Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: az UTC törte meg a Csanádpalota hazai sikersorozatát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Csanadpalota_mj-002A tavalyi bronzérmes a megerősödött UTC-vel vívott rangadót a megyei élvonal rajtján: fordulatos meccsen a vendégek diadalmaskodtak.

Háromesélyes összecsapásnak ígérkezett a megyei I. osztály első játéknapján a Csanádpalota FC és az Ujszegedi TC kilencven perce. Két olyan csapat találkozott ezen a rangadón, melyet a szakemberek egyaránt esélyesnek tartanak a dobogós helyekre. Az előző szezonban bronzérmes hazaiak ugyanazt a filozófiát követték a nyáron, mint az utóbbi időszakban: főként román futballistákkal erősítették tovább amúgy is acélos, harcos, egységes keretüket. Érkezett Claudiu-Paul Goldis, Florin-Alin Negru, Andrei-Grigore Potoret (mindhárom Arad), Kapitány Gergő, Trényi Tamás (mindkettő Csanádpalota U19) és Varga Csaba (Makó), míg távozott Flavius Pavel (UTA Arad II.), Vicentio-Florin Vladan (Mauerkirchen, Ausztria) és a tavalyi gólfelelős, Dan-Stefan Piue. A Dunaújvárossal szembeni múlt heti kupahelytállásuk is jelezte, együttesük legalább olyan jó, mint az előző bajnokságban volt, bárkivel szemben bárhol lehet tehát keresnivalójuk.

Ami a vendégeket illeti, tizenegyedikként fejezték be a 2012/13-as pontvadászatot, ám a nyáron olyan focistákat sikerült leigazolniuk, akikkel méltán pályázhatnak az élmezőnybe. Fekete-fehérbe öltözött Szűcs Dániel, Kerepeczki Csaba, Végh Ariel, Bernát Péter (mindannyian Orosháza FC), Brinszky Adrián (Tápé), Mészáros Zoltán (Mórahalom), Bitó Róbert (Sándorfalva), Szentes-Bíró Tamás (Szeged 2011) és Mészáros Tibor (SZVSE) is, s csak hárman távoztak: Kovács Sándor (HFC II.), Lázár Gábor (Mórahalom), Tombácz Gábor (szüneteltet). A kispadot Major László foglalta el, aki 2009-ben megyebajnoki címet szerzett a Sándorfalvával, 2011-ben NB III-as ezüstig vezette a KITE-Szegedet, majd két éven át az NB II-es Orosházánál dolgozott.

A Csanádpalota tavalyi sorozatának folytatására törekedett: a bronzérmes akkor egészen egyedülálló tettet végrehajtva mind a tizenöt hazai találkozóját megnyerte. Ennek szellemében is kezdtek Molnár László fiai, s egy védelmi megingást kihasználva a szemfüles Goldis révén hamar, már a 12. minutumban megszerezték a vezetést; 1-0. Nem sokáig örülhettek azonban, mert két perccel később Brinszky szenzációs szabadrúgásgóllal egyenlített. A rutinos kapitány az oldalvonal közeléből tűzte rá, s úgy vette be a rövid felsőt, hogy a labda a kapufát is érintette; 1-1. Az első félidő hajrája azonban újra a pályaválasztóé volt, a 32. percben Gabor talált be Tombácz hálójába úgy, hogy még Bitó is beleért a labdába, így 2-1-es palotai vezetéssel tértek pihenőre a felek. Bitó nem sokkal később rosszul is lépett, megsérült, le kellett cserélni.

A második felvonásban aztán kicsit megváltozott a játék képe, az összeszedettebben futballozó UTC került fölénybe. A félidő közepéhez közeledve az 57. percben Szentes-Bíró Tamás 18 méteres, kicsit megpattanó löketével egyenlítettek; 2-2. A hajrában a kilépő Bernát Péter szerencsés, szintén egy védőn irányt változtató lövésével pedig már 3-2-re vezettek is az újszegediek. Ez a 80. percben szerzett gól – mint később kiderült – a diadalt és a fontos három pontot is jelentette a rangadón, mivel a vendégek cserékkel is tördelve a végét megőrizték előnyüket. Az UTC szakította tehát meg a Csanádpalota nagy hazai szériáját. Összességében azt mondhatjuk: soha rosszabb meccset Csongrád megyében! Sem a színvonalra, sem az iramra nem lehetett panasz, minden kilátogató néző jól szórakozott, ráadásul igen sportszerű derbinek lehettek tanúi.

Ami a folytatást illeti, az újszegediek augusztus 24-én (szombaton) 15 órakor a SZVSE-stadionban fogadják a Kisteleki TE-t, míg a palotai csapat másnap 17 órakor az NB III-ból kiesett Hódmezővásárhelyi FC vendége lesz.

Labdarúgó megyei I. osztály 1. forduló:

Csanádpalota FC – Ujszegedi TC 2-3 (2-1).Csanádpalota, 100 néző, vezette: ifj. Tóth II. Sándor (Kovács Attila, Hideg Bence).
Csanádpalota: Potoret – Halász (Erdélyi 64′), Gabor, Varga, Vlad (Veréb 85′), Cotuna, Goldis (Kapitány 70′), Corbu, Luculescu, Siclovan, Negru. Megbízott edző: Molnár László.
UTC: Tombácz – Szűcs, Kerepeczki, Mészáros Z., Végh, Szentes-Bíró (Balogh Á. 89′), Mészáros T., Bitó R. (Gajdacsi 40′), Dürgő (Dobi 87′), Brinszky, Bernát (Péczely 88′). Vezetőedző: Major László.
Gólszerzők: C-P. Goldis (12′), V-L. Gabor (32′), illetve Brinszky A. (14′), Szentes-Bíró T. (57′), Bernát P. (80′)

Molnár László: “Jó iramú mérkőzést játszott a két kiváló erőkből álló csapat. Úgy érzem, a döntetlen reálisabb lett volna. A futball azonban ilyen, aki a végén jobban koncentrál, és gólt szerez, az megnyeri a meccset. Megyünk tovább, szeretnénk javítani a következő fordulókban.”

Major László: “Nehéz körülmények között nagyszerű találkozót vívtunk, s örülök a sikernek, mert Csanádpalotán győzni kiváló eredmény. Mindkét csapatnak csak gratulálni tudok a teljesítményéhez. Sportszerű összecsapáson érzésem szerint ennyivel jobbak voltunk ellenfelünknél.”

Hírzóna

Szűk családi körben temették el Benedek Tibort

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kupa augusztusi döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek rá.

Tovább olvasom

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál