Sport

Kosárlabda: edzésbe állt a Szedeák magyar magja + VIDEÓ, FOTÓK

Kosárlabda: edzésbe állt a Szedeák magyar magja + VIDEÓ, FOTÓK

2013. augusztus 5., hétfő
Kosárlabda: edzésbe állt a Szedeák magyar magja + VIDEÓ, FOTÓK
szedeak_edzes22_gs

Megkezdte az edzéseket a Naturtex-SZTE-Szedeák megújuló kosárlabdacsapata, amelyben régi-új arcok mellett várhatóan a fiataloknak is több szerep jut.

Hétfő reggel 9 óra előtt már javában pattogtattak az újszegedi sportcsarnok parkettáján a Szedeák ifjú kosarasai,

Révész Ádám, Mike János

és

Verba Barna

, majd hamarosan újabb fiatalok és jól ismert arcok futottak ki az öltözőből:

Buzás Bence, Varga Zalán, Molnár Bence, Varga Dániel, Wirth Ádám, Csorvási Levente, Csorvási Milán, Kiss Zsolt

és

Vida Máté

. A háttérben a beep-teszt szakaszosan felbúgó hangja kísérte a Molten pattogását, előre jelezve a srácoknak, hogy alapos megizzasztásra számíthatnak a bemelegítő futás, és a mérlegelés után. http://www.youtube.com/watch?v=6Synv5iTNcE Egy elsőre ismeretlen arc is bőszen dobálta a távolikat a palánkra. "Próbajátékon van nálunk a Vojvodinától

Nemanja Miscevic

, egy 20 éves, tehetséges, jó felépítésű kosaras Újvidékről" - világosított fel minket

Bonifert Domonkos

vezetőedző, majd összefoglalta az állományt érintő változásokat. "A tavalyi embereink közül

Tanács Attila, Hájer Ádám, Jakab Péter

és

Fekete Stefan

távoztak, s valószínűleg

Nebojsa Dukic

sem marad, bár ezzel kapcsolatban még nem lehet biztosat tudni. Az amerikai légiósokkal,

Antony Jonesszal

és

Anthony Gurley-vel

sem hosszabbítottunk szerződést. Érkezik ugyanakkor egy szerb irányító

Branko Jereminov személyében

, s visszatér a korábbi nagy közönségkedvenc

Jonathan Levy

, valamint Sopronból

Molnár Bence

is a csapathoz, négyes posztra pedig még keresünk játékost. A légiósok tekintetében nagyon körültekintően szeretnénk választani, s ha ez jól sikerül az a fiatalok, akikre szeretnék minél többet építeni, beillesztését és beilleszkedését is megkönnyíti" - tudtuk meg a mestertől.

Az ifjak közül Maronka Áron, Kereszty Domos és Demeter Attilaaz U16-os válogatottal szlovéniai felkészülési mérkőzéseket követően Sopronban készül a korosztályos Eb-re, rajtuk kívül még páran az utánpótlásból együtt edzenek a nagyokkal a felkészülés első három hetében. Lesz tehát tartalék, amihez nyúlhat az edző, ha szükséges. "Azt szeretném elérni, hogy a fiatalok felfogják, hogy ha észnél vannak, és élnek a lehetőséggel, akkor a felnőtt csapatban való játék nagy ugródeszka lehet a számukra" - jegyezte meg a tréner, hozzátéve, az első három hetet követően szűkíti 14-15 főre a keretet kollégáival, Simándi Árpáddal és Alexa Szabolcs erőnléti edzővel egyeztetve. "A magyar kosárlabdában kulcsszerepe van a külföldi játékosoknak, épp ezért igen jelentős lépés, hogy várhatóan minden légiósunk helyére új érkezik. Bízom benne, hogy új impulzusokat kap ettől mindenki, s az érkezők igazi vezérekké válnak" - mondta Kiss Zsolt, a Szedeák csapatkapitánya. Sok az új arc, jegyezte meg a fiatal kosarasok láttán, de mint kifejtette, nagyon örül, amikor láthatja, hogy tehetséges fiatalok is felkerülnek a nagyok közé. S hogy milyen célokat lehet megfogalmazni ilyen korán, a felkészülés kezdetén? "Jó lenne a play-offba bekerülni, de egyelőre az a legfontosabb, hogy egy együtt, egymásért küzdeni tudó társaságot rakjunk össze, amely mellé a nézők és a támogatók is odaállnak" - foglalta össze gondolatait Bonifert Domonkos. "Magam részéről mindig óvatosan tervezek. Azt szeretném, hogy olyan lendületes játékkal lepjük meg az ellenfeleket, mint amikor tavaly az edzőváltást követően itthon vertük a Kaposvárt és a Sopront nagyon magabiztosan. Ilyesfajta lendületet várok a csapattól" - tette hozzá a cséká. A felkészülést illetően az első tréning előtt elhangzott: az első három hétben a magyar mag készül együtt, edzőmeccsek nem lesznek. Szerda kivételével napi két alkalommal edz a csapat - a hét közepi napon egyszer - szombatokon pedig wellnesprogram is lehet, attól függően, hol tart a gárda az eltervezett munkában. Az első háromhetes periódus végén a magyar keret a Kecskemét ellen fog játszani egy edzőmeccset a tervek szerint. A második három hétben a már légiósokkal megerősített csapat sűrűbb edzőmeccses programra vált. Mint megtudtuk, a szeptember 6-i és 21-i hétvégére vonatkozóan előrehaladott tárgyalásokat folytatnak szerbiai és horvátországi csapatokkal egy-egy edzőmeccsről, a 12-i hétvégén pedig Kaposváron, a házigazdák mellett a Zalaegerszeg és a Pécs csapatával egyetemben vesznek részt egy négyes tornán. A bajnoki rajt előtti utolsó három hétben már a frissítésen és további edzőmeccseken lesz a hangsúly.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.