Kultúra

Új igazgató az SZTE Klebelsberg Könyvtár élén

Új igazgató az SZTE Klebelsberg Könyvtár élén

2013. július 11., csütörtök
Új igazgató az SZTE Klebelsberg Könyvtár élén
kevehazi_katalin03_gs

Július elsejétől Keveházi Katalin került az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatói posztjára. Az egyetemi bibliotéka szerepének az új vezető továbbra is az oktatás és kutatás segítését tartja, emellett kiemelt figyelmet fordít a helytörténeti dokumentumok mentésére és feldolgozására.

Hétfőn iktatták be ünnepélyesen

Keveházi Katalint

az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatói posztjára. A korábbi főigazgató-helyettes

Mader Bélát

váltotta fel a bibliotéka élén, aki 1990 óta vezette az intézményt június 30-i nyugdíjazásáig. "Az egyetemi könyvtár jó úton jár, a mai elvárásoknak és kívánalmaknak megfelelő intézmény, ezt az irányt mindenképpen jó lenne tartani. Jól képzett, az intézményhez lojális könyvtárosokkal dolgozhatunk egy országos mércével is rendkívül jól felszerelt könyvtárban. Nagyon jó az örökség, emellett nehéz is, hiszen a minőségből nem adhatunk alább" - nyilatkozta portálunknak Keveházi Katalin. Az elektronikus szolgáltatások és digitális tartalmak bővítésével az utóbbi évek során jelentős fejlődést mutatott a könyvtár, amely az egyetem közösségének munkáját is segítheti. A Klebelsberg Könyvtár legfontosabb feladata, hogy az egyetemi oktatást és kutatást segítse a dokumentumok rendszerezésével és elérhetővé tételével egyaránt, ebben az elektronikus szolgáltatások bővítésének is komoly szerepe van.

Helytörténeti értékek mentése

kevehazi_katalin04_gs

Földrajzi sajátosságaival járó feladataikat, a helyi dokumentumok feldolgozását is kiemelten kezelik az egyetemi bibliotékában. "A helytörténeti, helyi érdekeltségű dokumentumok szolgáltatása is feladatunk, ebben nagyon jó szövetségesünk és partnerünk a Somogyi-könyvtár. Sok közös feladatunk van és lesz is a közeljövőben a helyi dokumentumok feldolgozásával és közkinccsé tételével" - tette hozzá Keveházi Katalin. A könyvtár számos színes, interaktív kiállításnak is helyet adott az utóbbi években, melyre szintén nagy hangsúlyt fektetne a főigazgató. "A

Könyvtári Éjszakát

továbbra is szeretnénk kiemelt, egyedi eseményünkként őrizni. Tervünk továbbá, hogy az egyetemmel kapcsolatos rendezvények mellé - beleértve az SZTE kiállításait és a kongresszusokat, melyek a Tanulmányi és Információs Központban zajlanak - egy kicsit hangsúlyosabban asszisztálnánk, lehetőségeink és sajátosságunk szerint kiegészítve ezeket" - hangsúlyozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.