Sport

Kézilabda: péntek délután Pick edzőmeccs az Orosházával

Kézilabda: péntek délután Pick edzőmeccs az Orosházával

2013. augusztus 15., csütörtök
Kézilabda: péntek délután Pick edzőmeccs az Orosházával
nikomindegia_pick_temesvar_mj-009

Péntek délután vívja harmadik felkészülési mérkőzését a Pick Szeged, ismét hazai közönség előtt, ezúttal NB I-es ellenféllel szemben.

Juan Carlos Pastor

együttese az előző szezonban 9. helyen végző Orosháza ellen lép pályára pénteken délután 17 órától az újszegedi sportcsarnokban. Legutóbb, a Temesvár elleni első felkészülési meccsen a szurkolók igen szép számmal, csaknem kétezren is kilátogattak megnézni kedvenc csapatukat. A megújuló Pick Szeged pénteki ellenfele is alaposan megújult egyébként, még ha a nagyságrend nem is ugyanaz: a Békés megyeieknél négyen ugyan távoztak, ám érkezőikkel határozottan erősebb lett a klub. A szerb válogatott másodedzője,

Vladan Jordovic

lett a csapat trénere, a kapus

Szabó Péter

helyére egy ugyancsak szerb junior válogatott hálóőr

Tibor Ivanisevic

érkezett, mezőnyben pedig

Goran Dukicot, Lászlai Szabolcsot

és

Kanyó Ádámot

a Csurgóról igazolt

Cifra Tibor

, a Balatonfüredtől szerződtetett balszélső

Németh László

, a saját nevelésű

Varsandán Áron

, a junior

Héjja Ádám

pótolja, illetve két további szerb légiós,

Igor Milovic

és

Milos Mojsilov

is a csapattal edz. Az orosháziak legnagyobb igazolása azonban kétségkívül a Picktől érkező

Buday Dániel

, aki az utánpótlásnál is munkát vállalt, mint az ifik edzője. Az Orosháza két felkészülési találkozón van túl, előbb 21-21-es döntetlent vívtak azzal a Temesvárral, amelyet szombaton a Pick 11 góllal hagyott helyben, majd 10 gólos diadalt arattak a román ifjúsági válogatott felett. A Pickről már többször beszámoltunk: a spanyol és bosnyák légiósok, valamint a visszatérő

Ilyés Ferenc

érkezése mellett megújult az edzői stáb is, a gárda egy kőkemény dél-szerbiai magaslati edzőtábor után Németországban

a Rhein-Neckar Löwen vendégeként játszott

edzőmeccset, majd

itthon játszotta le

a már említett partiumi egységet. Az Orosháza elleni felkészülési meccsen sem várhatunk mást, mint Pick-parádét, ahogyan várhatóan a másnap, Vácon sorra kerülő felkészülési találkozó sem fog gondot okozni a Pastor-legénységnek. Időközben a Pick háza tájáról további mérkőzések időpontjai fixálódtak. A legfontosabb: a Metalurg Skopje elleni Bajnokok Ligája-selejtező odavágója augusztus 28-án, szerdán 19 órakor, a hazai visszavágó pedig szeptember 1-jén, vasárnap szintén 19 órakor kezdődik - utóbbi természetesen az újszegedi sportcsarnokban lesz. Ezen felül az is eldőlt, hogy a Székelyudvarhely - Ilyés Ferenc szülővárosa - elleni hazai találkozót augusztus 21-én, szerdán 17 órától játsszák Újszegeden. A bajnoki rajtra szeptember 4-én, este 18 órától kerül sor itthon, az ellenfél az idén az NB I-ben is elinduló juniorválogatott lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.