Sport

Universiade: Biczó Bence aranyérmes, elődöntős férfi pólósok (FRISSÜL!)

Universiade: Biczó Bence aranyérmes, elődöntős férfi pólósok (FRISSÜL!)

2013. július 13., szombat
Universiade: Biczó Bence aranyérmes, elődöntős férfi pólósok (FRISSÜL!)
biczobence_universiade_mk_mefs

A női csapat pénteki sikere után az amerikaiak elleni sima győzelem a férfi vízilabdásoknak is elődöntőt ért. Az úszó Biczó Bence aranyérmes!

A Magyar Egyetemi Csapat második aranyérmét nyerte a Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence, Kazanyban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszó 200 pillangón, 1:55.32-es időeredménnyel diadalmaskodott, a döntőben majdnem 1 másodpercceljavítva idei legjobbját, ami 1:56.29 volt. A pénteki előfutamban 1:58.43-as (legjobb idő az előfutamban) időt produkált, amelyen javított az elődöntőben és 1:57.83-mal, szintén a legjobb idővel került a fináléba. A második a japán Hirai Kenta lett 1:55.90-nel. „Nehéz volt, ráadásul a japán versenyző egyéni csúcsot úszott. Volt kivel versenyezni, jó volt a mezőny. Az Universiade csúcstartó lengyel Korzeniowski például be sem került a középfutamba. Megpróbáltam sokat edzeni Kazanyban, nagyon örülök a győzelemnek. A tavalyi londoni olimpián 6 századdal úsztam rosszabbat (1:55.38). Még soha nem voltam Universiadén, nem tudtam, mire számítsak. Ez életem második legjobb eredménye (Biczó Bence egyéni csúcsát 2 éve Debrecenben úszta: 1:54.79 - a szerk.). Köszönöm Debrecen városának, hogy mindent megadtak a felkészüléshez. Ez egy önbizalom növelő győzelem is volt a barcelonai világbajnokság előtt” – nyilatkozta Sántics Béla tanítványa. Király Bence 800 gyorson 8:13.75-el ötödik lett előfutamában, nem került a középfutamba. A magyarok eddig 8 érmet szereztek az Universiadén.

Birkózó vereség, trapp-10. hely, kajak-kenus továbbjutások

Birkózásban, 63 kg-ban a shenzeni Universiade bronzérmese, a Szent István Egyetem hallgatója, Sleisz Gabriella, első mérkőzésén győzött 3-1-re a lengyel Grabowska ellen, majd 5-0-ra kikapott a kazah Larionovától. Kajak-kenuban minden magyar egység továbbjutott. A sportlövőknél, férfi trapban, Szollár András a 10. lett Kazanyban.

magyarferfivizilabdavalogatott_universiade_mk_mefs

Elődöntős a Vincze Balázs dirigálta férfi vízilabdacsapat is

A teltházas negyeddöntő mérkőzés elején kettős emberhátrányba került Vincze Balázs szegedi vezetőedző, szövetségi kapitány együttese, de az amerikaiak nem éltek a lehetőséggel.

Mezei Tamás

két és fél perccel az első negyed vége előtt szerezte meg a találkozó első gólját. Ezután a Nápolyból Szegedre igazolt

Tóth Márton

büntetőből kétgólosra növelte az előnyt, ám az Egyesült Államok válogatottja gyorsan egyenlített.

Halek Márton

visszaállította a rendet, 3-2-es magyar előnnyel folytatódott a második negyed. Ebben a szakaszban ismét egyenlített az ellenfél, de jött a szegedi

Juhász Zsolt

megszokott, szemfüles, gyönyörű gólja, máris 4-3 volt ide. Halek is dobott egy kapufás gólt és végül ezt a negyedet is nyerték a mieink 3-2-re, így a szünetben 6-4 volt az állás. A 3. negyedben a Szegedtől Franciaországba távozó szentesi

Somogyi Balázs

is betalált, majd

Chilkó Márton

ejtette át Danner kapust és máris 3 gólos volt az előny. Tóth Márton újabb góljával pedig 9-5-re léptek meg a magyarok. Megnyugodtak a kedélyek, pláne úgy, hogy

Szécsi

is betalált kapásból. Az utolsó negyed elején az amerikaiak, némi meglepetésre, felzárkóztak 3 gólra, majd az utolsó periódus döntetlent hozott, így a vége ötgólos magyar győzelem. A Vincze-csapat az ausztrál-olasz meccs győztesével találkozik a legjobb négy között.

27. nyári Universiade, férfi vízilabdatorna negyeddöntő:

Magyarország - Egyesült Államok 12-7 (3-2, 3-2, 4-1, 2-2)

A magyar kezdőcsapat:

Bisztritsányi – Szécsi, Kovács, Mezei, Juhász, Chilko, Erdélyi.

Az amerikai kezdőcsapat:

Danner – Reynolds L., Reynolds P., Picknell, McClintick, Lenhart, Fahsling

Magyar gólszerzők:

Tóth M. 2, Halek 2, Chilkó 2, Juhász 1, Somogyi 1, Mezei 1, Szécsi 1, Szentesi 1, Kovács 1.

noikosarlabda_universiade_mk_mefs

A női kosarasok a 7. helyért játszhatnak

A magyar egyetemi kosárlabda válogatott kikapott a szombat délelőtti helyosztón Csehországtól, pedig az első negyed után úgy nézett ki, hogy meglehet a meccs. A vége 10 pontos vereség. A magyarok legjobbja ismét Krivacevic volt. Gáll Tamás együttese legközelebb a Svédország - Kanada mérkőzés vesztesével játszik a 7. helyért.

27. nyári Universiade, női kosárlabdatorna, 5-8. helyért:

Csehország - Magyarország 77-67 (18-21, 21-4, 19-18, 19-24) Az úszóknál Király Bence 800 gyorson 8:13.75-el ötödik lett előfutamában és nem jutott tovább.

A szombati magyar vonatkozású program:

A kosarasokon és Biczó Bencén kívül szombaton Király Bencének is drukkolhatunk a 800m gyorsúszás előfutamában. Lesz magyar-amerikai férfi vízilabda negyeddöntő (magyar idő szerint 15 óra). A sportlövő Szollár András a döntőért küzd, míg női 63 kg-ban a birkózóknál Sleisz Gabriella lép szőnyegre. A kajak-kenusok is megkezdik kazanyi szereplésüket az előfutamokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.