Közélet

Hétfőn nem lesz kamionstop

Hétfőn nem lesz kamionstop

2013. augusztus 15., csütörtök
Hétfőn nem lesz kamionstop

Az augusztus 20-i ünnep miatt négynaposra meghosszabbodó hétvégén a hétfői napra feloldják a kamionstopot közlekedésbiztonsági okokból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön.

Augusztus 18-án, vasárnap 22 órától augusztus 19-én hétfőn 22 óráig engedélyezett a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik belföldi közlekedése. A kamionstop tehát szombat 15 órától vasárnap 22 óráig tart, majd hétfőn 22 órakor ismét hatályba lép, és augusztus 20-án, kedden 22 óráig marad érvényben. A minisztérium közleménye szerint a szokásosnál hosszabb tilalmi időszak miatt a korlátozás végén várhatóan jelentősen megnövekszik a belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz tehergépjárművek száma, ami forgalmi torlódásokhoz vezethet. Ezek megelőzése, valamint a dugókból eredően növekvő veszélyhelyzetek kialakulásának megakadályozása érdekében döntött a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben a korlátozás megszakításáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.