/

Új igazgató az SZTE Klebelsberg Könyvtár élén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kevehazi_katalin03_gsJúlius elsejétől Keveházi Katalin került az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatói posztjára. Az egyetemi bibliotéka szerepének az új vezető továbbra is az oktatás és kutatás segítését tartja, emellett kiemelt figyelmet fordít a helytörténeti dokumentumok mentésére és feldolgozására.

Hétfőn iktatták be ünnepélyesen Keveházi Katalint az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatói posztjára. A korábbi főigazgató-helyettes Mader Bélát váltotta fel a bibliotéka élén, aki 1990 óta vezette az intézményt június 30-i nyugdíjazásáig. “Az egyetemi könyvtár jó úton jár, a mai elvárásoknak és kívánalmaknak megfelelő intézmény, ezt az irányt mindenképpen jó lenne tartani. Jól képzett, az intézményhez lojális könyvtárosokkal dolgozhatunk egy országos mércével is rendkívül jól felszerelt könyvtárban. Nagyon jó az örökség, emellett nehéz is, hiszen a minőségből nem adhatunk alább” – nyilatkozta portálunknak Keveházi Katalin. Az elektronikus szolgáltatások és digitális tartalmak bővítésével az utóbbi évek során jelentős fejlődést mutatott a könyvtár, amely az egyetem közösségének munkáját is segítheti. A Klebelsberg Könyvtár legfontosabb feladata, hogy az egyetemi oktatást és kutatást segítse a dokumentumok rendszerezésével és elérhetővé tételével egyaránt, ebben az elektronikus szolgáltatások bővítésének is komoly szerepe van.

Helytörténeti értékek mentése

kevehazi_katalin04_gs

Földrajzi sajátosságaival járó feladataikat, a helyi dokumentumok feldolgozását is kiemelten kezelik az egyetemi bibliotékában. “A helytörténeti, helyi érdekeltségű dokumentumok szolgáltatása is feladatunk, ebben nagyon jó szövetségesünk és partnerünk a Somogyi-könyvtár. Sok közös feladatunk van és lesz is a közeljövőben a helyi dokumentumok feldolgozásával és közkinccsé tételével” – tette hozzá Keveházi Katalin.

A könyvtár számos színes, interaktív kiállításnak is helyet adott az utóbbi években, melyre szintén nagy hangsúlyt fektetne a főigazgató. “A Könyvtári Éjszakát továbbra is szeretnénk kiemelt, egyedi eseményünkként őrizni. Tervünk továbbá, hogy az egyetemmel kapcsolatos rendezvények mellé – beleértve az SZTE kiállításait és a kongresszusokat, melyek a Tanulmányi és Információs Központban zajlanak – egy kicsit hangsúlyosabban asszisztálnánk, lehetőségeink és sajátosságunk szerint kiegészítve ezeket” – hangsúlyozta.

Előző sztori

Szegedi neurológiai eredmények a Wall Street Journalban

Következő sztori

A Dél-Alföldön még nem kell félni a medvetalptól