Közélet

Csaknem kilencvenezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Csaknem kilencvenezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

2013. augusztus 12., hétfő
Csaknem kilencvenezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Csaknem 90 ezer utas lépte át a magyar-szerb határt a hétvégén Röszkénél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta, a határátlépők többsége Nyugat-Európában dolgozó, szabadságra hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkás volt az elmúlt három napban. Egy átlagos hétvégén 8-15 ezer ember lépi át a határt. Hozzátette: a legtöbben, 17 383-an szombaton hagyták el az országot. Belépő irányba pedig vasárnap érkezett a legtöbb, 19 657 utas. A rendőrök és a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei munkatársai a hőségben vizet osztottak a feltorlódott kocsisorban várakozóknak – tudatta a százados. A következő hétvégén már elsősorban a Magyarország felé tartó forgalom lesz erős, ugyanis a vakációról visszatérő vendégmunkások, és a Szegedre vásárolni indulók várhatóan tömegesen jelentkeznek majd belépésre. A szóvivő azt tanácsolta az autósoknak, útnak indulás előtt tájékozódjanak a police.hu határinformációs rovatából, ahol a határátkelőhelyeken aktuális várakozási idő folyamatosan frissül. A gyorsabb átlépés érdekében szükség esetén célszerű Ásotthalom vagy Tiszasziget felé kerülni, mindkét átkelő naponta 7 és 19 óra között tart nyitva – közölte a százados.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.