/

Klik-elnök: új feladatokat is hoz az új tanév

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új tanév új, nagy feladatokat ró az iskolaigazgatókra, valamint a tankerületi igazgatókra is – jelentette ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke az intézmény Egerben tartott regionális szakmai tanévnyitóját megelőző sajtótájékoztatón.

Marekné Pintér Aranka elmondta: “az első klikes tanév” elé szervezett egri szakmai fórumra Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye állami, a Klik fenntartásában működő oktatási-nevelési intézményeinek vezetői kaptak meghívást.

A szakmai tanácskozást összekötötték egy olyan előadással is, amely segít az igazgatóknak a vezetői szerep értelmezésében, abban, hogy szakmai vezetőként és a közösség részeként értékeket őrző és értékeket adó munka irányítói legyenek – tette hozzá a Klik elnöke.

Marekné Pintér Aranka kérdésre válaszolva rámutatott: az intézményvezetőknek nagyfokú szervezőkészségre van szükségük. Emlékeztetett arra, hogy indul egyebek mellett a hit- és erkölcstanoktatás, és az új pedagógusfoglalkoztatás új munkarendjének megszervezése is komoly feladatot jelent.

Előző sztori

Leghamarabb 40 év múlva szabadulhat Bándy Kata gyilkosa

Következő sztori

E-könyvek látássérült jogászoknak