Universiade: Krivacevic Tijana és Szabó Petra a legjobb

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

universiade04A magyar egyetemi sport hatalmas elismerése Kazanyban: Krivacevic Tijana, a magyar női kosárlabda-válogatott kiválósága lett a torna legeredményesebb játékosa, míg Szabó Petrát megválasztották a legjobb női kajakozónak, mivel a legtöbb pontot szerezte.

A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, a Kassán kosarazó magyar válogatott center Krivacevic minden mérkőzésén kiemelkedő játékot mutatott a kazanyi tornán – írja a MEFS.hu.

Az egyetemi kosárlabdacsapat 3 győzelemmel és 3 vereséggel az előkelő 7. helyen végzett az Universiadén a 16 csapatos mezőnyben. Az utolsó helyosztón Magyarország 60-55-re verte Kanadát. „Örömteli, hogy így zártuk a tornát. Az eredményben is megnyilvánult és persze jó győzelemmel zárni egy világversenyt. Büszke vagyok a lányokra, remélem jó néhányan fognak a felnőtt válogatottban szerepelni” – nyilatkozta Gáll Tamás edző.

A Szolnoki Főiskola hallgatója, a közgazdásznak készülő Szabó Petra összesen öt kajakszámban indult 200 és 500 méteren (egyes, kettes, négyes), ezeken mind pontszerző helyen végzett (4., 5., 6. hely).

no images were found


A magyar kajak-kenu válogatott 1 arany-, 2 bronzéremmel, és többek között Szabó Petrának is köszönhetően, számos értékes helyezéssel zárta a világ második legnagyobb multisport eseményét. „Jól szerepeltünk, mindenki kihozta magából a maximum közeli eredményét. Az itt tapasztalt légkör hatalmas lökést adhat a pályafutásuknak. Sokan nem vettek részt ilyen magas szintű versenyen. Belekóstolhattak az olimpiai légkörbe egy ötkarikás szintű rendezésen” – mondta Csamangó Attila edző, az EDF-DÉMÁSZ Szegedi VE trénere.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), élén Freyer Tamás csapatvezetővel, ajándékkal kedveskedett az elmúlt néhány nap kazanyi érmeseinek. Az ünnepségen részt vett a 200 pillangón bajnok Biczó Bence úszó, az aranyérmes kenus Kiss Tamás, aki Kolonics György váratlan halála után, a pekingi olimpia előtt csatlakozott Kozmann Györgyhöz és olimpiai bronzérmes lett. A kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György 5 éve hunyt el július 15-én.

A két bronzérmes egységet, a szegedi születésű Petrovics Máté, illetve a Szegedi Tudományegyetemen tanuló Császár Gergely alkotta kajakkettest, valamint a szintén szegedi Tóth Attila Tas, valamint Schenk Áron, az SZTE-hallgató Kovács László és Császár Gergely alkotta kajaknégyest is díjazta a MEFS.

Krivacevic Tijana, Szabó Petra, Biczó Bence, Kiss Tamás és a bronzérmes kajakozók is rajta lesznek azon a repülőgépen, amely kedden landol Ferihegyen.

no images were found

Előző sztori

Orbán: Magyarország egyensúlyvédelmi politikát folytat

Következő sztori

Kézilabda: Szkopjén át vezet a BL-be a Pick útja