Közélet

Az E-útdíj ellen demonstrált a szegedi DK

Az E-útdíj ellen demonstrált a szegedi DK

2013. augusztus 6., kedd
Az E-útdíj ellen demonstrált a szegedi DK
forgalomlassitas01_gs

Aránytalanul drága az E-útdíj rendszer, amit végül a lakosság fog megfizetni – állítja a szegedi DK, melynek tagjai az ötös út mellett demonstráltak a nemrég bevezetett használatarányos útdíjrendszer ellen.

Az E-útdíj bevezetésének módja és mértéke ellen tiltakozott Szegeden a Demokratikus Koalíció, a Budapesti út mentén járműveikre transzparenseket kihelyezve.

Orosz Gábor

, a DK Csongrád megye 2. számú választókörzetének ügyvezető alelnöke elmondta, nem az E-útdíj bevezetésének tényével kapcsolatban vannak kifogásaik, de úgy látják, ilyen rossz állapotú utak mellett ilyen mértékű díj bevezetése aránytalan. „Azt gondoljuk, hogy az Orbán-kormány ismét a holdudvarához tartozó cégeket próbálja kifizetni, pont úgy, mint a trafiktörvénnyel” – jegyezte meg. Az új rendszer egy hónap alatt 14 milliárd forintot hozott a költségvetésnek, de Orosz szerint mindezt hamarosan mindenki megérzi, hiszen a nagykereskedők áremelésre készülnek, a szállítmányozás drágulása gyakorlatilag minden területen éreztetni fogja hatását. A

Csóti Zsombor

választókerületi elnökkel tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az E-útdíj bevezetése nem volt előkészítve megfelelően, hiszen a fizetőrendszer már elindulásakor megbukott.

forgalomlassitas02_gs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.