Világjátékok: Letették az esküt a magyar utazók

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

world_games_2013Ünnepélyesen fogadalmat tettek kedden délután a kolumbiai Caliban sorra kerülő IX. Világjátékokra utazó magyar sportolók.

Az eskü szövegét Vass Dóra világbajnoki döntős ritmikus gimnasztikázó, valamint Kiss Tamás olimpiai bronzérmes, friss Universiade-győztes kenus mondta el. Utóbbi maratoni kenuban áll majd rajthoz Kolumbiában.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseményén július 25. és augusztus 5. között a világ minden tájáról érkező mintegy 4000 versenyző vesz részt, akik 35 sportágban mérik össze képességüket. Magyarország 98 fős delegációval vesz részt az eseményen, az 58 versenyző 12 sportágban indul.

Leyrer Richárd csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az eddigi egyik legnépesebb magyar küldöttség kel útra Caliba, de ez az első alkalom, hogy a versenyzők már az indulás előtt tudják, sikeres szereplés esetén állami elismerésre számíthatnak.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a komoly eredményt elérő sportolók jelentős jutalmat kapnak, majd sok sikert kívánt a versenyzőknek. Az esélyesek közül a napokban Európa-bajnokságot nyert női standkézilabdázókat, valamint az Universiade-győztes kenust, Kiss Tamást emelte ki.

A piros-fehér-zöld színek képviselői aerobikban, búvárúszásban (szegedi induló Kanyó Dénes – Muréna Úszó- és Búvárklub), erőemelésben, fallabdában, íjászatban, siklóernyőzésben, ritmikus gimnasztikában, strandkézilabdában, szumóban, tájfutásban (szegedi induló Szerencsi Ildikó – Szegedi Vasutas SE), táncsportban (szentesi induló a László Csaba, Páli Viktória páros – Szilver TSE), valamint maratoni kajak-kenuban versenyeznek.

Legutóbb, négy évvel ezelőtt Tajvanban a magyar sportolók két arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a nem olimpiai sportágak seregszemléjén.

Előző sztori

Labdarúgás: a Baji testvérek góljaival egalizált az Ásotthalom + FOTÓK

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Nagy Adrienn

Legutóbbi hasonló cikkek