/

Egy hét múlva kezdődik a SZIN

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szin2012Alig több mint egy hét múlva, augusztus 20-án kezdődik az idei Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). A honlapon elérhető koncertnaptár szerint több mint száz hazai zenekar és számos ismert külföldi dj lép fel öt színpadon és hét programhelyszínen a dél-alföldi fesztiválon.

A SZIN-en a koncerteken túl zöld programok, színházi előadások, civil falu, extrémsport-park, strandparty és számos más szórakozási lehetőség várja a fesztiválozókat egészen vasárnap hajnalig. A hazai zenei fellépők között lesz Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif és a Paddy and the Rats. A külföldi dj-k sorában található a legendás brit hiphop zenekar, a Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam, akik az amerikai Jungle Brothers-ből ismert Bammel kiegészülve készülnek egy különleges dj-szettel, amelyben az electro house, a break és a dubstep stílus is megjelenik.

A fesztivál utolsó napján az elsősorban funky, hiphop és soul stílust keverő klublemezlovas, a Portishead egykori turné dj-je, Andy Smith pörgeti a lemezeket MC Honey Brown-nal. A SZIN számos zenei műfajt és stílust sorakoztat fel idén, köztük lesz a hiphop, a funky, a rock, a house, az elektronikus zene és a népzene is.

A fesztivál öt színpadon és hét programhelyszínen fog zajlani. Az egyéb művészetek kedvelői a SZIN Színházban tekinthetnek meg előadásokat a Szegedi Nemzeti Színház művészei és vendégművészek előadásában. Műsoron lesz Alessandro Baricco Novecentója, Barnák László, Poroszlay Kristóf és Szívós László közös előadásában a NYUGATpontHU, valamint Horváth Gergely önálló estje Garaczi László szövegéből Egy lemur vallomásai címmel.

A fesztivál zöld felfogásához híven idén is környezettudatos programokkal várja a közönséget, a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezettek a civil faluban tájékozódhatnak a különböző szervezetek munkájáról. Idén is lesz silent disco, ahol többféle stílusú zene közül választva fejhallgatóval bulizhat a közönség, a nevetésről pedig a Dumaszínház fellépői, Felméri Péter, Janklovics Péter és Mogács Dániel gondoskodnak.

A fesztiválra portálunk is sorsol ki belépőket, részleteket az alábbi cikkünkben olvashat!

Előző sztori

Lázár: sürgős akcióterv az uniós forrásvesztés elkerülésére

Következő sztori

A dinnyét ünnepelték Ópusztaszeren + FOTÓK