Közélet

Hagyomány és virtus napja a Szegedi Vadasparkban

Hagyomány és virtus napja a Szegedi Vadasparkban

2013. augusztus 14., szerda
Hagyomány és virtus napja a Szegedi Vadasparkban
20130808_esti_tura

A honfoglalás korának állattartási módszereivel is megismerkedhetnek azok, akik szombaton a Hagyomány és virtus napján ellátogatnak a Szegedi Vadasparkba - közölte Veprik Róbert igazgató.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark munkatársai már reggel a honfoglalás kori hagyományokat felelevenítve jurtát építenek a Vadaspark dél-alföldi parasztudvarának szomszédságában. A látogatók megismerhetik és ki is próbálhatják egy ősi mesterség, a nemezelés tudományát, az elkészült műveket haza is vihetik. Aki a közelben nevelt háziállatok gondozására vágyik, a Széna-e vagy szalma? című családi ügyességi vetélkedőn próbálhatja ki tudását, rátermettségét. Lesz talicskatolás, szalmabála-pakolás, de állatetetés, állatsimogatás, sőt tojás- és takarmányválogatás is. A legjobban teljesítők jutalmat kapnak. A szegedi Baranta csoport délelőtt és délután is látványos bemutatón tárja az érdeklődők elé az ősi magyar harcművészet fortélyait, sőt a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatják a karikás ostor kezelését, a szablyavívást, a botforgatást. Ezen a napon sem maradhatnak el a Zoo Típusú Találkozások ismeretterjesztő kiselőadásokkal kiegészített látványos állatbemutatói, s vendégeket Csillagösvény élménypark és Játékdzsungel játszóház is várja. Ezen a szombaton 19 órakor az állatkert nem zárja be kapuit. Este nyolckor nyilvános fókatréninggel újraindul az érdekes események sora. Ezt követően 21 órakor az oroszlánok látványetetése következik, majd a sötétség beálltával, a Vadaspark legrejtettebb részébe, az Európa bemutatóba hívják a látogatókat, ahol izgalmas séta közepette egy újabb állatetetés zárja a nap programját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.