is kidolgoztak, és főként az első játékrészben akadtak lehetőségei. A befejezés azonban akadozott. A második felvonásban már az akciókat kevés hatékonysággal tudták végigvinni, sok volt a pontatlanság, gyakran az ívelgetésbe fulladt el az attak. Annak ellenére, hogy tetszetős produkcióval nem rukkoltak elő a hazaiak, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük, a Kisteleknek csak elvétve akadtak veszélyes támadásai, és igazi gólhelyzete egy sem. Azt azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az egy csapatnyi sárga lap nem tükre a mérkőzésnek, hiszen egyáltalán nem volt durva vagy sportszerűtlen a meccs,

Bán Imre

sporttárs néhány esetben roppant szigorúnak tűnt a kártyaosztással, igaz, a meccs háromnegyedéig teljesen következetes volt az ilyen jellegű megtorlásokkal.

Labdarúgó megyei I. osztály 2. forduló:

Ujszegedi TC - Kisteleki TE 2-0 (1-0).

Szeged, SZVSE-stadion 200 néző, vezette: Bán Imre (ifj. Tóth II. Sándor, Gáleg Ferenc Lajos).

UTC:

Tombácz - Tumbas, Kerepeczki, Mészáros Z., Végh, Mészáros T., Szentes-Bíró, Dürgő (Dobi 87'), Bernát (Balogh 87'), Gajdacsi (Erhardt 79'), Brinszky. Vezetőedző: Major László.

Kistelek:

Szalkai - Tóth Á., Bosánszki, Farkas B., Fődi, Bárkányi (Zuh 61'), Rácz (Szél 61'), Zámbori, Lévai (Kiss 81'), Rostás (Mészáros F. 85'), Farkas Á. (Borsos 87') Vezetőedző: Szabó Zsolt.

Gólszerző:

Végh (6' - tizenegyesből), Bernát (85')

Sárga lap:

Gajdacsi (19'), Szentes-Bíró (31'), Végh (43'), Tumbas (51'), Dürgő (53'), Bernát (65'), illetve Rácz (5'), Fődi (17'), Zámbori (43'), Farkas B. (67'), Farkas Á. (77'). Major László:

"Tizenöt perc kivételével sajnos gyengén játszottunk. Bízom benne, hogy két-három héten belül vissza látok majd valamit abból is, amit gyakorlunk, és visszatérhetnek majd a hiányzó játékosaink is."

Szabó Zsolt:

"Gratulálok az UTC-nek, alapvetően érvényesült a papírforma. Úgy érzem azonban, ha a második félidőben sikerült volna gólt szereznünk, akár még meglepetést is okozhattunk volna..."

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját Bernát Péter góljával, illetve Bernát és Szalkai Gábor nyilatkozatával!

http://youtu.be/PRTCojisUWc

Tekintse meg a meccs fotógalériáját!

Online közvetítésünk

90'
Véget ért a találkozó. Megérdemelten nyert a hazai gárda, aki végig uralta a meccset. Kissé csalóka a sárgák száma, hiszen egyáltalán nem volt durva mérkőzés.
89'
Egy átlépett labdát Zuh lőtt meg a 16-os vonalán, Tombácz tolta fölé a léc alól.
87'
Mindkét csapat cserél. A hazaiaknál kettőt is. Dobi és Balogh mehet fel, Dürgő, Bernát le. A vendégeknél pedig Borsos érkezik Farkas Á. helyére.
85'
Brinszky szöglete balról átszállt a hosszúra, ahol Bernát hasba fejelte Szalkait, onnan pedig bepattant a labda. 2-0
84'
Mészáros érkezett Rostás jött le
84'
Végh lőtt 35-ről, Szalkai bravúrral védett.
81'
Lévai helyére Kiss jött.
80'
Végh tekerte kapura 16-os vonaláról Brinzky legurítását, Szalkai bravúrral véd.
79'
Erhardt érkezett Gajdacsi helyére az UTC-ben.
77'
Farkas Á ápolásból tért úgy vissza, hogy nem kért engedélyt a bírótól.
73'
Egy lecsorgó labdát tekert kapura Brinszky 20 méterről - csúnyán fölé
72'
Egyre gyakrabban támad a Kistelek, az UTC hosszú labdákkal operál. Az első félidei fölényből jelentősen apadt.
67'
Farkas B. is megnézheti magának a lapot egy utánrúgásért villant a már megszokott sárga.
67'
Brinszky lő balról, 25 méterről, Szalkai vetődve hárít.
65'
Újabb sárga! Bernát kap sárgát, mert egy lefújt les miatt, hangosan kiabálta "dehogy is".
61'
Kettős csere: Zuh és Szél jön fel, Bárkányi és Rácz megy le.
59'
Gajdacsi teszi be a védőfal mögé Bernátnak a labdát, a kapujából kifutó Szalkai húzza le a csatár elől.
56'
Brinszky tekert a 16-os bal sarkának környékéről kapura, de a rövidnél egy fehérmezesről pattant ki a labda.
53'
A félpályán Dürgő kapott sárgát visszarántásért.
51'
Tumbas kapott lapot egy csúnya szabálytalanságért.
50'
Szép ellentámadás: Tombácz kirúgását Bernát vette meg a félpályán, kitette azt a bal oldalon felfutó Véghnek, aki betekerte a bőrt épp Dürgő fejére, de a stukkolás fölé szállt.
49'
Fődi hatalmas bőrt adott a félpályán Szentes-Bírónak, igaz, gólveszélyes akció nem lett belőle...
46'
És útjára indult a labda.
SZÜNET
45'
Vége a félidőnek, ami egy gólt és hat sárga lapot hozott, pedig nem egy durva mérkőzés.
43'
Először Zámbori kapott sárgát szövegelésért, miután Farkas felrúgta Véghet, majd a földről feltápászkodó Véghnek is villant a lap - valószínű, ő is szövegelt.
38'
Mészáros T. durrantott kapura egy egészségeset 20 méterről - alig fölé.
37'
Továbbra is jelentős mezőnyfölényben az UTC, sorra vezetik az akciókat, lassan már egy tucat szögletnél járnak. A Kistelek két-három alkalommal ment el a hazai kapuig.
31'
Szentes-Bíró kapott lapot, ő sem engedte elvégezni a szabadrúgás.
30'
Brinszky-szabadrúgás sokadszor, a 30 méterről kapura tekert labda kellemetlenül lepattan Szalkai előtt, aki szép védéssel szögletre ment.
27'
Kerepeczki nagybedobása után Brinszky lőtt félfordulattal 16-ról, egy védőről szögletre pattant a labda. A sarokrúgás veszélyesen suhant el a kifutó kapus, a védők és a támadók közt, de végül senki sem ért hozzá.
22'
Egy jobbról érkező labdát Gajdacsi húz kapura egy védő mellett 6 méterről, takarásból. Szalkai hatalmas bravúrral véd, a kipattanót Bernát sodorja be, de a támadó már lesen állt a partjelző szerint - nincs újabb gól.
19'
Gajdacsi kapott sárgát mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást.
19'
Nagy nyomás alatt a vendégkapu, legutóbb egy szögelt után a kapu elé leesett labdát igyekezett két földön fekvő védő is kirúgni Bernát elől, a "flipperezést" ezúttal a kékmezesek nyerték.
17'
Fődi kapott lapot buktatásért.
15'
Két szögletet is lőttek a hazaiak. A második Végh-sarokrúgás jobbról szált be, Mészáros Z. ért bele a rövid kapufánál, Szalkainak kellett lábbal védenie.
9'
Brinszky 35 méteres, bal oldali szabadrúgása vágódik Szalkai melléhez, a kapus kiejti, de sikerül felszabadítania a védőknek.
6'
Végh nagy erővel passzolta a labdát a kapu jobb oldalába. 1-0
5'
Rácz lapot kapott a tettéért.
5'
Gajdacsi lépett ki a védőfalból egy elcsípett labda után, Rácz utána nyúlt és fellökte már a tizenhatoson belül.
3'
Brinszky jobb oldali szabadrúgása után alakul ki némi kavarodás a vendégek kapuja előtt, végül sikerül felszabadítani.
1'
Az UTC kezdte a meccset.
14.58: Felvonulnak kezdéshez a csapatok, a hazaiak fehér-fekete, a vendégek kék-fehér összeállításban játszanak majd. 14.50: Üdvözöljük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, ahol nemsokára összecsap az UTC és a Kistelek. A csapatok már a melegítés végén járnak, épp a kapusokat dolgoztatják. Online közvetítésünk 15 órakor kezdődik Bán Imre játékvezető sípjelére.

A találkozó elé:

A 2013/14-es szezonban eddig mind az Ujszegedi TC, mind a Kisteleki TE százszázalékos, hiszen a sikeres bajnoki rajt után az első kupaakadályt is magabiztosan vették. A pontvadászatban mindkét gárda remek győzelemmel nyitott: az újszegediek Csanádpalotán nyertek, megtörve az előző kiírás bronzérmesének fantasztikus hazai sorozatát, a kistelekiek pedig közönségük előtt verték hátrányból fordítva a SZVSE-t. A diadal lendületet adott a csapatoknak, így a nagyszerűnek ígérkező mérkőzés kérdése az, ki robog tovább, ki építi tovább szériáját. A drukkerek arra is kíváncsiak, miként mutatkozik be a Major László vezette alakulat a SZVSE-stadionban, kimozdulva a Kertész utcai bázisról. Az UTC és a Kistelek legutóbbi egymás elleni bajnokiján tavasszal az algyői műfüvön nem láttunk gólt, ám meg mernénk rá esküdni, hogy ezúttal zörögni fognak majd a hálók! Részletes beharangozónk a vezetőedzők nyilatkozatával és a várható kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.