Közélet

Ezer muskátlit locsol a környezetgazdálkodás éjjelente

Ezer muskátlit locsol a környezetgazdálkodás éjjelente

2013. augusztus 10., szombat
Ezer muskátlit locsol a környezetgazdálkodás éjjelente
hoseg02_gs

Kánikulában fokozott erőkkel gondozza a közterületek zöldövezetét a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A belváros öntözőrendszerei az éjszakai vandálok miatt gyakran szorulnak javításra.

Éjszakánként közel ezer muskátli vízutánpótlásáról gondoskodnak a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai városszerte. A hetek óta tartó kánikula a közterület növényzetét is érzékenyen érinti, a környezetgazdálkodás a kandeláberek virágai mellett az őszi és tavaszi fa és cserje ültetvényeket, valamint több százezer négyzetméteren az összes virágágyást locsolja a hét minden napján. A locsolókocsik a forróságban a belvárost és külön programban a lakótelepet is bejárják, nappal két kisebb gép a sétálóutcákban, este és éjszaka pedig két nagyobb jármű a járdáknál teljesít feladatot. A lajtos kocsikból slaggal locsolják a növényzetet, melyeket az automata öntözőrendszer is ellát vízzel. Sajnos az éjjel kiemelkedő szórófejeket gyakran rongálják meg a randalírozó garázda elemek és a szórakozóhelyekről hazatérő illuminált vendégek, így ezek állandó javításra szorulnak - tudtuk meg

Makrai Lászlótól

, a cég ügyvezetőjétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.