Sport

Labdarúgás: Gémes Bence megsorozta a Földeákot + FOTÓK

Labdarúgás: Gémes Bence megsorozta a Földeákot + FOTÓK

2013. augusztus 28., szerda
Labdarúgás: Gémes Bence megsorozta a Földeákot + FOTÓK
foldeak_sandorfalva15_gs

Magabiztosan érvényesítette a papírformát a Sándorfalva megye III-as ellenfele vendégeként, így továbbjutott a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában.

A labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK 1. fordulójában:

Földeák TC - Sándorfalva SK 0-7 (0-3).

Földeák, 100 néző, vezette: Gera Ferenc (Boros Máté Dávid, Gáleg Ferenc Lajos).

Földeák:

Szélpál - Molnár J., Szalma, Molnár Zs., Medgyesi, Megyaszai, Csontos, Karai, Szűcs E., Tóth L., Nagy-György T. Vezetőedző: Tóth Imre.

Sándorfalva:

Garamvölgyi - Tóth A., Gyarmati, Bálint D., Bálint T. (Szabó T. 46'), Grósz, Molnár D., Kovács G., Varga R., Mihalkó D. (Széll K. 46'), Gémes. Vezetőedző: Tóth János.

Gólszerzők:

Gémes B. (4 - 8', 24', 68', 78'), Kovács G. (22'), Széll K. (2 - 56', 89')

Online közvetítésünk:

90'
Vége az összecsapásnak. Túl gyorsan látótávolságon kívül került a megye I-es Sándorfalva, innentől kezdve látványos és magabiztos játékkal kerekedett ellenfele fölé. Lelkesen küzdött a megye III-as Földeák, de komolyabb erőbedobásra nem tudta kényszeríteni a favoritot. Tóth János legénysége szeptember 4-én a 2. fordulóban az ugyancsak megye III-as Ruzsa vendége lesz. Előbb azonban mindkét félre nehéz bajnoki vár szombaton: a Földeák 17 órakor Apátfalván vendégszerepel, míg a Sándorfalva 19 órakor a nyeretlenek csatájában lép pályára az FK 1899 Szeged ellen a Felső Tisza parton.
89'
GÓÓÓL 0-7! Egy kavarodás után tűzijáték a hazai kapu előtt, a végén Széll Kristóf lőtte ki a jobb alsót.
85'
Molnár Jenő vetette magát egy lövésbe, újabb sarokrúgás. A korner után Gyarmati tüzelt, a jobb kapufát döngette meg.
84'
Szélpál kapus ismét túljárt Gémes eszén, 8 méterről leadott löketet spárgázott kornerre. Egy szöglet után Bálint Dániel szépen csúsztatott, alig a hosszú sarok fölé.
80'
Széll Kristóf 28 méteres szabadrúgása szállt fölé, ha kicsit lejjebb szorítja, talán beakadhatott volna. Eközben a sportszerű meccsen Molnár Jenő és Gémes Bence szólalkozott össze, hamar megnyugodtak a kedélyek. Az epizódot azért emeltük ki, mert eddig még hangos szót sem lehetett hallani a játéktéren...
78'
GÓÓÓL 0-6! Egy tömörülés után közelről Gémes Bence lőtte a bal sarokba saját maga negyedik, csapata hatodik találatát.
77'
Gyarmati István lövését nagy bravúrral védte Szélpál, 15 méterről érkezett a próbálkozás.
76'
Teljesen beszorítja ellenfelét a Sándorfalva, az iram eléggé kocogós, a találkozó eldőlt. Gémes Bencéék utazhatnak majd Ruzsára a második körben jövő szerdán. Szűk negyedóra itt a hármas sípszóig.
72'
Gémes és Szélpál József kapus párviadala tovább tart. Ezúttal egy 8 méteres löketet sikerült hatástalanítania a földeáki kapuvédőnek. A sándorfalvi támadó azonban nem állna meg háromnál, pillanatokkal később ismét helyzetbe került, de mellé durrantott.
68'
GÓÓÓL 0-5! Gémes Bence triplázott, egy lecsorgó labdát 4 méterről rúgott el a kapus mellett. A 21 esztendős tehetség az előző szezonban az NB II-es Szeged 2011-nél is megmutathatta tudását, illetve a megye I-es Kiskundorozsma erőssége volt 21 találattal, most Sándorfalvára visszatérve első találatait szerezte tétmérkőzésen.
66'
Ismét Gémes Bence veszélyeztetett: szabadrúgása előbb lepattant a falról, majd a kiváló formában futballozó támadó 16 méterről ismételhetett, a bal kapufát zörgette meg.
62'
Mezőnyjátékkal telnek a percek, a magabiztos előnyben futballozó Sándorfalva nem erőlteti, míg a Földeák tíz emberrel nem képes építkezni.
60'
Gémes Bence tört előre, majd a szöget jól záró kapusba verte a lasztit 15 méterről.
56'
GÓÓÓL 0-4! Széll Kristóf nagyszerű labdát kapott, s ahogyan utolérte, rögtön átívelt a kifutó portás fölött, a bőr szép ívben hullott a hálóba. Rossz hír, hogy Csontos sérülése komolyan, a Földeák tíz emberrel folytatja, s fejezheti be a derbit. Szegény embert még az ág is húzza, mi mást mondhatnánk erre...
54'
Széll Kristóf szabadrúgása pattant le a sorfalról. Közben Csontos Gábort földeáki részről ápolni kell, miután egy önfeláldozó mentés következtében eleredt az orra vére. Reméljük, össze tudják drótozni a remek sportembert, ugyanis csere nélkül álltak fel a hazaiak.
51'
Egészen az 51. percig kellett várni, hogy valóban végigfusson a pályán egy földeáki kontra, a sándorfalvi büntetőterületen belül azonban a sárga-kék mezes védők haza tudtak gurítani Garamvölgyi portáshoz, aki felszabadított.
50'
Körbeadogatják a földeáki falat a vendégek, egy lövést jegyezhettünk eddig föl. Gémes Bence perdített kísérletét lábbal védte Szélpál.
46'
A hazaiak nem változtattak a szünetben, Tóth János viszont két helyen is frissített. Bálint Tamás helyére Szabó Tamást küldte, míg Mihalkó Dávid helyére Széll Kristóf érkezett.
46'
Megkezdődött a második játékrész, a vendégek támadhatnak.
SZÜNET!
45'
Mihalkó Dávid lőtt szép cseleket követően, Szélpál kapus kiütötte, Varga érkezett a pattanóra, ám nem tudott a hálóba bólintani. Ezzel véget ért az első félidő.
42'
A tizenhatos előtti körívről jutottak szabadrúgáshoz a vendégek. Az 1995-ös születésű Varga Richard vállalta el Tóth János mester utasítására. Érdekes szituáció volt, mert a kapus mellett egy hazai mezőnyjátékos is a gólvonalon helyezkedett, így a csatárok ezt kihasználva egészen az ötösig merészkedhettek. A lövés a sorfalról vágódott végül szögletre.
39'
A földeáki térfélre költöztek most az együttesek. Pontos passzokkal operálnak a sándorfalviak, ám sokszor hátrafelé játszanak, illetve meghalnak a szépségben, sarkazásokon, visszahúzós trükkökön hal el a lendület. A hazaiak nem képesek kontrákat vezetni, egyoldalú a mérkőzés ezen szakasza.
35'
Gémes Bence 25 méteres szabadrúgása nem sokkal ment fölé, majd Mihalkó Dávid kavargatott, lőhetett volna, de végül inkább kifelé hozta, így nem lett semmi az akcióból. Széll József sándorfalvi elnöktől közben megtudjuk, fia, Kristóf várhatóan a szünetben be fog állni csereként. Pályára lépésének ezúttal nincs akadálya, nem úgy, mint vasárnap, megszabadult ugyanis SZIN-karszalagjától...
31'
Kijött a szorításból a földeáki csapat, ám gólveszélyt még nem tudott teremteni. A tizenhatosig eljutottak, ott azonban Garamvölgyi Gergő kapus elcsípte előlük a bőrt. Érdemes megjegyezni, a sándorfalvi középpálya gyors és lapos passzokkal építkezik, roppant látványos a vendégek futballja.
27'
Molnár Dániel 18 méteres lövését hatalmas bravúrral tolta szögletre Szélpál kapus. A szögletet komoly kavarodás követte a földeáki kapu előterében, többen is bekotorhatták volna, végül felszabadítottak a zöldek.
24'
GÓÓÓL 0-3! Máris itt a harmadik találat. Gémes Bence ugrott ki, két védőt hagyott faképnél, majd 14 méterről magabiztosan durrantott a hálóba.
22'
GÓÓÓL 0-2! Szélpál kapus összeütközött védőjével, Molnár Jenővel, a szemfüles Kovács Gábor köszönte szépen, közelről kihasználta a kínálkozó lehetőséget, megduplázta a vendégek előnyét.
19'
Nem változott a játék képe, rohamoz a Sándorfalva, igyekszik precízen védekezni a Földeák. Gémes és Mihalkó Dávid lehetőségei után egy szögletet követően Varga D. pördített kapura, átemelte az ötösön álló Szélpált, de a ketrecet is.
15'
Gémes a második gólját szerezhette volna. Jobb oldali beadást kapásból, a levegőből szúrt rá, felfigyelvén az üresen tátongó rövid sarokra. Nem sokat tévedett a Szeged 2011-Kiskundorozsmától hazatért csatár, alig-alig ment fölé a kísérlet.
11'
Egy jobb oldali akciónál már elhúzta a bogyót a kapus mellett Mihalkó Dávid, az alapvonalon állította meg, de túl sokáig várt ki, Szélpál József hálóőr így lefülelhette a beadást.
10'
A gól után is mezőnyfölényben a sándorfalviak, akik érezhetően hamar rövidre akarják zárni ezt a derbit, illetve a továbbjutás kérdését. Nem lesz egyszerű dolguk a lelkes zöldeknek.
8'
GÓÓÓL 0-1! Az első ziccerét rögtön értékesíteni tudta a Sándorfalva. Gémes Bence kapott löbbölt labdát a tizenhatoson belül, Szélpál József kimozdult elé, de nem érte el a lasztit, a vendégek játékosa kifelé húzta el a kapus mellett, majd 3 méterről, éles szögből a hosszú sarokba gurított. A remek támadó gyorsan lehűtötte a kedélyeket...
5'
Élénk iramban telnek a percek, többet birtokolják a labdát a látogatók.
1'
A Földeák hozta játékba a labdát. A pálya talaja jónak mondható, itt közel sem esett annyi eső a nap folyamán, mint például Szegeden.
16.50: Tiszta zöldben a hazaiak, sárga felsőben, kék nadrágban és fekete sportszárban a vendégek. A helyi hírek szerint meglepetésre készülnek a földeákiak, hamarosan meglátjuk, mire mennek sokkal esélyesebb ellenfelükkel... 16.30: Köszöntjük Önöket! Hamarosan indul a Földeák és a Sándorfalva kupameccse. A földeákiak hétvégén mutatkoztak be tétmeccsen az új szezonban, a megye III. Tisza-Maros csoport 1. fordulójában odahaza verték 4-0-ra a Maros-menti UFC-t. A sándorfalvi alakulat két mérkőzést tudott le a megyei élvonalban, s csak egyetlen pontra futotta erejéből: Nagymágocson 0-0-ra végzett, az Algyőtől pedig hazai környezetben kapott ki 2-1-re. 17 órai kezdettel Gera Ferenc sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

31 csapat már ismert a legjobb 32 mezőnyéből a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013/14-es kiírásában. Az 1. fordulóból elhalasztott meccsen a megye III-as Földeák a megyei I. osztályú Sándorfalvával csap össze. Aki továbbjut, a Ruzsa együttesével mérkőzhet meg szeptember 4-én a következő körben. A papírforma a vendégek sikerét ígéri, ám a kupában senki senki ellen nem biztosra: a harmadik vonal Tisza-Maros csoportjának bronzérmese meglepné a favoritot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.