Sport

Kézilabda: fizikálisan és mentálisan erős SZKKSE várja a bajnoki rajtot

Kézilabda: fizikálisan és mentálisan erős SZKKSE várja a bajnoki rajtot

2013. augusztus 29., csütörtök
Kézilabda: fizikálisan és mentálisan erős SZKKSE várja a bajnoki rajtot
szkkse_mj 351

Egy hét múlva kezdi a bajnokságot a Szeged-Kiskundorozsma KSE női kézilabdacsapata. Marosán György edző úgy érzi, motivált csapat vág neki az NB I/B-s küzdelmeknek.

Az elmúlt szezont az NB I/B-s tabella 7. helyén záró, majd a nyár folyamán

komoly erősítéseket végrehajtó

, s

dobogós célokat dédelgető

szeged-kiskundorozsmai kézilabdacsapat egy hét múlva, szombaton kezdi a bajnokságot Kecskeméten. "46 napja kezdtük meg a felkészülést, ezalatt 47 edzésünk volt, 35 napot töltöttünk munkával, 11 volt pihenő" - összegezte a SZEGEDma.hu-nak számokban, mintegy "skaliczkisan" a felkészülést

Marosán György

vezetőedző. "Szerencsére csapatunknál mindenki egészséges az apróbb, mindennapos, kisebb sérülésektől eltekintve, stabil, 18 fős kerettel kalkulálhatok, amelyhez adott esetben 1-2 utánpótláskorú játékos is behívható, mint a felkészülési mérkőzéseink során. Túl vagyunk a normaképzésen, de a működési állapot még nincs meg. Ez azonban nem gond, hiszen komoly átalakulás volt a csapatnál, épp ezért úgy érzem, ott tartunk a felkészülésben, ahol terveztem előzetesen. Még egy hetünk van a bajnoki rajtig, de a 3. fordulóban már egy nagyon nagy rangadó vár ránk a Kispest ellen idegenben, s október folyamán további komoly feladatok következnek" - tette hozzá értékelését. Az edzések mellett edzőmeccseket is játszott a gárda, előbb a Békéscsaba juniorcsapata ellen arattak könnyed győzelmet, majd az NB I/B-s újonc Gyulai SE volt az ellenfél, amelyet 32-14 vertek Lehmann-Dobó Andreáék. Az igazi erőfelmérő azonban a nagy rivális Kispest elleni két mérkőzés volt a fővárosban augusztus közepén, amelyet 38-33 és 35-33-ra nyertek a mieink. "Ilyen mérkőzésből kellett volna még vagy három. A legfőbb problémánk, hogy a közelben nincs olyan csapat, akivel eleget gyakorolhatnánk magasabb szinten. Sajnos nem utazhatunk állandóan egy Vasashoz, vagy egy Kispesthez. Az elmúlt hétvégére tervezett szegedi felkészülési tornát is hasonló okokból nem sikerült tető alá hozni, részben azért, mivel már a legtöbb csapatnak előre lekötött mérkőzései voltak az időpontra, részben azért sem mert más, szóba jöhető csapatok anyagi lehetőségei nem engedték meg az utazást. A Pest megyei és Budapest környéki egyesületeknek ilyen szempontból előnyösebb a helyzetük, egymás között színvonalas tornákat tudnak rendezni, s nincs rá szükségük, hogy bevállaljanak egy 200-250 kilométeres túrát" - fogalmazta meg az alsóbb osztályú vidéki magyar sportéletet sújtó egyik legfőbb problémát a tréner. Ettől függetlenül még vívnak a szegedi lányok felkészülési meccset: pénteken Kiskunhalason 17 órától lesz a főpróba a jövő vasárnapi, kecskeméti, 16 órai bajnoki nyitány előtt. "Már érezhető a játékosoknál, a csapatnál az a feszültség, ami azt jelzi, alig várjuk, hogy odakerüljünk a mérlegre, s az mutasson egy értéket - azt az értéket, amit szeretnénk. Motiváltak vagyunk, az az érzelmi állapot, ami ilyenkor szükséges, megvan. Fizikálisan is erősek leszünk, hiszen nyáron elvégeztük a szükséges munkát, hogy abban a fizikai állapotban legyünk, ami védekezésben szükséges az általam is kedvelt gyors játékhoz, s úgy érzem támadásban is újabb szintre tudunk fejlődni a tavalyihoz képest" - ecsetelte a csapatnál uralkodó hangulatot Marosán György.

Az SZKKSE őszi mérkőzései a 2013-2014. évi női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában:

Szeptember 8., 16.00, 1. forduló:

Kecskeméti NKSE - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

Szeptember 14., 17.00, 2. forduló:

Szeged-KKSE-Chance-Exicom - Gyömrő VSK

Szeptember 22., 17.00, 3. forduló:

Kispesti NKK - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

Szeptember 28., 17.00, 4. forduló:

Szeged-KKSE-Chance-Exicom - Szent István SE Építők

Október 5., 18.00, 5. forduló:

Kiskunhalas NKSE - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

Október 13., 16.00, 6. forduló:

Vasas SC - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

Október 19., 17.00, 7. forduló:

Szeged-KKSE-Chance-Exicom - Orosházi NKC

November 2., 16.00, 8. forduló:

Nyíradonyi VVTK - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

November 10., 17.00, 9. forduló:

Szeged-KKSE-Chance-Exicom - Hajdúnánás Termál SC

November 16., 14.00, 10. forduló:

Inárcs-Örkény KC - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

November 23., 17.00, 11. forduló:

Szeged-KKSE-Chance-Exicom - K. Szeged SE-Algyő

November 30., 17.00, 12. forduló:

Gyulai SE - Szeged-KKSE-Chance-Exicom

December 7., 17.00, 13. forduló:

Szeged-KKSE-Chance-Exicom - DVSC II

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.