Sport

Universiade: Krivacevic Tijana és Szabó Petra a legjobb

Universiade: Krivacevic Tijana és Szabó Petra a legjobb

2013. július 16., kedd
Universiade: Krivacevic Tijana és Szabó Petra a legjobb
universiade04

A magyar egyetemi sport hatalmas elismerése Kazanyban: Krivacevic Tijana, a magyar női kosárlabda-válogatott kiválósága lett a torna legeredményesebb játékosa, míg Szabó Petrát megválasztották a legjobb női kajakozónak, mivel a legtöbb pontot szerezte.

A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, a Kassán kosarazó magyar válogatott center

Krivacevic

minden mérkőzésén kiemelkedő játékot mutatott a kazanyi tornán - írja a MEFS.hu. Az egyetemi kosárlabdacsapat 3 győzelemmel és 3 vereséggel az előkelő 7. helyen végzett az Universiadén a 16 csapatos mezőnyben. Az utolsó helyosztón Magyarország 60-55-re verte Kanadát. „Örömteli, hogy így zártuk a tornát. Az eredményben is megnyilvánult és persze jó győzelemmel zárni egy világversenyt. Büszke vagyok a lányokra, remélem jó néhányan fognak a felnőtt válogatottban szerepelni” – nyilatkozta

Gáll Tamás

edző. A Szolnoki Főiskola hallgatója, a közgazdásznak készülő

Szabó Petra

összesen öt kajakszámban indult 200 és 500 méteren (egyes, kettes, négyes), ezeken mind pontszerző helyen végzett (4., 5., 6. hely).

A magyar kajak-kenu válogatott 1 arany-, 2 bronzéremmel, és többek között Szabó Petrának is köszönhetően, számos értékes helyezéssel zárta a világ második legnagyobb multisport eseményét. „Jól szerepeltünk, mindenki kihozta magából a maximum közeli eredményét. Az itt tapasztalt légkör hatalmas lökést adhat a pályafutásuknak. Sokan nem vettek részt ilyen magas szintű versenyen. Belekóstolhattak az olimpiai légkörbe egy ötkarikás szintű rendezésen” – mondta Csamangó Attila edző, az EDF-DÉMÁSZ Szegedi VE trénere. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), élén Freyer Tamás csapatvezetővel, ajándékkal kedveskedett az elmúlt néhány nap kazanyi érmeseinek. Az ünnepségen részt vett a 200 pillangón bajnok Biczó Bence úszó, az aranyérmes kenus Kiss Tamás, aki Kolonics György váratlan halála után, a pekingi olimpia előtt csatlakozott Kozmann Györgyhöz és olimpiai bronzérmes lett. A kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György 5 éve hunyt el július 15-én. A két bronzérmes egységet, a szegedi születésű Petrovics Máté, illetve a Szegedi Tudományegyetemen tanuló Császár Gergely alkotta kajakkettest, valamint a szintén szegedi Tóth Attila Tas, valamint Schenk Áron, az SZTE-hallgató Kovács László és Császár Gergely alkotta kajaknégyest is díjazta a MEFS. Krivacevic Tijana, Szabó Petra, Biczó Bence, Kiss Tamás és a bronzérmes kajakozók is rajta lesznek azon a repülőgépen, amely kedden landol Ferihegyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.