Közélet

Klik-elnök: új feladatokat is hoz az új tanév

Klik-elnök: új feladatokat is hoz az új tanév

2013. augusztus 28., szerda
Klik-elnök: új feladatokat is hoz az új tanév

Az új tanév új, nagy feladatokat ró az iskolaigazgatókra, valamint a tankerületi igazgatókra is - jelentette ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke az intézmény Egerben tartott regionális szakmai tanévnyitóját megelőző sajtótájékoztatón.

Marekné Pintér Aranka

elmondta: "az első klikes tanév" elé szervezett egri szakmai fórumra Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye állami, a Klik fenntartásában működő oktatási-nevelési intézményeinek vezetői kaptak meghívást. A szakmai tanácskozást összekötötték egy olyan előadással is, amely segít az igazgatóknak a vezetői szerep értelmezésében, abban, hogy szakmai vezetőként és a közösség részeként értékeket őrző és értékeket adó munka irányítói legyenek - tette hozzá a Klik elnöke. Marekné Pintér Aranka kérdésre válaszolva rámutatott: az intézményvezetőknek nagyfokú szervezőkészségre van szükségük. Emlékeztetett arra, hogy indul egyebek mellett a hit- és erkölcstanoktatás, és az új pedagógusfoglalkoztatás új munkarendjének megszervezése is komoly feladatot jelent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.